Bitwy? 199480 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 199480

Odpowiedzi 532

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Może jakieś fortyfikacje, np. pojedyncza wieża, brama, kasztel?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
płot - błee, kusza - fajnie, kolejny model do wykorzystania od razu w modzie XD

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#362 2011-05-29, 22:22(Ostatnia zmiana: 2011-05-29, 22:23)
No to kusza. Nie było jeszcze takiej bitwy na tym forum.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ja bym w sumie się spróbował z jakąś ikoną lub meblem.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Zróbmy może ankietę wielokrotnego wyboru, zorientujemy się jaką opcję wybrać i ile osób jest zdecydowana wziąć udział. Później temat się wcieli tutaj.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proponuję od razu wiadomość na blipie dać, by miało to rozgłos.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#366 2011-05-29, 22:32(Ostatnia zmiana: 2011-05-29, 22:36)
Proponuję od razu wiadomość na blipie dać, by miało to rozgłos.
To proszę od razu aby jakiś admin tudzież mod, który będzie mógł to zrobić się tutaj zadeklarował.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dobry łuk też trzeba umieć zrobić.
Ogólnie myślałem, aby dać jeszcze trochę dowolności - jeden niech zrobi kusze, inny balistę, inny procę.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#368 2011-05-29, 23:42(Ostatnia zmiana: 2011-05-29, 23:45)
Znowu dowolność i znowu balista vs. łuk. Lepiej od razu sztywno określić co robimy, będzie uczciwiej. Naturalnie bez przesady.

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Racja, łuk, nie ważne jak fajnie zrobiony, z balistą nie wygra, bo balista to balista. Notabene bitwa z machinami oblężniczymi już była.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Racja, łuk, nie ważne jak fajnie zrobiony, z balistą nie wygra,
Śmiem sądzić, że jeśli padnie na broń dystansową to i tutaj nieważne jak fajny łuk, to będzie mu ciężko przebić kuszę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK, przebij mój fantasy łuk!!! :D

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#372 2011-05-30, 01:13(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 15:06)
challenge approved

@down: Oj tam, na to samo wychodzi.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nie accepted? :D

Mark Twain

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Nuda, czego sie nauczycie robiąc kusze? z modelowania niczego nowego, zadnych nowych technik, przy tym myśleć nie trzeba

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#375 2011-05-30, 16:06(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 16:08)
Nuda, czego sie nauczycie robiąc kusze? z modelowania niczego nowego, zadnych nowych technik, przy tym myśleć nie trzeba
Nie zgodzę się. Bitwa będzie wymagała zrobienia jak najbardziej charakterystycznego, wyróżniającego się modelu, ale tak by nie przedobrzyć, nie przebajerować. IMO taka bitwa będzie właśnie bardzo dobrym sprawdzianem wyczucia i pomysłowości przy bardzo małym wymogu umiejętności modelowania jako takiego. Także będzie wymagała zręcznego połączenia z teksturą zwłaszcza jeśli ktoś planuje dodatkowe zdobienia, a sam model można potem umieścić w modzie czy też na targowisku. Właśnie ta bitwa wydaje mi się obecnie najlepszą propozycją jako sprawdzian inwencji. No chyba że ktoś planuje zrobić krzyżyk i posmarować zwykłą teksturą drewna z CGTextures, to wtedy faktycznie może być licho.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak powiedziałem, zróbmy najpierw coś prostszego, co może zrobić każdy, byleby to rozruszać. Jak dasz teraz ludziom temat taki jak Ty chcesz - nad którym będą kombinowali, siedzieli kilka dni czy tygodni, to życzę powodzenia w zbieraniu ludzi.

Ja jeśli mam brać w czymś udział to właśnie w takim "prostym i przyjemnym". Grafikiem nie jestem i nie będę, nie wiążę z tym w ogóle swoich planów na przyszłość, czasu mam niewiele więc po prostu nie chce mi się nad czymś siedzieć, kombinować i sprawdzać sto razy jaki wyszedł efekt, natomiast na coś typowo "casualowego" MOŻE się skuszę.

Wczoraj włączyłem Maxa, zrobiłem boxa i parę razy go obróciłem, bo po prostu mi się nie chciało i nie wiedziałem co z nim zrobić.

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

Tjaa mądralo. Zrób kuszę w HP :D . Nie powiem, to by było coś ciekawego nawet. Tyle że by to się nadawało na polycounta a nie na TM :P

Co do podejścia "dajmy jakiś łatwy temat", to fontanna była imo właśnie takim łatwym tematem, a skończone zostały tylko 3 prace (choć nie powiem, sporo zostało rozpoczętych).

Zastanawiam się, czy nie większy sens miałyby bitwy "zamknięte", czyli takie w których bierze udział 2-4 uczestników z góry zaplanowanych.

Popisuje się ciągle menda jedna...

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#379 2011-05-30, 17:03(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 17:03)
Zastanawiam się, czy nie większy sens miałyby bitwy "zamknięte", czyli takie w których bierze udział 2-4 uczestników z góry zaplanowanych.
To właśnie miałem założyć ankietę by sprawdzić kto się na co deklaruje, tylko że żaden fajfus odpowiedzialny za blipa na forum nie zagląda.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry