Mroczne Tajemnice 2.0 118092 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 22.04.2010 roku

Wyświetleń 118092

Odpowiedzi 224

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Mroczne Tajemnice 2.0
#180 2010-10-21, 19:09(Ostatnia zmiana: 2010-10-21, 19:10)
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=9805.msg115492#msg115492#msg115492#msg115492 date=1287680757
jest całkiem fajna broń jednoręczna do zdobycia na arenie w lesie. nie wiem ile obrażeń zadaje, ale jest skuteczna
Jej właśnie używam. Zadaje raptem 80 ale tępotę nadrabia właściwościami eee... kriogenicznymi. Coś lepszego?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nie sugerowałbym się obrażeniami w menu broni. nie wiem czemu, ale w mt topór o oficjalnie większych obrażeniach zadawał ich mniej niż topór, w którego opisie było ich niby mniej :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Mroczne Tajemnice 2.0
#182 2010-10-21, 21:23(Ostatnia zmiana: 2010-10-21, 21:27)
Jakiś z przemytników zrobił mi ładną broń 2h - z obrażeniami od magii i ognia... Postanowiłem więc przeznaczyć te punkty na broń dwuręczną. Wysiliłem wszystkie swoje szare komórki -> Nauczyciel, nauczyciel... -> Zajarałbym blanta -> Takiego od Alexa -> Alex? chmmm... Axel -> Shergar -> Pradawni kurwa!!!
Pobiegłem więc do Sheer'ghara aby ten mnie czegoś nauczył (ścieżka wojownika)... i dupa! nie ma takiej opcji dialogowej. Zajrzałem do statystyk:
http://i272.photobucket.com/albums/jj181/zksoftware/cdss.jpg
 :facepalm:  
Ktoś mi powie jak to można naprawić?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
:lol2:  

uroki mt

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Eeee? Jakim cudem??

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
to było do mnie? jeśli tak, odpowiadam: nie mam pojęcia. tak po prostu było. tyle dobrego, że różnica obrażeń wynosiła góra 30 punktów. pamiętam jeszcze jak w podziemnym świecie bawiłem się w sprawdzanie, która broń jest lepsza :D

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Witam. mógłby ktoś z teamu podać link do tej muzyki, co jest jak się walczy z urizielem? Bardzo fajna jest, i chciałbym posłuchać raz jeszcze... :lol:

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
Pewnie niektórzy nie wiedza ale wyszła nowa wersja MT

http://poziomkaz.pl/news/1335 do ściągnięcia wersja 2.02.

"Lók, jestem tfojim ojcem!"

MarcinT

MarcinT

Użytkownicy
posty31
Propsy14
  • Użytkownicy
W zbrojowni strażników przy kopalni jest mieczyk "Chwała Strażnika", który wymaga jedynie 29 siły, a zadaje obrażenia równe aż 64!!!
Niewiem jednak, jak włamać się do tejże zbrojowni taką niskopoziomową postacią...Klucz ma ciężki strażnik (na 9lvl skonfiskowałem za niego aż 500EXP), więc nie wiem jak go powalić...
Może przemiana w chrząszcza? Ale skąd ją wziąć na tym dajmy na to 2lvl(wystarczyło wbić dwa levele od samego początku gry, co jest banalne, zayebać ten "leciutki" mieczyk i iść na wilki/jeszczury :D  )? Cronos nie sprzedaje takich zwojów...
Anyway pokombinuję z tym fantem jeszcze...
BTW wie ktoś gdzie można zdobyć sól na rosół dla Radiego?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Co do pierwszego pytania - takowy zwój bedzie pod klasztorem mnichow, tam gdzie z Gornem sie zdobywa kamien ogniskujacy, ale potem wynikna komplikacje w glownej fabule Goticzka. Zreszta, po cholere Ci przemiana w chrzaszcza, jak jedyne nie zablokowane wejscie to okno dosc wysoko (dla chrzaszcza) polozone, przez które da sie wskoczyć przy pomocy akrobatyki której uczy Buster w nowym obozie...

Sól leży na stoliku garnizonu w obozie przed kopalnia. Czyli dokladnie nad radim, tam gdzie stoi 2 strazników z kuszami (tam jest taki krzyż).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
zara jak wejdziesz bramą gdzie stoi komar, to zanim jest skała i stół tam właśnie znajdziesz swoją sól

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
I chyba u Snafa.

demonikon

demonikon

Użytkownicy
posty95
Propsy26
  • Użytkownicy
jak zrobić misje w drugim rozdziale  z cor kalomem z wydzieliną pełzaczy

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
mod przytłacza wielkością, ale równiez nie brakuje bugów przez co niestety nie chce mi sie przechodzić po raz drugi. mijescami inaczej niż na kodach się nie da. dobrze, jakby ktoś go spórbował " odnowić", bo ma potencjał.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Mroczne Tajemnice 2.0
#194 2012-11-18, 12:11(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 12:12)
Przeszedłem bez kodów, da się? Da. W którą wersję grałeś?

dobrze, jakby ktoś go spórbował " odnowić", bo ma potencjał.
nie ma szans, nie ma sensu ;)

jogus48

jogus48

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jogus48

Mroczne Tajemnice 2.0
#195 2014-04-12, 20:37(Ostatnia zmiana: 2014-04-12, 21:09)
pozwole odkopac temat.

jestem w II rozdziale (poziom normalny), jestem cieniem 13lvl i zastanawiam się, czy zostać strażnikiem Gomeza, kolo kopalni czy może magiem? moje staty to 77pkt siły z amuletem Przemytników i pierścieniem siły (+20), zręczność 30pkt z w. wspopnianym amuletem i pierścieniem wsparcia. do tego akrobatyka i 30% broni 1H. mam 43 pkt PU. ktoś doradzi? i nie wiem czy łuk czy kusza, broń jak juz to chyba 1H.

jesli mozna to prosilbym o jakis schemat rozwoju :)

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mogę doradzić, że najlepsze rozwiązanie to siła+2H(większe obrażenia i zasięg)+magia(dobre runy i mana)=silna hybryda i koksisz wszystko do końca gry...

Elo

kylolsm

kylolsm

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Nie chciałem zaśmiecać nowym tematem, więc piszę tutaj
Po kilku latach zauważyłem jakieś screeny z Gothica i przypomniało mi się, że mam stare save z Mrocznych Tajemnic. Są one datowane na początek maja 2010. Pograłem trochę i postanowiłem poczytać jakieś ciekawostki. Natknąłem się na Kilka braków w moim save.. np. nie mam Keretha, a Riordan w 3 rozdziale nie ma przepisu na miksturę z rudy. Tutaj zaczyna się pytanie.
Wiele się zmieniło w późniejszych patchach? Chodzi mi głównie nie o naprawę bugów, a nowe postaci/przedmioty/zadania jak np Kereth i ta mikstura. Domyślam się, że nagle w starym save nie pojawi mi się nowa postać.. chyba, że np po zmianie rozdziału?
Z góry dzięki za odpowiedź :)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Najnowszy oficjalny patch to 2.02 dość dużo się w nim zmienia.
2.Nieoficjalny patch to submod do MT stworzony przez Graveira(poprawia balans rozgrywki i dodaje kilka questów). Osobiście polecam grę z submodem. 

kylolsm

kylolsm

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok postanowiłem zacząć od nowa, bo i tak już niewiele pamiętałem z tamtego save :) dzięki za radę
Mam pytanie co do zacinającej się akcji. Często podczas akcji mam tak, że zacina mi się na ataku i nie mogę nic zrobić. Cały czas jakby atakuję, a próba np odwrócenia się przyciskiem w bok, kończy się atakiem do boku, tak samo ruch w tył czy przód. Myszką w ogóle nie mogę ruszyć. Jestem pewien, że kiedyś nie miałem tego problemu. Z początku myślałem, że to przez stary save, ale po zainstalowaniu polskiej wersji (wcześniej miałem ang, ale postanowiłem zmienić, bo nie miałem PL znaków) oraz nowszego moda (2.02 zamiast 2.0) nie widzę poprawy.
Innymi słowy zainstalowałem Gothica oraz moda z innego miejsca, a problem jest identyczny na nowym save.
Poczytałem w internecie i problem może stanowić porządna myszka (Mam Logitech G500) Da się w niej prędkość ustawić i zmieniać kliknięciem i faktycznie z mniejszą prędkością tak często się nie zacina, ale jednak się to dzieje.
Przywykłem do grania na secie klawiatura+myszka i po kilkukrotnym przejściu Gothica ciężko by się było przyzwyczaić na nowe ustawiania, także proszę o pomoc :)
Z góry dzięki i pozdrawiam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry