Mi się wydaje, że oni to sami wszystko zrobili, skoro mi się udało te pancerze odtworzyć, to im na pewno też, nie od dziś wiadomo, że Rosjanie potrafią tworzyć najlepsze modyfikacje.
To jako osoba która od dawna ma informacje z pierwszej ręki odpowiem ci tylko tyle - źle ci się wydaje.
Ta alfa jest do zdobycia gdziekolwiek?
Ma ją tylko MaGoth, piranie i kilka przypadkowych osób. Na upublicznienie nie ma co liczyć, MaGoth przestraszyl sie konsekwencji prawnych i usunął temat o dodatku z wog.ru. Sam odmawia wszystkim rozmów na ten temat, a jedyne co pozostało po jego wątku to ta garstka screenów
Ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, skoro PB dało sobie spokój z gothicem, to co im szkodzi udostępnić te materiały z dodatku, jest tyle fanów, którzy by w to zagrali, a tak to trzeba się zadowalać kiepskimi dodatkami do pierwszej części gry. Ciekawe dlaczego tego nie opublikowali, wszyscy by tylko na tym skorzystali.
To wygląda ciekawie http://worldofplayers.ru/threads/37359/
Problem w tym, że PB cały czas się zastanawia nad Gothiciem. Robią Elex, a po Elex ma być coś nowego / Gothic. Ich problemem jest to, że chcieliby odtworzyć G1/G2 na nowszym silniku, ale boją się, że nie odtworzą tego samego klimatu. Zastanawiają się także, czy powinni zrobić Gothic 4, czy Gothic 5, jeśli by chcieli kontynuować serię. Problemem z odsłoną kolejnej części jest to, że Arcania była wydana jako "Gothic 4" i tylko fani Gothica by nie byli zamieszani jakby wydali G4 - przypadkowi gracze mieliby "ból dupy", bo były by "dwie inne gry z taką samą nazwą - Arcania Gothic 4 i Gothic 4 by PB". Piranie myślały nad tym, żeby wydać po prostu Gothic 5, lecz znowu będzie problem w drugą stronę - "Arcania to nie Gothic, dlaczego mamy Gothic, Gothic 2, Gothic 3 i od razu Gothic 5?". Między innymi dlatego nic nie robią w stronę Gothica, jak na razie (a Elexa porównują do Gothic, a w zasadzie nawiązują do Gothica tworząc tą grę, bo chcą przykuć większą uwagę do swojego projektu).