Orkowe miasto 48677 130

O temacie

Autor CzlowiekGejzer

Zaczęty 15.12.2015 roku

Wyświetleń 48677

Odpowiedzi 130

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@Gizbor jakby sie spial to by odtworzył te zbroje :)

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
@Gizbor jakby sie spial to by odtworzył te zbroje :)
akurat tak się składa że odtwarzam je do Dziejów Khorinis

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To wykradziona deweloperska alfa należąca do Piranha Bytes. Nigdy nie będzie mogło to zostać legalnie opublikowane. Większość tych plików nigdy nie miała trafić poza serwery firmy.
Czepiasz się Avallach taka zbroja z Wiedźmina 2 w Returninga też teoretycznie nie ma prawa bytu gdyż jest wyciągnięta żywcem z gry tak samo jak sporo innych rzeczy xd Skoro jest to robione bezpłatnie to raczej nie powinien być to problem.
Nic nie rozumiesz. Użycie cudzych assetów jest tutaj "mniej istotną" częścią naruszenia prawa. Były one opublikowane razem z grą, a przy okazji CDPR (tak jak większość deweloperów) jest pobłażliwy co do używania ich assetów w modach.

Poważną częścią jest tu włamanie na serwery firmy i kradzież nieopublikowanego projektu. Za to z miejsca gwarantuję rozprawę sądową gdyby znalazł się winowajca i odmówił totalnej współpracy z organami ścigania.

Mi się wydaje, że oni to sami wszystko zrobili, skoro mi się udało te pancerze odtworzyć, to im na pewno też, nie od dziś wiadomo, że Rosjanie potrafią tworzyć najlepsze modyfikacje.
To znaczy że nie obejrzałeś wszystkich materiałów. Pokazują tam np screeny design documentów które nigdy nie miały prawa opuścić serwerów Piranha Bytes. Wątpię żeby to była mistyfikacja.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty272
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Hakerzy od siedmiu boleści

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ją tylko MaGoth, piranie i kilka przypadkowych osób. Na upublicznienie nie ma co liczyć, MaGoth przestraszyl sie konsekwencji prawnych i usunął temat o dodatku z wog.ru. Sam odmawia wszystkim rozmów na ten temat, a jedyne co pozostało po jego wątku to ta garstka screenów

Te screeny znajdują się tutaj https://vk.com/album-76325062_239191698 ? Można je gdzieś zobaczyć?

Frizbick
  • Gość
W sensie chcecie powiedzieć, że Piranie przez tyle lat miały te wszystkie pliki z tego niewydanego dodatku i nikt poza ruskimi tego nie wiedział?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W sensie chcecie powiedzieć, że Piranie przez tyle lat miały te wszystkie pliki z tego niewydanego dodatku i nikt poza ruskimi tego nie wiedział?
Poza ruskimi? Każdy w temacie wiedział że one tam gdzieś leżą  :pokerface:

Po prostu tylko oni zdobyli dostęp do nich

Frizbick
  • Gość
Poza ruskimi? Każdy w temacie wiedział że one tam gdzieś leżą  :pokerface:

Po prostu tylko oni zdobyli dostęp do nich
Mówiłem o takich "niedzielnych" graczach jak chociażby ja co się modami od święta interesują. Dziwi mnie zresztą, że Piranie nic z tak dużą ilością materiału nigdy nie zrobiły  :huh:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Orkowe miasto
#108 2016-12-26, 15:07(Ostatnia zmiana: 2016-12-26, 15:15)
Mówiłem o takich "niedzielnych" graczach jak chociażby ja co się modami od święta interesują. Dziwi mnie zresztą, że Piranie nic z tak dużą ilością materiału nigdy nie zrobiły  :huh:
Tworcy gier potrafia i cale poziomy wycinac przed premierą, a sporo pomysłów piranie dali do gothica 2 :)

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
"Nic nie rozumiesz. Użycie cudzych assetów jest tutaj "mniej istotną" częścią naruszenia prawa. Były one opublikowane razem z grą, a przy okazji CDPR (tak jak większość deweloperów) jest pobłażliwy co do używania ich assetów w modach.

Poważną częścią jest tu włamanie na serwery firmy i kradzież nieopublikowanego projektu. Za to z miejsca gwarantuję rozprawę sądową gdyby znalazł się winowajca i odmówił totalnej współpracy z organami ścigania."
To ma sens :D  Dzięki za wyjaśnienie. Myślałem że jest to coś robienie na wzór screenów starszych wersji jeżeli  jest to faktycznie wyciągnięte prosto od PB to nic innego jak zwykła kradzież. Tak czy inaczej muszę przyznać że dosyć ciekawe te materiały :)

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty272
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

CzlowiekGejzer

Orkowe miasto
#110 2016-12-27, 00:01(Ostatnia zmiana: 2016-12-27, 13:21)
Ja mimo wszystko popykałbym w takiego goticzka bo sporo zawartości ujebali niestety
Po screenach widać że z Cavalorna niewiele zostało xd

Post połączony: 2016-12-27, 13:03
Można zauważyć że na screenach bezi nie ma zaciśniętych dłoni w pięści
https://vk.com/album-76325062_239187235
kolejny link tym razem do screenów z wersji 1.01e "christmas edition"
ruski piszą że tą wersję ma mniej więcej 10 osób
Można od kogoś wyciągnąć tą alfę dodatku?
Ma ktoś namiary na te kilka przypadkowych osób xd

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Orkowe miasto
#111 2016-12-27, 15:03(Ostatnia zmiana: 2016-12-27, 15:09)
Mi się wydaje, że oni to sami wszystko zrobili, skoro mi się udało te pancerze odtworzyć, to im na pewno też, nie od dziś wiadomo, że Rosjanie potrafią tworzyć najlepsze modyfikacje.
To jako osoba która od dawna ma informacje z pierwszej ręki odpowiem ci tylko tyle - źle ci się wydaje.

Ta alfa jest do zdobycia gdziekolwiek?
Ma ją tylko MaGoth, piranie i kilka przypadkowych osób. Na upublicznienie nie ma co liczyć, MaGoth przestraszyl sie konsekwencji prawnych i usunął temat o dodatku z wog.ru. Sam odmawia wszystkim rozmów na ten temat, a jedyne co pozostało po jego wątku to ta garstka screenów

Ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, skoro PB dało sobie spokój z gothicem, to co im szkodzi udostępnić te materiały z dodatku, jest tyle fanów, którzy by w to zagrali, a tak to trzeba się zadowalać kiepskimi dodatkami do pierwszej części gry. Ciekawe dlaczego tego nie opublikowali, wszyscy by tylko na tym skorzystali.

To wygląda ciekawie http://worldofplayers.ru/threads/37359/

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Orkowe miasto
#112 2016-12-27, 15:08(Ostatnia zmiana: 2016-12-27, 15:16)
Zdajesz sobie sprawę że wersja finalna i tak pewnie jest 100 razy lepsza od tej alfa?  :F

Ciekawe dlaczego tego nie opublikowali, wszyscy by tylko na tym skorzystali.
Co to jest kilka zbrojek?  o_0   Przecież to jest nic, całego dodatku przecież nawet nie mają :F

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Chodzi mi o całość, na screenach widać spore zmiany.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty272
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

CzlowiekGejzer

Orkowe miasto
#114 2016-12-27, 15:31(Ostatnia zmiana: 2016-12-27, 15:38)
Z tego co widać po plikach to jest w tym pierwszy rozdział i chyba niewiele więcej w tym gothic sequel a wersja 1.01e jest bodajże z 2000 roku

Frizbick
  • Gość
Zdajesz sobie sprawę że wersja finalna i tak pewnie jest 100 razy lepsza od tej alfa?  :F

Co to jest kilka zbrojek?  o_0   Przecież to jest nic, całego dodatku przecież nawet nie mają :F
Na screenach stąd (https://vk.com/photo-76325062_456239164) widać sporo ciekawych przedmiotów do rzemiosła, chociażby wytwarzanie zbroji (?), łuków, wytapianie rudy (?), chyba nie widziałem tak dobrze zrobionych vobów w żadnej modyfikacji.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty272
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Na screenach stąd (https://vk.com/photo-76325062_456239164) widać sporo ciekawych przedmiotów do rzemiosła, chociażby wytwarzanie zbroji (?), łuków, wytapianie rudy (?), chyba nie widziałem tak dobrze zrobionych vobów w żadnej modyfikacji.
Można jeszcze zauważyć chorych npców

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
To jako osoba która od dawna ma informacje z pierwszej ręki odpowiem ci tylko tyle - źle ci się wydaje.

Ta alfa jest do zdobycia gdziekolwiek?

Ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, skoro PB dało sobie spokój z gothicem, to co im szkodzi udostępnić te materiały z dodatku, jest tyle fanów, którzy by w to zagrali, a tak to trzeba się zadowalać kiepskimi dodatkami do pierwszej części gry. Ciekawe dlaczego tego nie opublikowali, wszyscy by tylko na tym skorzystali.

To wygląda ciekawie http://worldofplayers.ru/threads/37359/

Problem w tym, że PB cały czas się zastanawia nad Gothiciem. Robią Elex, a po Elex ma być coś nowego / Gothic. Ich problemem jest to, że chcieliby odtworzyć G1/G2 na nowszym silniku, ale boją się, że nie odtworzą tego samego klimatu. Zastanawiają się także, czy powinni zrobić Gothic 4, czy Gothic 5, jeśli by chcieli kontynuować serię. Problemem z odsłoną kolejnej części jest to, że Arcania była wydana jako "Gothic 4" i tylko fani Gothica by nie byli zamieszani jakby wydali G4 - przypadkowi gracze mieliby "ból dupy", bo były by "dwie inne gry z taką samą nazwą - Arcania Gothic 4 i Gothic 4 by PB". Piranie myślały nad tym, żeby wydać po prostu Gothic 5, lecz znowu będzie problem w drugą stronę - "Arcania to nie Gothic, dlaczego mamy Gothic, Gothic 2, Gothic 3 i od razu Gothic 5?". Między innymi dlatego nic nie robią w stronę Gothica, jak na razie (a Elexa porównują do Gothic, a w zasadzie nawiązują do Gothica tworząc tą grę, bo chcą przykuć większą uwagę do swojego projektu).

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aktualnie Arcania nie ma w ogóle w tytule słowa gothic jednak nadal w samej grze są nawiązania do poprzednich  części. Ja bym był za tym żeby zrobili jednak Gothic 4 a nie 5 jest też opcja żeby nazwa gry w ogóle nie posiadała numerka. Poza tym ich ostanie gry nie powalają i wątpię czy by jak by wydali następną odsłonę to spełnili by oni oczekiwania fanów.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@inż.Avallach - ty masz chyba jakieś info odnośnie tej "wersji świątecznej", prawda?
Z tego co się orientuje dużych zmian tam nie ma. Głównie inna tekstura bariery :F

Post połączony: 2016-12-27, 20:11
PS. A propos - jeśli chcecie pograć w jakąś wykradzioną alphe to raczej wiecie do kogo powinniście napisać na tym forum :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry