Postulaty 1790107 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1790107

Odpowiedzi 5186

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#2260 2013-05-27, 18:47(Ostatnia zmiana: 2013-05-27, 19:28)
Właściwie ciekawym rozwiązaniem które pewnie spodobałoby się wielu osobom byłoby najpierw połączenie, a potem zbanowanie :lol2:

Z zasady zostawiamy nowsze konta, bo do nich użytkownik na pewno ma hasło, a banujemy te stare. Bierze się to stąd że ludzie bardzo często zakładają nowe konta zamiast po prostu zresetować hasło w poprzednim. Żegnam Tomku.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dzień dobry, moja kolej. Po jakim czasie (czy w ogóle) warn znika?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nigdy nie znika (IPB w ogóle nie ma takiej funkcji), ale jak poprosisz po miesiącu i trafisz na moderatora któremu się chce, to może odjąć ci 10% za każdy miesiąc który minął od ostatniego wpisu w twoim warn logu.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Mhm, dzięki.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale tobie nikt warna nie zdejmie

Właściwie ciekawym rozwiązaniem które pewnie spodobałoby się wielu osobom byłoby najpierw połączenie, a potem zbanowanie
JESTEM GOTÓW SIĘ POŚWIĘCIĆ. Jak Jezus.
A nie. On nie. Chyba.

Z zasady zostawiamy nowsze konta, bo do nich użytkownik na pewno ma hasło, a banujemy te stare. Bierze się to stąd że ludzie bardzo często zakładają nowe konta zamiast po prostu zresetować hasło w poprzednim. Żegnam Tomku.
Ale tutaj inna sytuacja niestety. I były już sytuacje, gdzie nowe łączono ze starymi :(

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ale tutaj inna sytuacja niestety. I były już sytuacje, gdzie nowe łączono ze starymi :(

No właśnie, daleko nie trzeba szukać, taki Werewolf, albo... Sawik :lol2:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dlaczego nie mam okna ShoutBox? Dostałem jakiegoś mini bana czy coś? :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#2267 2013-05-27, 19:56(Ostatnia zmiana: 2013-05-27, 19:57)
No dobra, ale wtedy wzięte byłyby nazwa i hasło nowszego konta, czyli Sawika :D

Niestety, mamy zbyt poważne powody żeby twierdzić że nie jesteście tą samą osobą, do tego żaden z was nie zrobił nic co zmuszałoby nas do zbanowania go (ani nie poprosił o aktualnego bana).

@Korek: tak, zbanowałem cię na sb, bo ŻGS było bardzo przykro z powodu twojego spamu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
a jak ci postawię piwo kiedy będę we wro?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
@Korek: tak, zbanowałem cię na sb, bo ŻGS było bardzo przykro z powodu twojego spamu.
Nie przesadzaj, shoutbox jest od luźnych rozmów. Odbanuj mnie..

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
teraz na pewno unbana nie dostaniesz. postawa roszczeniowa na tm  :lol2:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Fajnie  :pokerface:  Może dostanę unbana na koniec wakacji.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dzięki, postaram się  ;d

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ogrodnik, podaj passy, wejdę na Twoje konto, będzie dowód.
Ja nie mogę, bo już raz za to mi dopierdolili 30% warna, a potem odmówiono unbana : D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Postuluję o nadanie praw rejvenków Zoomerowi

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

zommer

Postulaty
#2277 2013-06-03, 11:08(Ostatnia zmiana: 2013-06-03, 11:14)
Kaczuś o mnie mówił

Edit: Dzięki Avallach.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Postuluję o zdegradowanie moderatora Dark, poczułem się naprawdę dotknięty jego wyzwiskami i docinkami odnośnie mojej osoby, takie zachowanie nie przystoi moderatorowi. Biorąc pod uwagę fakt że Dark nie jest specjalnie aktywny jako moderator, wręcz powiedziałbym że się obija, sam przyznaje że nie ma czasu na spędzanie go na forum i woli odnosić sukcesy poza internetem. Nie powinniśmy go wstrzymywać, niech będzie wolny wtedy zapewne odniesie jeszcze więcej sukcesów. Piotrze, robię to dla Twojego dobra, możesz czuć wdzięczność.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
chuj ci w dupę, zgłoś zwarnowanie mnie za wyzwiska.

0 użytkowników
Do góry