Dziwne rozszerzenie w chrome 4480 10

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 23.02.2015 roku

Wyświetleń 4480

Odpowiedzi 10

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Witam ponownie. Z cyklu "siostrzeniec pobiera coś z internetu"
Spoiler
Tak oto wygląda rozszerzenie, które od jakiegoś czasu atakuje moją przeglądarkę Google Chrome. Po odinstalowaniu ponownie się instaluje. Jak to działa? Na każdej stronie pojawiają się jakieś reklamy, gdy kliknę otwórz w nowej karcie to odpala się reklama...w nowej karcie. Wszędzie nawalone reklam, 50% szans, że kliknę coś to będzie to reklama. Mam adblocka. Jak to usunąć? Jak się do tego dorwać?!

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Najpierw sprawdź w panelu sterowania czy nie zainstalowała się ostatnio jakaś podejrzana aplikacja. Jeśli tak to wyjeb, proste. Dodatkowo przeczyść kompa AdwCleanerem i powinieneś mieć spokój.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Witam ponownie. Z cyklu "siostrzeniec pobiera coś z internetu"
Polecam zainstalować 2 przeglądarkę  :lol:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
 takie oto cudo wyskakuje, gdy chcę usunąć te całe podejrzane aplikacje, bo nie ukrywam pojawiły się jakieś. Ostatnio chciałem właśnie je usunąć, ale stanąłem na tym problemie i to olałem. No ale wkurza mnie już to bo katorga jest z tymi reklamami....

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wyłącz przeglądarkę. gdy to usuwasz :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Dziwne rozszerzenie w chrome
#5 2015-02-23, 20:11(Ostatnia zmiana: 2015-02-23, 20:19)
@Splash
Poważnie?!

Dobra, spróbuje w google znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Wcześniej szukałem, ale nic ciekawego nie było...

EDYCJA. No żesz kurde, nigdzie nic o tym nie ma. Jak się pozbyć tego dziadostwa...Ponowna instalacja chrome nie skutkuje. Aplikacje z panelu da się usunąć, ale nie wszystkie, 1 albo 2 są jakoś "zablokowane" i wyskakuje właśnie błąd, które jest 2x post wyżej.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Odpal Windowsa w trybie awaryjnym i wtedy je odinstaluj. Możesz też odpalić autoruns (do pobrania ze strony Microsoftu) albo chociaż msconfig i tam powyłączać podejrzane programy i usługi z autostartu.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
@Avallach
Wszedłem w tryb awaryjny i niestety dalej wyskakuje, że nie można tego usunąć. To ścierwo jak już wspomniałem nazywa się BlockIt Ad remover. W przeglądarce jako rozszerzenie jest właśnie "MiniMumPPriceu", które po usunięciu pojawia się ponownie. Wczoraj je zamiast usunąć, wyłączyłem. Niby było wszystko ok, ale teraz widzę, że pojawiło się inne rozszerzenie (tamto jest dalej jako wyłączone) "The AdBlocker". Zapewne brat "MiniMumPPriceu". Podejrzane pliki/aplikacje usuwałem już z program files (86), było tam np. MiniMumPPriceu, jednak dalej ono gdzieś istnieje. Ten "BlockIt Ad remover" widzę tylko w zainstalowanych programach, zapewne to przez niego MiniMumPPriceu czy teraz "The AdBlocker" się instalują...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
SpyHunter 4  ponoć da radę z tym. 
Przy okazji, sprawdź czy w procesach nie masz jakiegoś procesu przeglądarki lub tego programu, oczywiście uruchom komputer jako administrator i sprawdzaj procesy wszystkich użytkowników. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Najpierw sprawdź w panelu sterowania czy nie zainstalowała się ostatnio jakaś podejrzana aplikacja. Jeśli tak to wyjeb, proste. Dodatkowo przeczyść kompa AdwCleanerem i powinieneś mieć spokój.

Próbowałeś?

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dobra pousuwałem wszystko ręcznie, te brudy kryły się w folderach w program files i jeszcze gdzieś utworzyły sobie dodatkowy folder, gdzieś na c. Potem usunąłem przeglądarkę, ccleanerem przeczyściłem kompa i poskutkowało...

Dzięki za chęć pomocy, pieprzone internety (i nieuwaga siostrzeńca). No właśnie...dorwie się taki kilku/kilkunastolatek i może przez przypadek ściągnąć z neta milion dziwnych programów. 5

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry