Modyfikacje połączone z innymi 6436 20

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 22.03.2010 roku

Wyświetleń 6436

Odpowiedzi 20

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc

Graveir

Modyfikacje połączone z innymi
2010-03-22, 14:46(Ostatnia zmiana: 2010-03-22, 15:36)
Witam.Mam pytanie związane z modami(pośrednio)-a mianowicie czy istnieją jakieś mody,które ze sobą współpracują?Np.czy jakiś działa z mrocznymi tajemnicami itp.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#1 2010-03-22, 15:23(Ostatnia zmiana: 2010-03-22, 15:36)
"Dragons Team" chyba w tej chwili tworzy jakieś mody do dodatku do innego moda, ich popytaj :/
O ile pamiętam chodzi o "Begins", "Dzień Sądu" i chyba coś jeszcze :(

A tak na serio to istnieje niemiecki pakiet połączonych z grubsza modów nazwany 5 in 1. Fifka który tworzy wymienione mody i kilka innych projektów twierdzi że tłumaczy także tego kolosa :lol2:

Jako że jesteś nowy poprawiłem za ciebie nazwę tematu, ale na następny raz postaraj się pisać ją tak aby trochę mówiła czytelnikom o problemie na którego temat piszesz :lol2:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
"Dragons Team" chyba w tej chwili tworzy jakieś mody do dodatku do innego moda, ich popytaj :lol2:
O ile pamiętam chodzi o "Begins", "Dzień Sądu" i chyba coś jeszcze :lol2:

A tak na serio to istnieje niemiecki pakiet połączonych z grubsza modów nazwany 5 in 1. Fifka który tworzy wymienione mody i kilka innych projektów twierdzi że tłumaczy także tego kolosa :lol2:

Jako że jesteś nowy poprawiłem za ciebie nazwę tematu, ale na następny raz postaraj się pisać ją tak aby trochę mówiła czytelnikom o problemie na którego temat piszesz ;)
A te mody pójdą z mt?;)

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
A te mody pójdą z mt?;)
Wątpię   :lol2:  

Cytat: Avallach link=topic=9352.msg88043#msg88051 date=Mar 22 2010, 03:23 PM\'
Dzień Sądu? Miałem tak nazwać jedną ze swoich modyfikacji   :lol2:  
Od dawna to robią?

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może zrobię mały ot ale trudno nie mogę się powstrzymać-kto poza sheergarem uczy 100% walki mieczem dwuręcznym?I kto uczy 100% jednoręcznym:)

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#5 2010-03-22, 17:43(Ostatnia zmiana: 2010-03-22, 17:45)
"Dragons Team" chyba w tej chwili tworzy jakieś mody do dodatku do innego moda, ich popytaj :lol2:

Jako że jesteś nowy poprawiłem za ciebie nazwę tematu, ale na następny raz postaraj się pisać ją tak aby trochę mówiła czytelnikom o problemie na którego temat piszesz ;)

bzdura to jeden projekt.a owszem tłumacze 5 IN 1 jednak wszystkie będe robił pewnie oddzielnie

@Sergio jesteś u nas scenarzystą więc powinieneś wiedzieć że ten projekt to obecny Begins

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To nie robisz już "Dnia Sądu"? :lol2:

To jest Begins.

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Ale to już nie to samo bo nie robię tego sam    :D  
Tak czy inaczej na razie robię inną modyfikację (myślę że ciekawszą) i może jeszcze powrócę później do oryginalnego projektu Dnia Sądu jeżeli begins będzie jakieś zrąbane i przepadnie mój wspaniały projekt i masa pracy (jeśli takie coś się wydarzy niechaj będą przeklęci twórcy tej katastrofy).

@Sergio jesteś u nas scenarzystą więc powinieneś wiedzieć że ten projekt to obecny Begins
Dostarczyłem wam masy skryptów z którymi męczylibyście się co najmniej miesiąc i mnóstwo świetnych pomysłów, a wy macie mnie za jakiegoś zwykłego scenarzystę?   ;p

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

#9 2010-03-23, 12:12(Ostatnia zmiana: 2010-03-23, 12:22)
Cytat: Sergio link=topic=9352.msg88230#msg88230 date=Mar 23 2010, 07:07 AM\'
Ale to już nie to samo bo nie robię tego sam    :D  
Tak czy inaczej na razie robię inną modyfikację (myślę że ciekawszą) i może jeszcze powrócę później do oryginalnego projektu Dnia Sądu jeżeli begins będzie jakieś zrąbane i przepadnie mój wspaniały projekt i masa pracy (jeśli takie coś się wydarzy niechaj będą przeklęci twórcy tej katastrofy).

Dostarczyłem wam masy skryptów z którymi męczylibyście się co najmniej miesiąc i mnóstwo świetnych pomysłów, a wy macie mnie za jakiegoś zwykłego scenarzystę?   ;p

nie. nie za zwykłego scenarzystę bo dzięki tobie mam Wene i ciągne moda.

a co do moda to patrzę aby wykorzystać wszystkie pomysły  i przenieść do G2NK

co do połączenia modów to polecam X in 1 do G2NK

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś kto w mt uczy 100% walki bronią 1 i 2 ręczną?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Wie ktoś kto w mt uczy 100% walki bronią 1 i 2 ręczną?

To chyba nie właściwy temat, ale patrzyłeś u Lee? Thorusa? Cor Angara?

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wracając do tematu: A może ktoś by sie podjął połączenia z tak około 10 dużych  modów do G1/G2 w jeden? Takie coś dałoby się zrobić i to chyba bez większych komplikacji... Był by piękny pakiet  który zadowolił by wielu entuzjastów Gothica który już tych fanów traci  ( miedzy innymi dlatego że G1 nie działa na ,,Viście,, oraz porostu przez zniechęcenie tragicznie zapowiadającym się G4)  ...    A nawiasem gdybym się trochę bardziej znał to bym już robił MT do G2 xD

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#13 2010-03-23, 17:13(Ostatnia zmiana: 2010-03-23, 17:15)
Ta, fabuły modów, nowe światy - wszystko idealnie się poskleja bez komplikacji  :D  

A nawiasem gdybym się trochę bardziej znał to bym już robił MT do G2 xD
Wszystko masz na forum.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#14 2010-03-23, 17:19(Ostatnia zmiana: 2010-03-23, 17:21)
G1 nie działa na ,,Viście,,
Działa, nawet da się moddować :D

Po pierwsze, w każdym modzie zdarzają się błędy i niedorobienia. Wyobrażasz sobie żeby to wszystko się skumulowało?
Po drugie, w wielu z nich chodzi o zupełnie inne światy, fabuły i bohaterów. Połączenie byłoby sztuczne i tak czy inaczej tylko jeden mod mógłby "przodować".
Po trzecie, twórcy by zwyczajnie nie wyrazili na to zgody (prawdopodobnie).
Po czwarte, gdyby założyć że 11 na 10 modów (może trochę przesadzam ;) ) jest ulokowanych w standardowych światach, to trzeba by je ręcznie łączyć, co albo znowu jest niewykonalne z powodu zbyt dużych różnic, albo dałoby w efekcie coś kompletnie przeładowanego, gdzie w każdej dziurze pod kamieniem znajdziemy spory obóz, dziesiątki potworów i walające się itemy.

Uważam że skutecznie można by połączyć najwyżej kilka modów, i to tylko pod warunkiem że nie kolidują za bardzo ze sobą, a i tak trzeba by poświęcić mnóstwo czasu na dopasowanie ich do siebie. O łączeniu fabuł raczej nie ma nawet mowy.

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta, fabuły modów, nowe światy - wszystko idealnie się poskleja bez komplikacji  :D

Nowe światy akurat da rade łączyć ale fabułę to w zasadzie trzeba było by od nowa pisać z tym sie zgodzę.

Ale co do dobrych toturiali to jest ich bardzo mało na tym forum....

A i Avallach masz racje... tyle że myślałem o czymś takim jakby dla filmowców... takim pakietem itemów światów i nowych bestii   bez jakiej kolwiek fabuły.... lub o takim modzie do użytku własnego.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkie tutoriale są dobre.Wystarczy znać podstawy skryptów.

@Myśle, że piszesz :

Ale co do dobrych toturiali to jest ich bardzo mało na tym forum....
bo ich nie rozumiesz.

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I tu  masz racje.... Niby je rozumiem ale po wykonaniu czegoś w praktyce... Już nic nie wychodzi...  No ale mam pewnego pomysła...

No i sory za spam  :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak nie wychodzi to się pyta na forum, od tego jest forum, od tego jest ono, od tego jest. :D

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ekhm.... Tyle że jak na razie na moje zapytania nikt nie odpowiedział ( no dobra to teraz zrobię małą prezentację)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry