Postulaty 1782329 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1782329

Odpowiedzi 5186

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
bo jeszcze się nie zalogował?

Postuluje o to aby podczas rejestracji konta które zostały odrzucone przy ponownym logowaniu widniała informacja "twoje konto zostało odrzucone, powód: xxx "

Drogmin, wystarczy że się nie zalogujesz mimo iż zostanie zatwierdzone to i tak jest 'nigdy' xd

a wiem bo miałem sporo multikont i wiem jak system działa

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluje o naprawienie odzyskiwanie hasła ponieważ jak podaje swój email to nic tam nie przychodzi. Próbowałem z 7 razy i do tej pory nie dostałem ani jednej wiadomości.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przyłączam sie do tego, jego obecność to ciągłe gównoburze. Jedynym wyjściem jest albo zbanowanie połowy forum albo jednego użytkownika.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Żeby nie było stękania, że wtedy znajdzie się kolejna gwiazda, pragnę zaznaczyć, że jak Psismród i MC Dun mieli bana, było całkiem spokojnie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
za co? Ja nikogo nie obrażam. To wy sami tworzycie o mnie tematy a zaś macie pretensje ze to moja wina XD

Fareus, Splash, Kereth, zucklov,  shadowassasin, proponuje abyście skończyli ten cyrk a będzie spokojnie :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Przypominam że udział w gównoburzach (prowadzonych w specjalnie do tego celu zakładanych przez was tematach w offtopie) jest całkowicie dobrowolny. Nie chcecie - nie piszcie. Na razie z tego co widzę obie strony jednak zdecydowanie tej rozrywki chcą skoro się tyle udzielają.
Gównoburze w specjalnie do tego zakładanych w offtopie wątkach nie są powodem do banowania nikogo. Jeśli postulujecie o bana dla kogoś i chcecie żeby było brane to bardziej poważnie niż "... bo go nie lubię", to podawajcie jakieś twardsze argumenty - jak łamane przez daną osobę punkty regulaminu, złe rzeczy które robi dana osoba które nie są uwzględniane przez regulamin ale powinny, albo chociaż linki do postów pokazujących że dana osoba mocno szkodzi społeczności.

Nie róbmy tu jakiegoś polowania na czarownice.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluję o zmianę mojej nazwy użytkownika na Małgorzata. Postulat uzasadniam tym, iż już kiedyś taki nick miałem, więc czemu nie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witamy z powrotem, małgorzato.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
inż. Avallach   Psimgoth   Dzisiaj o 16:31   Specjalna oferta   -80
inż. Avallach   Psimgoth   Dzisiaj o 13:06   Wyzywanie reszty społeczności   +10
"Dam Ci 10% warna żeby zdjąć 80"?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To tylko wewnętrzny wskaźnik dla moderatorów który podpowiada jak irytująca jest dana osoba. Zaufaj mi że lepiej nie drążyć tematu - czuję że prędzej czy później ten ban i tak poleci. Teraz Psimgoth bardzo pomógł społeczności, ale chce żeby jego zasługa pozostała anonimowa - i muszę to uszanować. Po prostu uwierz że jakimś zrządzeniem losu ten jeden raz to się naprawdę wydarzyło.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Psimgoth

Postulaty
#4990 2017-11-07, 10:45(Ostatnia zmiana: 2017-11-08, 13:37)
Postuluje o przeniesienie Warna zucklova na mnie

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Postuluję o bana dla siebie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy

CzlowiekGejzer

Postulaty
#4993 2017-11-20, 20:27(Ostatnia zmiana: 2017-11-20, 20:44)
Postuluję o bana dla siebie.
Czy to przez błąd który popełniłeś w podpisie? XD

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okeeej, wiesz jak to działa, unban za miesiąc.

Wonski

Wonski

Gry (themodders@telegram)
radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski
Gry (themodders@telegram)

Postulaty
Postuluję zmianę nicku na Wonski xd

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Postuluję o napisanie w "Historii zmian nicku" powyższej zmiany.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Proszę życzliwie o ukaranie gościa, który wypowiedział się niestosownie, wkraczając w sferę religii. Co z kolei spowodowało, że poczułem się zraniony.

a i P.S Bóg nie istnieje więc twoje dobre uczynki nie zostaną nagrodzone  :lol2:

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#4998 2017-12-11, 19:23(Ostatnia zmiana: 2017-12-11, 19:29)
Przykro mi, zanim ukaramy go za kłamstwa (permaban+piekło), potrzebujemy od ciebie dowodów na to że jest inaczej. Jeśli mówienie że Bóg nie istnieje jest niestosowne, ateiści również mogliby tak powiedzieć o twierdzeniu czegoś innego.

Evgarr

Evgarr

Użytkownicy
posty62
Propsy36
Profesjabrak
  • Zbanowany
Poproszę o usunięcie/zbanowanie mojego konta. Z góry dziękuję.

0 użytkowników
Do góry