Problem z .NET Framework 2584 5

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 21.10.2016 roku

Wyświetleń 2584

Odpowiedzi 5

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam na windowsie 10 wbudowany NET Framework, fajnie. Jakiś czas temu zmieniłem dysk na SSD i przeinstalowałem system - pojawił się problem - NET nie chce działać. Uruchomienie aplikacji wyrzuca błąd:
https://www.dropbox.com/s/wepebmixa8ogjz9/Zrzut%20ekranu%202016-10-21%2018.40.28.png?dl=0

Wpisywałem kod na google, niczego nie znalazłem. Próbowałem reinstallować te cholerstwo, ale to na Win10 niemożliwe. Ściągnąłem narzędzie do naprawy, nie pomogło. Ktoś coś? Może jakieś miejsce, gdzie mogą mi pomóc?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Nie działa, 'Nie można zidentyfikować problemu'.
2. Wygląda jak pushing, o wątpliwości 'rozwiązania' nie wspomnę.
Advanced Computer User Solution (manual update):
1) Start your computer and log on as an administrator.
2) Click the Start button then select All Programs, Accessories, System Tools, and then click System Restore.
3) In the new window, select "Restore my computer to an earlier time" option and then click Next.
4) Select the most recent system restore point from the "On this list, click a restore point" list, and then click Next.
5) Click Next on the confirmation window.
6) Restarts the computer when the restoration is finished.
:T :T

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ma tam jakiegoś narzędzia naprawy systemu? To właściwie biblioteka systemowa, bardzo duża część Windowsa od niej zależy. To dość oczywiste że nie da się jej reinstalować - musiałbyś na ten czas wyłączyć zbyt dużą część systemu operacyjnego.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Czy monitor jest w 100% sprawny? Doradzilbym kupno nowego, najlepiej Ips.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Allah - jest narzędzie do naprawy samego NET - nie działa. Ogólnie wygląda na to, że zostało ono stworzone jeszcze na poprzednie wersje Windowsa, bo jeden z podpunktów sugeruje mi, bym spróbował odinstalować framework.
Można też teoretycznie naprawić system z płyty, ale jestem wręcz pewny, że to nie zadziała.
Jak coś to support microsoftu też daje dupy - próbowałem rozmawiać z nimi na chacie, ale to niekompetentni idioci :v

Prawdę mówiąc i tak czeka mnie reinstalacja systemu (zmiana z Edu na Pro), ale nie chcę póki co tego robić.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry