Teraz mam taki problem. Stworzyłem parę zadań i już na samym początku pojawia się błąd, ponieważ opcja dialogowa w ogóle się nie pokazuje.
Fragment kodów:
//dialog jest załączony do opcji Vatrasa, kiedy daje nam ornament dla Laresa
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_04"); //Przekaż mu ten ornament i każ mu go oddać. Będzie wiedział co zrobić.
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_05"); //A i jeszcze jedno...
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_06"); //Mamy dość dziwną sprawę do rozwiązania...
AI_Output (other, self, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_15_07"); //Zamieniam się w słuch.
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_08"); //Kwatermistrz paladynów, Martin, a jednocześnie jeden z naszych ludzi, ostatnio zauważył dziwne zachowania w porcie.
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_09"); //Nie żeby było to czymś nowym w porcie, ale przykuło jego uwagę zachowanie władz wobec tego co się tam dzieje.
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_10"); //Nie wiem dokładnie o co chodzi - najlepiej porozmawiaj z nim osobiście.
AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Vatras_LaresExit_05_11"); //Ach, no i mówił, że to bardzo delikatna sprawa, więc ufam, że będziesz dyskretny.
MIS_HarborInvestigation = LOG_RUNNING;
Log_CreateTopic (TOPIC_HarborInvestigation, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus (TOPIC_HarborInvestigation, LOG_RUNNING);
B_LogEntry (TOPIC_HarborInvestigation,"Vatras powiedział mi, że są pewne problemy w porcie i powinienem pójść do kwatermistrza paladynów aby się dowiedzieć więcej.");
InitializeHarborInvestigation = TRUE;
//dalsza część skryptu
A w dialogu z Martinem dodałem następujący warunek:
func int DIA_Addon_Martin_InvestigationVatras_Condition ()
{
if (InitializeHarborInvestigation = TRUE)
{
return TRUE;
};
};
I mimo iż wszystko wydaje się poprawne, dialog się w ogóle nie pokazuje w opcjach. Zauważyłem jednak, że w KAŻDYM dialogu, w którym pojawiają się zmienne występuje problem z wywoływaniem, przykładowo:
//*********************************************************************
// Perm1
//*********************************************************************
INSTANCE DIA_Tashman_Perm1 (C_INFO)
{
npc = MIL_70400_Tashman;
nr = 1;
condition = DIA_Tashman_Perm1_Condition;
information = DIA_Tashman_Perm1_Info;
permanent = TRUE;
description = "Nie lubisz gadać, co?";
};
FUNC INT DIA_Tashman_Perm1_Condition()
{
if (Tashman_StopPerm = FALSE)
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_Tashman_Perm1_Info()
{
AI_Output (other, self,"DIA_Tashman_Perm1_15_00"); //Nie lubisz gadać, co?
AI_Output (self, other,"DIA_Tashman_Perm1_09_01"); //Zjeżdżaj, kmiocie!
};
Mimo że ta zmienna jest od początku na FALSE, to wystarczy aby się pojawiła, żeby dialog w ogóle się nie mógł wywołać.
Zna może ktoś przyczynę?