Ogień 2252 3

O temacie

Autor zommer

Zaczęty 21.01.2010 roku

Wyświetleń 2252

Odpowiedzi 3

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam to znowu ja :)  . Kiedy grałem w demo moda Wielka Wojna to zauważyłem że kiedy dotknie się ognia zaczyna się palić. I to moje pytanie jak zrobić żeby po dotknięciu ognia zaczął się palić PC_HERO.

Wizi

Wizi

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy

Wizi

Ogień
#1 2010-01-21, 16:34(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 16:36)
Nie wiem czy ci dobrze mówie ale ja bym zrobił tak wypakował moda otworzył zen wielkiej wojny i kliknoł na jakieś ognisko i popatrzył w opcjach jak ono jest zrobione i zrobił tak samo lub vob/i zapisz vobtree i wkleił do swojego świata i przetestował czy działa
PS
Ale to takie kombinowanie

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli się nie mylę, to najpierw trzeba napisać funkcję, od której będzie parzyło. Następnie należy ją jakoś wywołać w trakcie gry. Zatem w Spacerze klikasz na ogień i we właściwościach tego ogniska w pole onstatefunc wpisujesz nazwę funkcji chyba wielkimi literami. Powinno działać.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wydaje mi się że można ustawić we właściwościach triggera zadawanie obrażeń na dotyk.

Samą funkcją skryptową nie da się w żaden sposób zadać obrażeń, można jedynie odjąć HP. Nie spowoduje to ani podpalenia, ani reakcji postaci na zranienie (odskoczenie, krew, krzyk), nawet odejmowanie punktów obrony trzeba obliczać ręcznie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry