Ok postanowiłem zacząć od nowa, bo i tak już niewiele pamiętałem z tamtego save

dzięki za radę
Mam pytanie co do zacinającej się akcji. Często podczas akcji mam tak, że zacina mi się na ataku i nie mogę nic zrobić. Cały czas jakby atakuję, a próba np odwrócenia się przyciskiem w bok, kończy się atakiem do boku, tak samo ruch w tył czy przód. Myszką w ogóle nie mogę ruszyć. Jestem pewien, że kiedyś nie miałem tego problemu. Z początku myślałem, że to przez stary save, ale po zainstalowaniu polskiej wersji (wcześniej miałem ang, ale postanowiłem zmienić, bo nie miałem PL znaków) oraz nowszego moda (2.02 zamiast 2.0) nie widzę poprawy.
Innymi słowy zainstalowałem Gothica oraz moda z innego miejsca, a problem jest identyczny na nowym save.
Poczytałem w internecie i problem może stanowić porządna myszka (Mam Logitech G500) Da się w niej prędkość ustawić i zmieniać kliknięciem i faktycznie z mniejszą prędkością tak często się nie zacina, ale jednak się to dzieje.
Przywykłem do grania na secie klawiatura+myszka i po kilkukrotnym przejściu Gothica ciężko by się było przyzwyczaić na nowe ustawiania, także proszę o pomoc

Z góry dzięki i pozdrawiam.