Postulaty 1784554 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1784554

Odpowiedzi 5186

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Poproszę o usunięcie/zbanowanie mojego konta. Z góry dziękuję.

Done.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluję o zmianę mojego nicku na "Paradoxal".

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluję aby wszystkie tematy, te kontrowersyjne, te zabawne, jak i zwyczajnie (swego czasu) aktywne NIE BYŁY USUWANE a przenoszone do publicznego archiwum.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi mi o wszystkie tematy tego typu z okresu +- pół roku, to nie pierwszy raz kiedy podobny temat jest usuwany.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie kojarzę żadnych usunięć poza wątkami z gównoburzą wokół Psimgotha i Sueskiego. A w tym przypadku ich szkodliwość dla społeczności była tak duża, że wyjątkowe usunięcie było uzasadnione.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Ogólnie jestem za, pewnie chodzi ci o temat fana Psimgotha (to nie był osobiście on, jedynie wkleił rozmowę od niego) który został skasowany przez @Aztek .

Chcesz powiedziec, że Podchoronży to nie był Psimek? Mam inne źródła, że to jednak był on.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Zajrz do PW.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Już się pogubiłem. Nie chcę nawet tego drążyć dalej, ale ostatnie posty przed banem wskazywały po prostu na Psimka. Nawet odnosił się do swojej osoby, kiedy ktoś mu wypomniał bohaterstwo, i zresztą w jego postach pojawił się ten sam wzór co na każdym multikoncie Psimka - "Zucklov to debil i hejtuje wszystkich".

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
No właśnie, jakoś mi się nie chce wierzyć, że już któryś fan Psimka z rzędu wchodzi i wypomina tylko mi i Kerethowi hejterstwo, zwłaszcza że przynajmniej ja się udzielam ostatnio tylko w tematach offtopowych lub okazjonalnie moddingowych.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluję aby wszystkie tematy, te kontrowersyjne, te zabawne, jak i zwyczajnie (swego czasu) aktywne NIE BYŁY USUWANE a przenoszone do publicznego archiwum.
Zwykle tematy są po prostu zamykane. Usunięcie tematu to coś, czego nie robimy prawie nigdy - poza przypadkami uzasadnionymi. Takim był i temat, o który Ci chodzi, który ostatecznie i tak byłby usunięty i nie przeniesiony do archiwum. Nie ma sensu tworzyć na to specjalnego działu.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zdanie forumowiczów jest inne

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
*Części forumowiczów

Frizbick
  • Gość
Postuluję o zmianę mojego nicku na EnchantedFrog.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Postuluję o zmianę headera.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników
Do góry