Postulaty 1392740 5182

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1392740

Odpowiedzi 5182

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Czyta się go równie fajnie jak varona lub sawika xD

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
lub sawika xD
Ale Ty dorosły, czepiasz się mnie teraz w każdym temacie, nawet gdy mnie nie dotyczy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Masz z tym problem? Hipokryta.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Banować kogoś za błędy ortograficzne? Pojebało was?
Jak dla mnie ten caly 'przyjaciel' jest tegorocznym forumowym sztosem i obejmuje go swoją protekcją.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
obejmuje go swoją protekcją.
a więc jest już zgubiony :lol2:

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
przepchnąłem w końcu pomysł w swoim teamie
[a]http://themodders.org/index.php?/topic/19572-ward-ankieta/[/a]
i zgłaszam postulat o unbana dla warda bez przyjmowania go spowrotem do teamu

mam już czyste sumienie że zrobiłem co obiecałem. teraz sprawa jest w rękach administracji forum.
nie naciskam na admistrację (wiem że niektórzy z adminów nie cierpią Warda) i nie mogę dać słowa że na 100% Ward nie odstawi podobnego numeru ponownie (choć mam nadzieję że umie uczyć się na błędach), ale nie lubię permabanów a Ward jest wartościowy dla moddingu gothica mimo że to łobuz. mam nadzieję że odsiadka dobrze mu zrobiła i również uważam że odsiedział wystarczająco długo.

Jeśli administracja mimo to nie przyjmie postulatu, pozwólcie mi przekazać jej słowa Wardowi wraz z adnotacją że nic więcej nie mogę dla niego zrobić :P

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Kim jest ward?

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
ten co doprowadzil do jakiegos tam wycieku z ich tajnego

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
jakiego tajnego, czego wyciek?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
majaczek, słyszałem różne opinie o tym, co zrobił Ward. Czy wypuścił on tajną wersję, czy jakąś starą, ale w zasadzie nietajną?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#2172 2013-04-15, 12:43(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 12:50)
Starą, ale zarazem tajną, do tego później, już po jego banie, ktoś z nim współpracujący przekazał mu kolejną...
Czyli że w grupie nadal jest szpieg (bo ja tego nie zrobiłem, a ciebie ani Buły też nie podejrzewam). No chyba że ktoś dogrzebał się nam do bazy danych, ale wtedy mielibyśmy gorszy problem xD
Oczywiście Ward twierdzi że tą drugą wersję to opublikował na jego forum ktoś inny, ale to co widziałem dość jasno sposób wskazuje że łże (jak pisałem poprzedniego posta to o tym zapomniałem - biorąc to pod uwagę jednak jestem przeciwny jego unbanowi i dziwię się że Majaczek jest innego zdania).

Co do faktu że administratorzy mają dostęp do tajnych działów - nawet gdybyśmy nie mieli, to i tak mamy dostęp do bazy danych (co jest czasami niezbędne). Tak więc gdyby zależało nam na wyciągnięciu czegoś (zwłaszcza potajemnie), to mogli byśmy zrobić to przez nią. A skoro mamy dostęp jawnie, przynajmniej sprawa jest postawiona jasno. Wierzę jednak że nasze aktywności związane z działami grup do których nie należymy są czysto techniczne / przypadkowe / ograniczone do drobnych spraw i że nikt nie traktuje ich jako nadużycia. No i chyba to oczywiste że żaden z nas nie miał by interesu i  narażałby opinii forum dopuszczając się takiego wycieku.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
kurwa doprosic sie nie mozna. wypierdolcie w koncu ten temat :facepalm:

http://themodders.org/index.php?/topic/10259-the-modders-poszukuje-webmastera/

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to po prostu proś w odpowiednich miejscach :I

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Komuś jeszcze Sawik spamuje na PW-u? Musiałem dać mu bana na PW.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Cos ciekawego pisal?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nic ciekawego. Próbował nawiązać konwersację.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Szuka ludzi którzy pomogą mu obalić mnie i wrócić na forum :lol2:

0 użytkowników