Jak zrobić duale? 17437 66

O temacie

Autor Okrutny

Zaczęty 25.01.2010 roku

Wyświetleń 17437

Odpowiedzi 66

Okrutny

Okrutny

Użytkownicy
posty120
  • Użytkownicy
Fifka nie chce cie martwić ale takie duale idzie kodami zrobić.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ta ale lepiej bez zabawy kodami 10 razy.

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Okrutny

Okrutny

Użytkownicy
posty120
  • Użytkownicy
http://www.youtube.com/watch?v=TST3CBsQV_A   tu koleś pokazuje jak to zrobić  wg. mnie to bardzo proste.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Wpisz w you tobe erol18 i poszukaj gothic sekrety filmowe 2

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Okrutny

Okrutny

Użytkownicy
posty120
  • Użytkownicy
Jeżeli już to sekrety filmowe 4

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
są od 2009 ja o tym wiem

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?

Kino

Jak zrobić duale?
#7 2010-01-25, 19:18(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 19:20)
Cytat: Avallach link=topic=8806.msg79762#msg79762 date=Jan 23 2010, 11:26 AM\'
tylko wyświetlanie dodatkowego niewyciągalnego miecza
Nie do końca niewyciągalnego. Można go wyciągnąć z łatwością, kodem. Kwestia wpisania odpowiednich rzeczy w Edit Focus#msgote author=Avallach link=topic=8806.msg79762#msg79762 date=Jan 23 2010, 11:26 AM\']tylko wyświetlanie dodatkowego niewyciągalnego miecza[/quote]
Nie do końca niewyciągalnego. Można go wyciągnąć z łatwością, kodem. Kwestia wpisania odpowiednich rzeczy w Edit Focusie NPC#msgote author=Avallach link=topic=8806.msg79762#msg79762 date=Jan 23 2010, 11:26 AM\']tylko wyświetlanie dodatkowego niewyciągalnego miecza[/quote]
Nie do końca niewyciągalnego. Można go wyciągnąć z łatwością, kodem. Kwestia wpisania odpowiednich rzeczy w Edit Focusa.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
też można.

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?

Kino

Jak zrobić duale?
#9 2010-01-25, 19:44(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 19:47)
Ano można.
Widzę, iż Avallach powiedział, że może to mu się przydać do skryptów, czy coś. W takim razie powiem, jak to robię w Gothicu, żeby otrzymać takowy efekt.

-Trzeba mieć dwa miecze. Najpierw zakładam jeden z nich, dwuręczny (oczywiście może być to miecz jednoręczny po uprzednim zmienieniu flagów w efo na flags'y z miecza 2h),
-Wpisuję w konsolę eab (edit abilities) i przestawiam z weapon=4 na weapon=6, czyli NPC schowa "kuszę", której tak na prawdę nie ma, ale tym samym będzie miał w ręce owy miecz.
-Ten miecz wyrzucam na ziemię. Potem zamierzam go i wpisuję efo, potem flags=1050628 (są różne liczby, podałem przypadkową liczbę flags'ów na kuszę) i mainflag=4.
-Podnoszę broń i zakładam (będzie ona w miejscu kuszy, czyli na plecach).
-Zakładam też ten drugi miecz i wyjmuję go.
-Teraz wystarczy znowu eab i weapon=5 (czyli od łuku) - NPC schowa "łuk", którego tak na prawdę nie ma jednocześnie wyciągając broń z pleców.

Ot, cała filozofia :P

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
chyba trochę inaczej...

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?

Kino

Jak zrobić duale?
#11 2010-01-26, 20:16(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 20:16)
Doprawdy? W takim razie powiedz, jak Ty byś to zrobił od zera (tj. od dwóch mieczy w ekwipunku) :D

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
sam nie wiem. inaczej było w tutku erola18.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ma to znaczenia, metoda którą opisujecie wykorzystuje drobne błędy które wywołuje się już w trakcie gry, niektórych czynności (np wykonywanych na parametrze weapon) nie da się zastosować w skryptach (ani na klasie c_npc ani oCnpc).

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Jak zrobić duale?
#14 2010-01-26, 21:06(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 21:07)
od tego chyba jest mds a tam wpisuje się animki.weapons to skrót animacji ukryty w silniku

Mój 100 Post!!!

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
inaczej było w tutku erola18.
To raczej niemożliwe, żeby było inaczej. Zresztą nawet nie wiem, nie oglądałem jego tutoriali.

Avallach, tak - to dokładnie drobne błędy #msgote author=fifka link=topic=8806.msg80578#msg80578 date=1264536502]inaczej było w tutku erola18.[/quote]
To raczej niemożliwe, żeby było inaczej. Zresztą nawet nie wiem, nie oglądałem jego tutoriali.

Avallach, tak - to dokładnie drobne błędy w środku#msgote author=fifka link=topic=8806.msg80578#msg80578 date=1264536502]inaczej było w tutku erola18.[/quote]

Avallach, tak - to dokładnie drobne błędy  gry. Ale ciekaw jestem, co można byłoby wykombinować, gdyby to jednak dałoby radę zastosować w skryptach  :)   Ale to już gdybanie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Jak zrobić duale?
#16 2010-01-26, 21:13(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 21:17)
weapons to skrót animacji ukryty w silniku
Bzdura, to po prostu odniesienie do parametru klasy odpowiedzialnej za postać w grze, niestety nie jest to odpowiednik skryptowej C_focus, C_NPC ani oCnpc. Jeśli nie masz zielonego pojęcie o skryptach, to nie pisz.

I na 100% nie da się akurat tego wykorzystać skryptowo, można co prawda zmieniać flagi, ale to przeszkodzi w użyciu przedmiotu. Prawdziwe duale trzeba robić w mds#msgote author=fifka link=topic=8806.msg80582#msg80582 date=1264536807]weapons to skrót animacji ukryty w silniku[/quote]
Bzdura, to po prostu odniesienie do parametru klasy odpowiedzialnej za postać w grze, niestety nie jest to odpowiednik skryptowej C_focus, C_NPC ani oCnpc. Jeśli nie masz zielonego pojęcie o skryptach, to nie pisz.

I na 100% nie da się akurat tego wykorzystać skryptowo, można co prawda zmieniać flagi, ale to przeszkodzi w użyciu przedmiotu. Prawdziwe duale trzeba robić w mdsie, czyli jakby pliku konfiguracyjnym/skrypcie sterującym animkami. (inna sprawa że kiedy ja próbuję odpalić nawet "gotowe" choćby najprostsze duale to nie działa mi żaden eventTag, a jedynie dodane przezemnie pfx#msgote author=fifka link=topic=8806.msg80582#msg80582 date=1264536807]weapons to skrót animacji ukryty w silniku[/quote]

I na 100% nie da się akurat tego wykorzystać skryptowo, można co prawda zmieniać flagi, ale to przeszkodzi w użyciu przedmiotu. Prawdziwe duale trzeba robić w mdsy i dźwięki).

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Pewnie słabe duale tak jak tu podałem ale działające

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
nie. to chyba ZS potrzebny czy coś.Animki,mds,i skrypt na miecze

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry