Śmierć po pobiciu 3324 6

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 2.01.2010 roku

Wyświetleń 3324

Odpowiedzi 6

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Witam, czy ktoś z was wie jak zrobić by po pobiciu NPC od razu ginął? Przypuszczam że odpowiada za to jeden skrypt w którym upadek wystarczy zmienić na śmierć ale nie mam pojęcia gdzie go szukać.
Tak więc proszę o pomoc.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można zrobic żeby broń miała obrażenia od magi/ognia to npc zginie od razu.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

Śmierć po pobiciu
#2 2010-01-02, 10:10(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 10:11)
To za dużo roboty, zwłaszcza na gothic 2, trzeba by też było wtedy zmodyfikować pancerze lub zycie by NPC nie ginęli za szybko. Odpada

Co do twojego podpisu jendrzejs: "Kto kasuje mi posty?" to mogę obiecać że to nie ja    ;)

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Agrael

Agrael

Użytkownicy
posty85
  • Użytkownicy
Wpisz na Youtube Sekrety filmowe 1,2,3 w którymś odcinku jest sposób na zabicie człowieka bez dobijania(ale musisz to wpisać na broni!)a jak zrobić żeby NPC zabijał od razu to nie wiem

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Cytat: Agrael link=topic=8268.msg76601#msg76601 date=Jan 2 2010, 11:31 AM\'
Wpisz na Youtube Sekrety filmowe 1,2,3 w którymś odcinku jest sposób na zabicie człowieka bez dobijania(ale musisz to wpisać na broni!)a jak zrobić żeby NPC zabijał od razu to nie wiem

No właśnie, a dopiski do broni odpadają

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W funkcjach uruchamianych przy trafieniu w człowieka (lista jest w tutkach i dyskusjach o mieczach runicznych) daj warunek że jeśli zranionym jest ten npc o którego ci chodzi I atakujący posługuje się tą bronią I zraniony ma 1 punkt życia, to HP jest zerowane.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Można mu ustawić gildię na bandytę, chrząszcza lub owcę i zmienić nastawienie gildii na przyjazne, żeby nie krzyczeli po ataku "Znowu jedna z tych bestii."...

Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry