Pomocy [Gothic] 2685 6

O temacie

Autor Lmer

Zaczęty 23.12.2015 roku

Wyświetleń 2685

Odpowiedzi 6

Lmer

Lmer

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem.. Chciałem sobie ponownie zagrać od nowa w gothica II noc kruka, lecz gdy klikam w myszkę moja postać uderza zamiast gdy przytrzymac lpm i klikac awsd.. Proszę o pomoc.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Pomocy [Gothic]
#1 2015-12-23, 20:47(Ostatnia zmiana: 2015-12-30, 23:24)
To czego oczekujesz to system sterowania z Gothic I. W Gothic II trzeba go włączyć w ustawieniach.

//edit: AAARGH.
Zaraz jak napisałem tego posta, pomyślałem "Ojej, dlaczego ja w ogóle widzę to pytanie? Przeciez mam wszystko związane z Gothicem zignorowane!".
Zły dział, ban :|

//edit: jakby co, to ten ban to żart :pokerface:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wow... i kto teraz będzie bronił uciśnionych noobów? Widać i Av stracił do nich cierpliwość.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A przenieść to już nie możesz? No to ban.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cytat: null
To czego oczekujesz to system sterowania z Gothic I. W Gothic II trzeba go włączyć w ustawieniach.

//edit: AAARGH.
Zaraz jak napisałem tego posta, pomyślałem "Cholera, dlaczego ja w ogóle widzę to pytanie? Przeciez mam wszystko związane z Gothicem zignorowane!".
Zły dział, ban
Dlaczego? Pytanie znajduje się w dobrym dziale czyli Pytania i problemy w kwestii gier. Możesz mi nie uwierzyć, ale Gothic II też jest grą. Poza tym nie ma działu związanego z normalnym Gothicem, więc wsadzenie go do jakiegokolwiek tematu o modzie jest wtedy spamem. Na koniec chciałbym napisać, że to jest moja własna opinia i szanuję osoby o innych opiniach niż moich xD. Dziękuję, pozdrawiam, wesołych świąt. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Simen, możesz mi nie uwierzyć, ale ten temat był w złym dziale, to Adanos go tutaj przeniósł już po moim poście.
Dla tych którzy nie załapali, to "zły dział, ban :|" było żartem. Nie insynuowałem że rozmówca nie wie czy Gothic II jest grą. Nawet mu pomogłem (chyba).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
:facepalm: Ja pierdziele mogłem się skapnąć, że go przenieśliście xd. Zmyliła mnie z kolei wiadomość Adanosa, że może by to przenieśc i brak reakcji (w sensie postu). Z banem to wiedziałem :D, szczególnie że widziałem te 20% na profilu i tylko jeden post napisany ;P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry