Arcania: A Gothic Tale 202622 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 202622

Odpowiedzi 732

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ivy jest przepiękna  :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

:lol2:  :lol2:  :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No, prawdziwa niemiecka uroda.

sauron
  • Gość
wydaje mi się że ten ork powiedział do bezimiennego "jesteś moim synem"  :lol2:  
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,8272374,Bardzo_gothicowy_zwiastun_Gothica_4.html

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Cytat: Zkirtaem link=topic=3642.msg107726#msg107726#msg107726#msg107726 date=1282232563

:lol2:  :lol2:  :lol2:
Wzorowali się na Mr T z Drużyny A:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mr._T

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czyli że będzie piekło?

sauron
  • Gość
eh ironio

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
dlaczego mi to obliviona przypomina?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Arcania: A Gothic Tale
#409 2010-08-19, 19:15(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 19:16)
dlaczego nie będzie Lee? :(

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
dlaczego nie będzie Lee? :(

Bo Gothic 4 to jakieś nieporozumienie?
Oczekiwałem czegoś innego, niż nowszy Gothic III. Nawet nie spiracę tej gry - nie zrobię im tej przyjemności.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bo Gothic 4 to jakieś nieporozumienie?

Napisz jeszcze, że to przez joowood, brak pirani, żydów, masonów, holocaust i spadkobierców nsdap.

sauron
  • Gość
raczej przez wtórność ogólnej wizji tej gry, dekadę temu to było coś fascynującego na tle innych gier, dla młodzieży to wciąż gra która podnieca ale niemal każdy zainteresowany po tej dekadzie dekadencji gothicowej ma już serdecznie dosyć  :lol2:

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg107742#msg107742#msg107742#msg107742 date=1282239013
Napisz jeszcze, że to przez joowood, brak pirani, żydów, masonów, holocaust i spadkobierców nsdap.
A nie napiszę! Chciałem (jak zresztą wszyscy) nowego, starego Gothica II, a nie jakieś psie gówno a#msg107742#msg107742#msg107742#msg107742 date=1282239013]
[/quote]
A nie napiszę! Chciałem (jak zresztą wszyscy) nowego, starego Gothica II, a nie jakieś psie gówno ala Gothic III. Dobrze, że zmienili chociaż nazwę - w przypadku Gothica III też powinni to zrobić. Z całym szacunkiem, lecz patrząc na gameplay widać, że te gierki prawie się nie różnią! Animacje walki prawie takie same. System walki też trochę zmieniony, ale nadal polega na klikaniu myszką. Mogliby ruszyć trochę łbami i powtórzyć sukces prawdziwych "Gotików".
Mnie szczerze łajno co obchodzi, kto robi grę - oby tego nie spierdolił.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jeszcze nie wydali, a już źle.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Lepiej, że by teraz mówić że jest źle, niż żalić się na gotowe, prawda?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Arcania: A Gothic Tale
#416 2010-08-19, 19:49(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 19:50)
ale to są prawdziwe gothiki, tylko jak można wciąż się dawać w konia robić, z drugiej strony być może, ale tylko być może jakby nie było tych wszystkich shaderów i innego badziewia to być może ta gra wciąż miałaby jakiś swój specyficzny klimat który niestety jest psuty przez te wszystkie nowości technologiczne wykorzystane w sposób niewłaściwy i nieraz po prostu brzydki...

cały czas wydaje mi się że tutaj rozchodzi się o starego dobrego gothica, a gdzie go widać w tym co ostatnio jest prezentowane, w sumie to zupełnie inny graficzny produkt na siłę wpychany w ramy które się zestarzały. te ramy które fajnie wyglądały do g2 a teraz z nową technologią na pokładzie wyglądają śmiesznie, klimat i specyfika tej gry odstaje od nowoczesnych enginów które tak niesamowicie wypasione psują surowość pierwszych gothików

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
No LOL. Toż przecież można zrobić ładną grę z klimatem Gothica.. spójrz tylko na Unreal III. Grafike tylko trochę zmodyfikować i by pasowało. Czasem mi się wydaje, że im po prostu się nie chce stworzyć dobrego Gothica. Przecież trójka to było kompletne dno, o pomylonej fabule, grafice i dialogach. Wszystko tam było złe. Patrząc na screeny, filmiki z Arcane to nie wiem czemu, widzę to gówno.

sauron
  • Gość
Cytat: Incantatoris link=topic=3642.msg107750#msg107750#msg107750#msg107750 date=1282240653
No LOL. Toż przecież można zrobić ładną grę z klimatem Gothica.. spójrz tylko na Unreal III. Grafike tylko trochę zmodyfikować i by pasowało. Czasem mi się wydaje, że im po prostu się nie chce stworzyć dobrego Gothica. Przecież trójka to było kompletne dno, o pomylonej fabule, grafice i dialogach. Wszystko tam było złe. Patrząc na screeny, filmiki z Arcane to nie wiem czemu, widzę to gówno.

bo widzisz tą grafikę nie znając fabuły, czyli w sumie wychodzi na moje. moim zdaniem nieosiągalną sztuką jest zrobienie następcy g1 i g2 na nowych enginach, wszystko co zostanie zrobione będzie mniej lub bardziej odwalone i dalekie od tego co pamiętamy z co by nie było świetnego g2, bo w swoim czasie g2 był naprawdę ładną grą

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Zkirtaem link=topic=3642.msg107745#msg107745#msg107745#msg107745 date=1282239840
Jeszcze nie wydali, a już źle.

Dokładnie. Osobiście przestałem to śledzić, podniecać się i gdybać nad tym już dawno. Nie wiem czy więc wynika to z mej ignorancji, czy ogólnego stanu rzeczy ale jak na razie o tej grze zbytnio nic nie wiadomo poza marnymi filmikami, które rozbudzają wyobraźnie już od początku. Proszę sobie przypomnieć jaki był płacz na początku, że grafika brzydka, że coś niby dolepione, rendering nawala a animacje kuleją. Dziś oglądając wszystkie te materiały nawet nagrywane z rzutnika komórką widać, że zostało poprawione to wszystko z nadwyżką. Inna sprawa to oczekiwanie od tej gry nie wiadomo czego co w samym założeniu jest absurdalne. Dajcie spokój, bo gdyby to miało być innowacyjne, ambitne to na pewno by się nie brali za kontynuację gry, której potencjał wypalił się już przy części drugiej, wiele lat temu. Dla mnie to wygląda bezpłciowo, ale patrząc na producenta gry wiem, że mogę się spodziewać produktu solidnego który spełni jakieś założenia noi zadowoli właśnie pewien target graczy. Wiadomo, że już teraz widać pełno idiotyzmów typu akrobacje w zbrojach, jakieś czary, demony, chujemuje ale to jest właśnie założenie tej serii. Gothic to zawsze był cipowaty rpg dla pryszczatych nastolatków aspirujący do bycia czymś "ciężkim" z tą różnicą, że niektórzy zwyczajnie dorośli, widzieli swoje i nie zadowala ich już po raz kolejny super mroczny demon z piekielnych czeluści czegośtam ale sama nisza pozostała nadal. Nikt nie powiedział, że to ma być ambitny, wyszukany produkt gładzący podniebienia 30 letnich kolesi z brodą, co tworzą gry w oparciu o źródła historyczne. Piranie nie potrzebowały nawet dokumentacji do silnika :lol2:  :lol2: .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry