Dyskusja i opinie o modzie 527672 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 527672

Odpowiedzi 1281

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To chodź na GG i ci pokażę :P
Dajesz. 7905540. Byle bez anonimów tym razem :D

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

jabko

jabko

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
dobra, już starczy, wszyscy dostaną CZ trzy dni wcześniej.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Dyskusja i opinie o modzie
#324 2009-07-07, 13:07(Ostatnia zmiana: 2009-07-07, 13:08)
O nas
Napisał: Orcwarrior, dnia 05.07.2008, 03:12

Grupa modderska The Modders powstała 24 sierpnia 2005 roku z inicjatywy Bubby'iego, Orcwarrior'a oraz Kazzmir'a. Jako cel założyli sobie stworzenie modyfikacji-patcha który rozwinie wątki na które czasu nie starczyło twórcom gry, w założeniach było min. zestaw misji w Obozie Bandytów czy rozwiązanie tajemnicy magicznego przedmiotu znajdującego się na bagnach. Jednym z założen "Gothic Stories" było także odświeżenie wyglądu Gothica na podobieństwo drugiej części gry - w ten sposób powstała modyfikacja "G2TexturesPack" - pierwsza opublikowana modyfikacja w polsce. Wkrótce do zmienionych tekstur doszły także nowe modele roślinnosci, nowa wersja została opublikowana pod nazwą "G2Meshes&TexutesPack" która to została ostatnio poprawiona w wersji 0.2. W tym samym okresie Orcwarrior postanowił wrócić do swojego projektu nad którym pracował przed powstaniem The Moddersów o pierwotnej nazwie "Obóz Myśliwych" nazwa wkrótce została zmieniona na "Czas Zapłaty", a sama modyfikacja połączona z projektem "Gothic Stories" The Modders. Na początku roku 2007 powstała modyfikacja "Czas Zapłaty - Prolog" mająca na celu podsycić atfosmerę wokół samego "Czas Zapłaty" którego premiera jest przewidywana na grudzień 2008.
Poprawcie to na stronie swojej bo aż wstyd :D

2006-2008 r. - Czas Zaplaty. Prace nad tą modyfikacją wziely swój początek duzo wcześniej. Jednak oficjalnie byl to przelom 2006/2007. Optymistyczną datą premiery modyfikacji jest grudzien 2008, jednak bardziej prawdopodobny jest pierwszy kwartal 2009.
To też.

Gimbi

Gimbi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
A ja i tak mam nieocenzurowaną wersję na kompie. ;)
Ja też ją mam, jakoś tak przypadkiem. Sam, też Ci napisać ?  :)  

Co do moda... czekam, cierpliwie czekam, na wyniki. Z tego co do tej pory zrobiliście są one kilkukrotnie lepsze od zwykłej podstawki - jednak to jest ocena z tego co widzę - a do oceny potrzebuję #msgote author=serail link=topic=661.msg54384#msg54384 date=1249412125]A ja i tak mam nieocenzurowaną wersję na kompie. ;) [/quote]

Co do moda... czekam, cierpliwie czekam, na wyniki. Z tego co do tej pory zrobiliście są one kilkukrotnie lepsze od zwykłej podstawki - jednak to jest ocena z tego co widzę - a do oceny potrzebuję namacalnych#msgote author=serail link=topic=661.msg54384#msg54384 date=1249412125]A ja i tak mam nieocenzurowaną wersję na kompie. ;) [/quote]

Co do moda... czekam, cierpliwie czekam, na wyniki. Z tego co do tej pory zrobiliście są one kilkukrotnie lepsze od zwykłej podstawki - jednak to jest ocena z tego co widzę - a do oceny potrzebuję  dowodów :P

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Także niecierpliwie czekam, patrząc na efekty waszej pracy przypuszczam iż będzie to zdecydowanie najlepsza RPG w jaką w życiu grałem, przebijająca ze spokojem Gothic 2 i 3 oraz Two Worlds i Obliviona.

I proszę, zaczerpnijcie czary przywoływania z G3, chodzi o to by potwory zostawały na stałe

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
hmmm... rozkoszując się screenami Waszej modyfikacji znów mam ochotę modować Gothica  :P  
Dobra robota  :o

no comment -_-

vaderssj

vaderssj

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Dowiedziałem sie ostatnimi czasy, ze oprócz CZ(jeżeli jest inaczej to sorry) robicie jeszcze jakis mod do wiedźmina przez Dj`ini i jeszcze jakąś inną produkcje. Mam więc do was 2 pytania:
1. Który z tych projektow jest dla was priorytetem? Bo jesli nie CZ to predzej będe mógł się spodziewać dukem nukem 4ever.
2. Czy są jakiekolwiek szanse że CZ wyjdzie przed świętami Wigilijnymi tego roku ( po prostu nie wiem czy mam się do tego czasu zaopatrzyć w inne gry ) ?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Projekt do Wiedzmina nie ma nic wspólnego z CZ.

Jest to oddzielny team, a że niektórzy członkowie są w obydwu, to nie tworzy żadnego powiązania owych produkcji.

Na temat premiery się nie wypowiem, zostało już wszystko powiedziane.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dokładnie, jako grupa nie mamy z tym nic wspólnego. Jako osoby uczestniczymy w innych projektach ale to samo tyczy się również członków innych teamów modderskich tak więc nie ma w tym nic dziwnego. Za wspomniane przez Ciebie projekty do Wiedźmina jest odpowiedzialna grupa Square Crusaders.

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Kiedy możemy się spodziewać jakiegoś newsa na Czaszaplaty.pl, związanego z postępem prac?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
nie w najbliższym czasie

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Co to za pikseloza na nowym screenie?

I poprawcie wyraz "myślimy"

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dyskusja i opinie o modzie
#334 2009-10-02, 14:26(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 19:32)
To wygląda trochę nie jak screen z gry, ale jak ze skompresowanego filmiku, przy formacie bik często widać niemal identyczny spadek jakości.
@down: Porównuję z jakością jaką zwykle spotykam w grach które korzystają z tego typu filmików. Być może faktycznie czasem stosuje się wyższą jakość, ale jest to raczej rzadko spotykane ze względu na wagę takiego filmiku.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Piękne zagranie ze strony The Modders, specjalnie dali takie screeny, żeby ludzie przez kolejny tydzień mogli dyskutować co tam dokładnie jest i i czy ta pikseloza była celowa czy nie ;(

PS odpowiednio kompresując filmik do bik nie stracimy na jakości, chyba, że filmik bazowy jest już marnej jakości.

mechanik

mechanik

Użytkownicy
posty67
  • Użytkownicy
Witajcie panowie jak tam prace nad modem dali byście jakiegoś newsa bo normalnie myślę ze się tu nic nie dzieje hehe że olaliście mod i nas graczy  nie obrażajcie się o to co napisałem ale wiecie jakiś taki dziwny niedosyt informacji mam :D

Wina jest zawsze po stronie Amina
[/size]

Życie jest jak papier toaletowy. Długie,szare i do dupy.

[/size]

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Informacji nie upubliczniamy z różnych względów. Ale możecie być pewni, że prace trwają. Niedługo pokażemy coś konkretnego i innowacyjnego. A moda postaramy się skończyć do końca roku :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

mechanik

mechanik

Użytkownicy
posty67
  • Użytkownicy
Informacji nie upubliczniamy z różnych względów. Ale możecie być pewni, że prace trwają. Niedługo pokażemy coś konkretnego i innowacyjnego. A moda postaramy się skończyć do końca roku :D
No mam nadzieje ze soie jaj nie robisz hehe

Wina jest zawsze po stronie Amina
[/size]

Życie jest jak papier toaletowy. Długie,szare i do dupy.

[/size]

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
jak tam postem prac jesli mozna zapytac o_o

0 użytkowników
Do góry