Przeglądarki - frajer foxy, google uje i inne pijaki z pod sklepu 5847 16

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 1.05.2014 roku

Wyświetleń 5847

Odpowiedzi 16

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Aztek [22:35]:   ale póki co siedzę na chromie. czekam aż sytuacja się ustabilizuje.
Aztek [22:34]:   komuś może się podobać, ale mi niespecjalnie. skórki nie są kompatybilne z wersją >29 - czekam na aktualizację NASA Launch.
Pagan [22:08]: Mi chyba w końcu zaczął się nawet podobać domyślny wygląd FF, przynajmniej na Xubuntu: https://copy.com/K8IgtKNIKMFt/pipelight.png
Pagan [22:07]: Aztek, jak ci się widzi nowy Firefox?

Automatyczna poprawka 29 Fraje foxa zjebała mi internet. Polecacie jakieś alternatywy tymczasowe? Google chuj był dobry do czasu, nie wiem jak to teraz wygląda.

/// Czyli frajer fox działa normalnie Klastek? Rozpisz się.

I strasznie nie nienawidzę nowego layoutu. Strasznie urewski.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Alternatywy tymczasowe? Nie. Natomiast permamentna to moge Ci polecic bardzo dobra przegladarke z ktorej sam korzystam i jestem baaaardzo zadowolony. Nie tworzy milionow niepotrzebnych procesow, dziala szybko, plynnie, nie ma zadnych problem. Jest prosta a jej interfejs intuicyjny. Do tego duzo pluginow, modyfikacji, skórek, template itd.

Nazwa to Maxthon, przy czym najnowsza to chyba Maxthon3 z ktorej ja sam korzystam.  Polecam :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie tworzy milionow niepotrzebnych procesow
Masz pojęcie o czym piszesz? Skąd wniosek że każdy proces ponad pierwszy jest niepotrzebny?
Podział na procesy nie ma dużego wpływu na pamięć, a jak jeden ci się zawiesi, to pozostałe działają. W tym twoim Maxthonie jak zawiesi się jedna z kart, to cała przeglądarka zamarza, a jak ta jedna karta crashuje, to i całość zdycha.

Chrome pozostaje świetny, mam tylko wrażenie że jak używa się profilu przez jakieś pół roku to zaczyna się zamulać, wtedy wystarczy go usunąć i założyć na nowo (ustawienia, zakładki i wtyczki zapamiętają i wgrają się same).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Avallach, ja nie twierdze, ze są niepotrzebne. Tak mi sie napisalo, ale gdyby nie byly potrzebne - nie byłoby ich. W kazdym razie Maxthon3 nie ma zadnego problemu. Zadnych crashy, zadnych zawieszek. W przeciwienstwie do chrome.

Poza tym - chyba jednak wplywa na pamiec, bo gdy mialem kilka otwartych kart w chrome to komputer sie lekko wieszal, a w maxthonie zaczyna sie wieszac dopiero przy chyba 12-13 otwartej karcie ze strona.

Korzystalem ze wszystkich tych przegladarek, tych glosniejszych oczywiscie (bardziej znanych) typu Mozzila, chrome, opera, ie i twierdze - nie ma konkurencji dla Maxthona.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Naprawdę crashują Wam przeglądarki? Ostatni crash swojej miałem dawno, dawno, nie pamiętam już kiedy.

Z fajnych alternatyw korzystałem na linuxie z "chromium" - to taki chrome, ale nieco mniej wyskakujących googlowych rzeczy. Wysoce propsowalny.

I bądźmy szczerzy, przecież teraz każda przeglądarka to to samo, poza chromem którego adblock nie blokuje reklam z jutuba :F

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeszcze nie widziałem u siebie reklamy na YT, podaj jakiś przykład xP

Na Chrome jedyne co wyskakuje od Google to propozycja zalogowania przy pierwszym uruchomieniu. No i Google jest domyślną szukajką, ale tak chyba jest na każdej cywilizowanej przeglądarce.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Może już poprawili, ja pamiętam chroma tak:
Odpalam, wywala mi jakieś tam googlowe rzeczy, wchodzę na jakąś stronkę - a moze chcesz ją przetłumaczyć google translate?
I tak dalej, już nie pamiętam jakie okienka i paski jeszcze tam były, ale było to irytujące.

Nie wiem, może już poprawili tego chromowego adblocka, ale pamiętam doskonale że zainstalowałem go, a mimo to na jutubie były reklamy.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Nie wiem kiedy miałeś z tym problemy, ale ja używając adblocka od ok. roku zawsze wszystko blokowało. Widziałem problemy z adblockiem na chrome, ale tylko wtedy jak ktoś go instalował z innej stronki niż ta. Wystarczyło odinstalować i zainstalować z tej strony i elegancko działało.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ja używam od dawien chroma i jest spoko. Reklamy na YT oczywiście są zablokowane, ale z tego co kojarzę kiedyś wyskakiwały jeszcze, ale to może z 2 lata temu. :) Firefoxa tez kiedyś miałem na starym kompie, potem przerzuciłem się na chrome i było dużo lepiej(wtedy firefox 3.6 czy coś) Nie mówię już o interfejsie, który w Chrome jest idealny, po co mi więcej badziewi? Karty i okienko wyszukiwarki - tak powinno być. Teraz widzę, że firefox na to się przerzucił już totalnie, co robił stopniowo. :) Nie wiem w sumie jak na czysto wygląda porównanie między operą, chrome, firefoxe, itp. może to opera jest lepsza, może jeszcze inna. Chrome mi wystarcza, pis joł

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja aktualnie przerzuciłem się z Chrome na nową Operę i jestem bardzo zadowolony. Stara Opera (na Prestigo i pierwsze na WebKicie) żarła sporo RAM i muliła. Aktualna naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła. Zdecydowałem się ją wypróbować, gdy znalazłem w sieci w miarę aktualne testy przeglądarek i to właśnie fińska aplikacja wypadła najlepiej w większości kategorii (jeśli chodzi o szybkość minimalnie wyprzedziła Chrome).

W magazynie wtyczek Opery są niezbędne bajery typu Adblock, które działają bez zarzutu.

EDIT
Jeśli ktoś korzystał z Chrome to poczuje się jak w domu. Identyczny pasek zakładek, wygodne drag&drop, wyszukiwanie , ten sam silnik renderowania stron itd. Jako, że przeglądarka jest teraz odtwarzana praktycznie od zera, to na razie brakuje jeszcze części opcji.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Przyzwyczaiłem się do frajera i w sumie na niego nie narzekam, ale na drugim dysku zacząłem testować chrominum i co racja to racja obecnie chyba najlepsza możliwa przeglądarka a przynajmniej na 100% najmniej śledząca

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wracając do wtyczek do Opery...
Jeśli ktoś ma taki problem z prywatnością i gwałci karty incognito to dwie dobre wiadomości:
- Są tu także Okna Prywatne (incognito).
- Dla tych którzy boją się komandosów, CBŚ, CBA, chińskich hakerów itd. polecam wtyczkę Disconnect (która coś tam jeszcze ma przyśpieszać, ale podchodziłbym do tego raczej z dystansem) oraz ZenMate, który to już ma tam swoje proxy i jak mówi opis: "✔ Total Privacy [...] ✔ Total Freedom [...] ✔ Total Control..."

Z wtyczek "must have" polecam:
- AdBlock
- HTML5 PDF Viewer
ew. Clearly Evernote.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Aztek, ty masz ABP a nie AdBlocka. Zainstaluj AdBlocka, to reklamy znikną: https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom

Meatrikz, upewnij się że faktycznie masz AdBlocka a nie jakieś inne gunwo :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Miałem*
Jak wspominałem, daawno z tego korzystałem. Ale tak, możliwe że miałem właśnie to ABP.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wracając do wtyczek do Opery...
Jeśli ktoś ma taki problem z prywatnością i gwałci karty incognito to dwie dobre wiadomości:
- Są tu także Okna Prywatne (incognito).
- Dla tych którzy boją się komandosów, CBŚ, CBA, chińskich hakerów itd. polecam wtyczkę Disconnect (która coś tam jeszcze ma przyśpieszać, ale podchodziłbym do tego raczej z dystansem) oraz ZenMate, który to już ma tam swoje proxy i jak mówi opis: "✔ Total Privacy [...] ✔ Total Freedom [...] ✔ Total Control..."

Z wtyczek "must have" polecam:
- AdBlock
- HTML5 PDF Viewer
ew. Clearly Evernote.
Tylko, że chociażby sam AdBlock cie śledzi, bo zgadzasz się na to w umowie instalując go, więc i tak z tej prywatności gówno masz... Hajs musi się zgadzać i już dawno by wszystkie możliwe AdBlocki nie działały, bo wszystkim zależy na zyskach z reklam, więc zarabiają na danych użytkowników...

Elo

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry