Bariera w GII 4099 8

O temacie

Autor Myrron

Zaczęty 1.04.2015 roku

Wyświetleń 4099

Odpowiedzi 8

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Chciałbym umieścić barierę w GIINK z efektami identycznymi jak w GI(czyli między innymi zanikanie, burze itd.), ale nie wiem jak się za to zabrać. Oglądając modele bariery z GI doszedłem do wniosku, że kieruje nią jakiś skrypt, bo ma przezroczystą teksturę, a mimo to w Gothicu działa elegencko. Wiadomo, że w GII jej nie widać bo prawdopodobnie nie ma obsługujących ją skryptów. Może macie jakieś pomysły co za nią odpowiada? I czy będzie potrzebny Ikarus, bo jednak wolałbym to załatwić bez niego.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
To będzie trudne. W modach w których bariera jest (sekta szaleńców) nie jest dokładnie taka sama jak w G1.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie będzie potrzebny Ikarus, z tego co pamiętam to na forum był już taki problem, poszukaj w tematach.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

Bariera w GII
#3 2015-04-01, 19:12(Ostatnia zmiana: 2015-04-01, 19:23)
W G1 nie ma skryptów do bariery.
To jest model półkuli z nałożoną przezroczystą texturą.

To będzie trudne. W modach w których bariera jest (sekta szaleńców) nie jest dokładnie taka sama jak w G1.
Tak, oczywiście. Zwłaszcza wtedy, gdy to jest właśnie to samo.

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeszukałem tematy i było kilka o barierze, w jednym ktoś chciał wiedzieć czy jest możliwość zrobienia tego identycznie jak w GI, ale nie uzyskał odpowiedzi. Macie jakieś pomysły?

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
[..]
To jest model półkuli z nałożoną przezroczystą texturą.
[..]
Powinno być jasne logcznie myśląc...
"Jeśli się poddajesz"
Trzeba zrobić model 3D o kształcie i textury bariery

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już jedną barierę taką zrobiłem o kształcie kuli i teksturze bariery, zrobiłem ją żeby się obracała, ale to nie jest jednak to samo co w GI. Nie ma jakiś specjalnych efektów i jest widoczna cały czas. Mi zależy na tym, żeby jakoś tą przezroczystą teksturę "zaprogramować" żeby działała jak w jedynce.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bariera jest zaprogramowana w silniku G1. To dość złożona sprawa zintegrowana z kontrolerem nieba. Nie zrobisz identycznej bez zaawansowanego modyfikowania kodu silnika. Możesz próbować zrobić imitację na zasadzie takiej jak pisał Myrron. Model 3d kopuły z animowaną, półprzejrzystą i powtarzalną teksturą.

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Myrron

Bariera w GII
#8 2015-04-02, 13:29(Ostatnia zmiana: 2015-04-03, 12:27)
Rozumiem, czyli innymi słowy potrzebny byłby Ikarus i sporo pracy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry