Witam.
Żałuję, że wcześniej nie dowiedziałem się o istnieniu waszego forum. Cóż, to tylko moja wina ;)
Oderwałem się od działu "Pisarstwo" tylko na chwilę, aby zdać wam jedno, zajebi... dobra, do rzeczy:
Nigdy nie miałem do czynienia z modowaniem. Z pisaniem to już inna sprawa. I postanowiłem to jakoś połączyć. Od pewnego czasu krąży mi po głowie pewna historia, którą chciałbym przelać na wirtualny papier i wrzucić do gry. Wszystko tworzę tylko dla siebie, ze swoim projektem nie zamierzam wychodzić na światło dzienne. Ot, taka zabawa (ale ambitna!) dla własnej satysfakcji.
Nie wiem, jaką grę wybrać. Jestem w tym całkowitym newbie, dlatego pytam doświadczonych ludzisków
Sama historia (detektywistyczna, warto dodać) dzieje się w klimatach (+ trochę steampunku) kochanego Gothica, dlatego z początku pomyślałem właśnie o modowaniu tej gry, ale może znacie coś lepszego, fajniejszego, prostszego? Zależy mi na zbudowaniu jednego miasta, dość dużego, z licznymi postaciami oraz bardzo długą linią dialogową. Poza miastem niewiele terenu i "ciekawych miejsc", choć coś się znajdzie.
W grze występuje broń palna (z początku XIX wieku), magii tylko trochę.
Słuchajcie, z chęcią przeczytam każdą radę. Od czego zacząć, jaką grę wybrać? Bardzo, bardzo, bardzo dziękuje za pomoc. I za poświęcony czas.
Pozdrawiam!