Muzyka w menu 2683 6

O temacie

Autor Goran

Zaczęty 28.04.2010 roku

Wyświetleń 2683

Odpowiedzi 6

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Elo. Chciałbym se zmienić muzykę w menu więc wchodzę w folder music/newworld i tam jest plik .STY o nazwie _Gamestart . Usuwam go i zamieniam nazwę innego pliku o nazwie Dragonisland.sty na _Gamestart. Wchodzę do gry. A tam dalej jext ta sama muzyka co w oryginalnym gothicu. Gdy ona się kończy to dopiero wtedy jest utwór _gamestart oczywiście od początku słychać obie muzyki jedna ciszej, druga głośniej... i wychodzi z tego gówno. Proszę o pomoc. :lol:

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
Muzykę zmieniasz w pliku x:\Gothic II\_Work\data\Scripts\System\SFX\SfxInst.d

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli uważasz, że te sygnatury nie mają sensu wklej to do podpisu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Muzyka w menu
#2 2010-04-28, 19:31(Ostatnia zmiana: 2010-04-28, 19:32)
Muzykę zmieniasz w pliku x:\Gothic II\_Work\data\Scripts\System\SFX\SfxInst.d
Nie, to tylko efekty dźwiękowe (w formacie wav, można dodawać jako voby Spacerem), a nie tło dźwiękowe (Microsoft Direct Music)

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja zmieniłem muzykę w menu właśnie w tym pliku.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli uważasz, że te sygnatury nie mają sensu wklej to do podpisu.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
To co mam w końcu zrobić?! Bo jak podmieniłem nazwę na _Gamestart a tamtą wywaliłem z folderu, to w menu było słychac obie. Pomoże ktoś?

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie jestem pewien ale w folderze music nie wiele zdziałasz. Mówię, podmieniłem w pliku _Work\data\Scripts\System\SFX\SfxInst.d muzykę startową i u mnie działa

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Nie jestem pewien ale w folderze music nie wiele zdziałasz. Mówię, podmieniłem w pliku _Work\data\Scripts\System\SFX\SfxInst.d muzykę startową i u mnie działa

Pomogło. Dziękuję serdecznie. :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry