Nie widać ekwipunku. 5571 7

O temacie

Autor Seba

Zaczęty 25.12.2009 roku

Wyświetleń 5571

Odpowiedzi 7

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam takie problem że w ekwipunku nie widac przedmiotów. One tam są, widze je po samych nazwach ale nie widać ich. Zainstalowałem standardowego gothica pozniej Mroczne tajemnice. W obydwu jest tak samo.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nie widać ekwipunku.
#1 2009-12-25, 10:47(Ostatnia zmiana: 2009-12-25, 10:48)
A czy po wyrzuceniu na ziemię są widoczne?

Wyświetlanie przedmiotów w ekwipunku da się modyfikować za pomocą paramentów takiej "kamerki", są one umieszczane w skrypcie przedmiotu bądź prototypu. Jednak samo się to zrobić raczej nie mogło, więc może w ogóle nie wyświetla modeli?

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Po wyrzuceniu na ziemię przedmioty jak najbardziej są widoczne. Nie są widoczne jednak tylko w oknie ekwipunku. Niewiem jak jest w zwykłym gothicu ale jak zainstalowałem mroczne tajemnice to tak już było. Jak wiesz gdzie dokładnie i którą linijke musze zmienic to proszę o pomoc.

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy o to chodzi ale kiedyś nie widziałem pierścieni w ekwipunku więc w opcjach karty graficznej włączyłem opcje antyaliasingu i pomogło. Spróbuj, ale może to tylko ja miałem taki przypadek.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Ja tak zawsze mam ale za każdym razem przy innych przedmiotach , raz jak zainstaluje gothica  to nie widze bryłek rudy i bełtów , przeinstaluje to nie widze amuletów i pierścieni , znowu jak przeinstaluje to nie widze czegoś jeszcze , a czasami wszystko widzę dobrze więc to jakiś dziwny błąd.

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Z tą kamerą to chodzi o:
   INV_ZBIAS            = INVCAM_ENTF_AMULETTE_STANDARD;
Tak?

Spoiler

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nie widać ekwipunku.
#6 2009-12-26, 12:54(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 12:55)
O ile pamiętam to tak, nigdy tego nie używałem, tylko raz zauważyłem przy jakichś skryptach. Jest to chyba używane przy wyświetlaniu pewnych typów itemów, takich jak zwoje, bo inaczej pokazywały by się tak na ukos że nie byłoby widać obrazka o_o

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
W tym moim gothicu to jest naprawde coś bardzo dziwnego. Mam jakby "luźne" skrypty. Zamiast bariery mi sie pojawiła raz tekstura broni i toporów. A przedmiotów nie widze nadal. ^_^  . Przyuważyłem też że jak zdechłem i wczytałem od nowa to widziałem te przedmioty które są pierwsze w ekwipunku.
Niewiem co z tym zrobić.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry