Dyskusja i opinie o modzie 526487 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 526487

Odpowiedzi 1281

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Był taki filmik od użytkownika YT zubenPL!
ZubenPL nie należy do CZ, więc on akurat g*wno wie

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Ponawiam ja moje pytanie, które napisałem kilka postów wyżej.

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
W takim razie sorry  :pokerface:   za ten post  bo ten filmik wyglądał jak robiony przez członka CZ... będę oglądał tylko filmy themodders.   :naughty:

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Dyskusja i opinie o modzie
#843 2011-02-03, 12:40(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 12:49)
Necro, trochę sobie poczekałeś na tą odpowiedz w każdym razie, przed rozpoczęciem kreacji przedmiotu zawsze pojawia sie okno dialogowe z zapytaniem ile przedmiotów chcesz stworzyć. Gdzie maksymalna liczba jest liczbą na która starczy ci składników, naprzykład jezeli do miecza x potrzeba 2 sztabki zelaza do wytworzenia, a ty masz ich 7 to możliwosci które sie wyświetlą to 1,2,3

Dawno nic nie było, to może screen:

Jak widac noc w CZ ma mało wspólnego z tą z G1 czy nawet G2, niebo jest dużo bardziej gwiaździste, zresztą tak powinno być w czasach kiedy sztuczne światło na planecie praktycznie nie istniało, w każdym razie, można też zauważyć że noc jest ciemniejsza, więc tym razem przyda się pochodnia do nocnej eksploracji.

Dla porównania jeszcze screen.

Ach jeżeli wszystko dobrze się potoczy to w tym miesiącu rozpoczniemy pracę nad nowym materiałem filmowym, tym razem w HD .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#844 2011-02-03, 13:38(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 13:40)
http://oi56.tinypic.com/16gwdu8.jpg
1. Ta "przedziałka" zniknie w wersji finalnej?
2. To kometa? Będzie pojawiać się i znikać? Stojąca w jednym miejscu kometa to chyba trochę dziwna rzecz.
3. Z kolorem mgły jest chyba coś jakby nie tak, ale tu nie wiem na pewno.

Wygląda ofc świetnie, tak sobie się czepiam o detale.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
http://oi56.tinypic.com/16gwdu8.jpg
1. Ta "przedziałka" zniknie w wersji finalnej?
2. To kometa? Będzie pojawiać się i znikać? Stojąca w jednym miejscu kometa to chyba trochę dziwna rzecz.

Wygląda ofc świetnie, tak sobie się czepiam o detale.

Dzieki za wskazanie "przedziałki" zniknie nawet zaraz, tylko zlokalizuje na teksturze.
Co do komety to oczywiscie jest ruchoma, jest to zresztą efekt który znajdował się już w orginale.

Nestor

Nestor

Użytkownicy
posty66
Propsy18
  • Użytkownicy

Nestor

#846 2011-02-03, 13:47(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 13:49)
A ja mam takie pytanie, które za pewne cię rozwścieczy :lol:  . Na jakim jesteście etapie, są 2 opcje do wyboru:
1. Nadal tworzymy,
2. Beta testy.

@edit

Tak wiem, poyebało mnie  :pokerface:

Spoiler

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy

mixer

#847 2011-02-03, 13:53(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 13:55)
Jakbyś przeczytał ostatnich kilka stron tematu wiedziałbyś, że tworzenie trwa, a testy są ciągle bardzo początkowe. Betatestów nie ma na pewno, bo bym już o tym wiedział, jako że wygrałem sobie możliwość uczestniczenia w nich :D

EDIT: A co do screena to świetna robota. Robi wrażenie i w taką noc klimat będzie jeszcze lepszy. Zawsze brakowało mi tego, że podczas nocy w grze muszę mieć pochodnię, żeby cokolwiek zobaczyć. W końcu tego doświadczę :D

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Na jakim jesteście etapie, są 2 opcje do wyboru:
1. Nadal tworzymy,
2. Beta testy.

Skoro ciągle pokazujemy coś nowego, to raczej oczywiste jest ze nadal tworzymy modyfikacje, betatesty mogłyby co prawda trwać w "między czasie", ale jak narazie nie ma ochotników .

A ja mam takie pytanie, które za pewne cię rozwścieczy :lol:  .
To chociaż teraz nie pytaj na kiedy spodziewamy sie premiery...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#849 2011-02-03, 14:13(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 14:14)
betatesty mogłyby co prawda trwać w "między czasie", ale jak narazie nie ma ochotników
pogrubione wyrazy nie tworzą związku :D

no chyba że chodzi o ochotników do montowania paczki do testów.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
przynajmniej chmury są normalne :D  w normalnym gothicu wyglądają jak jakieś duże białe płaty xD

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#851 2011-02-03, 14:19(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 14:20)
pogrubione wyrazy nie tworzą związku :D

no chyba że chodzi o ochotników do montowania paczki do testów.

Wierz mi że tworzą, oczywiście nie dotyczy to betatestów pozateamowych których przecież nigdy nie będzie.

przynajmniej chmury są normalne :D  w normalnym gothicu wyglądają jak jakieś duże białe płaty xD
[/size][/font][/color]
Niestety, ale na tym screenie nie ma zadnych chmur, jedynie gwiazdy + jakies gazy czy jakkolwiek to śie prawidłowo nazywa.

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Thx Orc za odpowiedź :D . Niebo wygląda prześlicznie, tylko jest pewien problem teraz. W oryginalnym Gothicu chociaż widdziałeś POTWORA z daleka jak było ciemno. Tutaj nic nie widać a pochodnia oświetla ci tylko mały okrąg wokół cb. Chyba nie chciałbyś żeby zabił cię np wilk  znienacka, a seva zrobiłeś 6 godz temu np. To trochę może cię wkurzyć to. Zwłaszcza jak dodaliście nowe potwory to one dźwięków chyba nie wydają. Wypowiedz się na ten temat :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#853 2011-02-03, 14:23(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 14:39)
jak chcesz, to podłącz mnie do teamu i mogę co nieco potestować :P

Znam się na moddingu i znam się na testowaniu, nawet na tym zarabiałem (testowanie stronek,ale to szczegół, ważne że umiem opisać i przestawić problem), więc chyba się nawet przydam.

Chyba nie chciałbyś żeby zabił cię np wilk  znienacka,
chyba bym chciał. ataki, które zaskakiwały to coś, czego w gotiku brakowało.

-W ostateczności się nad tym zastanowie

8124029, jakbyś się pozytywniej zastanawiał. Mam sevena, jeśli robiliście coś w stronę kompatybilności gotika z tym systemem to dodatkowy atut, acz odpalam go tak czy siak na tych łatkach z tematu o problemie.

-Ok w razie czego dam znać jakis czas po wydaniu nowej wersji testowej (zależne od podejscie teamu :P)

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Thx Orc za odpowiedź :D . Niebo wygląda prześlicznie, tylko jest pewien problem teraz. W oryginalnym Gothicu chociaż widdziałeś POTWORA z daleka jak było ciemno. Tutaj nic nie widać a pochodnia oświetla ci tylko mały okrąg wokół cb. Chyba nie chciałbyś żeby zabił cię np wilk  znienacka, a seva zrobiłeś 6 godz temu np. To trochę może cię wkurzyć to. Zwłaszcza jak dodaliście nowe potwory to one dźwięków chyba nie wydają. Wypowiedz się na ten temat :D

-Kto robi save co 6 godzin ma problem, ale wydaje mi się że w kombinacji do tego używa kodów, co niweluje ten problem (kto normalny nie znajać kodów, wiedząc że za chwile może paść ofiara czegokolwiek nie save#msg135249uje przez 6 godzin? )
-Potwory które dodaliśmy czyli przede wszystkim te z NK mają odpowiednie dźwieki.
-Noc ogólnie rzecz biorąc nie ma być w żaden sposób przyjazna, w stylu doświetla ci potworki co byś ich nie przeoczył

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
-Noc ogólnie rzecz biorąc nie ma być w żaden sposób przyjazna, w stylu doświetla ci potworki co byś ich nie przeoczył

I to się chwali :D  często w grach brakuje takiego podejścia twórców. Na szczęście nie tym razem.

TheWitcher

TheWitcher

Użytkownicy
posty49
Propsy24
  • Użytkownicy
nie ma ochotników.

To ja się zgłaszam.

Warny co chwile...

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To ja się zgłaszam.

Tak, dostep do tajnego (a wiec i do wersji testowej) ma już jakieś ~20 osób, teraz jeszcze dobierzmy kilku losowych testerów z zewnatrz, a wkrótce modyfikacji nie będzie trzeba wydawać, bo każdy będzie ją miał .

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#858 2011-02-03, 14:35(Ostatnia zmiana: 2011-02-03, 16:50)
Nie żebym się czepiał, ale przez księżyc prześwitują gwiazdy :D

Kto robi save co 6 godzin ma problem
Kto gra w taką grę ponad 6 godzin bez przerwy ten ma jeszcze większy problem i to nie z grą :ok:

Odpowiedź na mojego posta została usunięta przez Orca jako offtop (i słusznie), ale nie mogę się powstrzymać żeby ją zacytować, bez żadnych złośliwych komentarzy. Niech każdy oceni jak chce.
@Avallach masz coś do mnie? (...)
na kompie siedzę nawet do 11 godz. I nie jestem jakoś uzależniony

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Nie żebym się czepiał, ale przez księżyc prześwitują gwiazdy :D

Staram się jeszcze coś z tym zrobić, choć jak narazie nie widze sensownych rozwiązań.

0 użytkowników
Do góry