Czas Zapłaty - premiera! 300131 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 300131

Odpowiedzi 561

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Cytat: Jaswer
Niestety, gra również co jakiś czas wiesza się na amen, prawdopodobnie jak i u użytkownika Kuken, mam przeczucie, że jest to w jakiś sposób powiązane z migającymi teksturami :/
Wystarczy zmienić jakość tekstur i zasięg widzenia. W modzie zostało to wszystko cudem jakoś zostało upchnięte, ale silnik Gothica jest za słaby na takie rzeczy. Trzeba go odciążyć w opcjach i będzie po problemie. Podczas testów na bardzo słabym komputerze odległość renderowania miałem na 140% i jakość tekstur z maksymalnego  zmniejszyłem o 1 stopień. To mi pozwoliło testować go nawet kilka godzin bez crashy.

npc którzy po jakimś czasie biegaja bez uzbrojenia
Jak dotąd nikt z nas z czymś takim się nie spotkał. Przynajmniej ja.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Prąd rzeki powinien chyba płynąć z góry na dół a nie na odwrót takie coś zauważyłem w CZ  taki maly błąd :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Czas Zapłaty - premiera!
#42 2013-11-11, 18:15(Ostatnia zmiana: 2013-11-11, 18:22)
Mam takie pytanie: Czy powinno wyświetlić się jakieś nowe intro? (mi się wyświetliło tylko to z orginału gothica 1) no i ten rozdział 1 "witamy w kolonii" fotka miala być standardowa diega? Tzn ogólnie oprócz intra które pewnie miało się pojawić (bo wrzucałem do odpowiedniego folderu) wszystko gra działa muzyka etc po prostu nie ma tego intra  i jedynie mogę sobie je przejrzeć przez Rad toolsa :D

Mam tak samo :(

Muzyka w czasie zapłaty bardzo przypomina mi z NWN 2

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Muzyka w czasie zapłaty bardzo przypomina mi z NWN 2

Co do muzyki, to trochę wkurza mnie fakt, że nie da się jej przyciszyć (wyciszenie muzyki w opcjach dziala tylko na muzykę w menu głównym,w  grze leci na 100% głośności, a ja wolę grać na 30% żeby dzwięki otoczenia oraz walki itp. nie były zagłuszane.)

Jeśli będzie wypuszczana jakaś łatka, to prosiłbym o zadabanie o możliwość regulacji muzyki, problemy z migotaniem tekstur itd.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pytanie,
1.czy tylko u mnie nadal gra wiesza się na amen?
2.Migajace tekstury jak temu zaradzic? ( ustawilem pliki gothic,exe, gothic_starter, gothic,mod) na zgodnosc z winxp sp3 ale nadal to samo,
spec pc: intel core 2 duo e8400,radeon hd4770, 4 giga ramu, win 7 64 bit.

pograłem niecałą godzinę w tego moda i stwierdzam, że ilość zawieszeń, craszy i wywalonych errorów nie pozwoli na ukończenie mi tej modyfikacji. (że też nie wspomnę o migających teksturach, npc którzy po jakimś czasie biegaja bez uzbrojenia, itp.)
Może macie za dobre komputery? :D Spróbujcie zainstalować tą łatkę: http://themodders.org/index.php?topic=10558.0

Mam takie pytanie: Czy powinno wyświetlić się jakieś nowe intro? (mi się wyświetliło tylko to z orginału gothica 1) no i ten rozdział 1 "witamy w kolonii" fotka miala być standardowa diega? Tzn ogólnie oprócz intra które pewnie miało się pojawić (bo wrzucałem do odpowiedniego folderu) wszystko gra działa muzyka etc po prostu nie ma tego intra  i jedynie mogę sobie je przejrzeć przez Rad toolsa :D
Tak, najpierw powinno być intro z oryginału, a później nowe intro. Upewnij się, że CZ_intro znajduje się w katalogu: .\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Video

Obrazki rozdziałów są niezmienione.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja jeszcze nie wyszedłem z plaży i żadnych problemów jak migotające tekstury czy crashe nie mam, ale jest inna rzecz. Nie można regulować głośności muzyki. Nawet jak oba suwaki głośności są na , a muzyka jest włączona, to ona gra. Raz włączona w grze nie chce się uciszyć, dopiero po wyłączeniu i włączeniu gry. Na dodatek jak zacznie się bitwa, to po niej cały czas gra muzyczka bitewna, a powinna zamienić się w normalną.

Menu jest nieczytelne.

Dobra, wyszedłem z plaży, widok na większy teren, migają tekstury, po chwili freez. No dobra, ale czytam co napisał Splash i wiecie co? Ma chłopak cholerną racją. Wystarczy suwak decydujący o jakości tekstur przesunąćo jeden w lewo i nie ma migotania, a gra nie crashuje (jak na razie, a pograłem tylko chwilę dłużej - teraz gadam 1. raz z Tomym.).

I jeszcze najmniejsza wada to komunikaty z lewej strony powinny dłużej trwać. To tyle z uwag.

Jak na razie wrażenie bardzo pozytywne, nie mniej ta muzyczka trochę dokucza. Nie wiem, czy te ramki przy rozmowach były dobrym pomysłem., mogłyby być mniejsze, albo np. tylko z góry ekranu, a wg mnie najlepiej wcale (dobrze by było, jakby się dało wyłączyć).

Gram bez kompasu, bo nie widzę takiego sensu, w G3 z QP 4 nie był mi on potrzebny, to w Kolonii Karnej, którą znam (a przynajmniej tak mi się wydaje) na pamięć tym bardziej.

@up
To intro to chodzi o ten tekst o bohaterze bla bla bla z animacją deszczu w tle?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Adanos intro z CZ zapłaty to statek i tekst :

Chcecie poznać prawdziwą historię Bezimiennego? Jeżeli tak to najpierw musicie usłyszeć opowieść o pewnym piracie, który znalazł się w niewłaściwym miejscu o jeszcze mniej właściwej porze. Nie będzie to jednak historia o bohaterach, wielkich czynach czy poświęceniu. Będzie to zwyczajna opowieść o przetrwaniu, sile ludzkiego charakteru i nie zawsze dobrych wyborach. Dowiecie się też prawdy o tym, kim mógłby stać się Bezimienny i dlaczego w legendach nie przetrwały wzmianki o kimś, kto żył w jego cieniu. Wystarczy już pustych słów. Usiądźcie i posłuchajcie o prawdziwym Czasie Zapłaty...

Bo jak tak , to wszystko jest dobrze :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tak, intro to tekst, żaden filmik z animacjami.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Adanos przecież wszystko mam dobrze :D Chodzi mi po prostu o to , że jak odpalam sobie grę to najpierw jest intro z orginalu i je po prostu wyłączyłem czy musze oglądać je całe? bo czasem jak są dwa filmiki to można jeden pominąć ESC. 

Dirklan

Dirklan

Użytkownicy
posty25
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Stop klatka" trochę wkurza, na razie po prostu często się zapisywałem i dawało rade, ale spróbuje zmniejszyć jakość tekstur jak zalecacie i zobaczymy. Podoba mi się to, że mimo błędów gra się nie wyłącza, wystarczy wcisnąć Enter ;D Obecnie większych problemów nie mam, robię misje z kretoszczurami Snafa, brawa za pomysłowość. Kawał dobrej roboty panowie ;D 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Powiem wam tyle , CZ od strony skyptów to majstersztyk , teraz widać że warto było czekać

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Przyciszanie muzyki w modzie nie działa, ponieważ muzyka w modzie jest w innym formacie (ogg). Żeby taka muzyczka działała trzeba było napisać odpowiednią bibliotekę. Tę bibliotekę pisał Orc i jak wiecie Orc już nie zajmuje się modem, więc biblioteka także nie została skończona. Zostało zrobione tylko to by Gothic rozpoznawał format ogg, ale nie została zrobiona regulacja głośności.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kolejne dwa błędy które były w Czasie Zapłaty: Prologu. MIanowicie jak Tony prowadzi nas do obozu i jest się prawie obok niego to on się zatrzymuje i wraca do tyłu potem znowu się wraca i tak z 15-20 razy. Później podczas pierwszej rozmowy z Cavalornem w pewnych momentach nie widać w ogóle ramki ale widać że coś gada pojawiają sie też jakieś dziwne napisy Dist coś tam itd. Spotkałem 2-3 literówki myślę , że te błędy zostaną szybko naprawione :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak macie crashe to spróbujcie zmiejszyć grafikę w opcjach

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Hmmm. Ja wysypywanie sie gry w obozie rebeliantów doświadczyłem. U fiska zaczyna migać kominek po czym jest cały biały i gra sie wiesza całkowicie.Render mam na 200% a textury na maxa.To jakieś jaja żebym  w gothica 1 na najniższych musiał grać aby uniknąć wysypawania się gry -_-

Windows 7 32bit
Odpalam jako admin.
Karte mam radeona.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurde, jednak mimo pomniejszenia jakości tekstur, to jak się pójdzie dalej, to woda migota i gra freezuje. Ach... będzie trzeba ciąć dalej. Ale coś czuję, że będzie warto, bo mimo tego, że to już drugi crash, to jestem cholernie zadowolony.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
To jakieś jaja żebym  w gothica 1 na najniższych musiał grać aby uniknąć wysypawania się gry -_-
No niestety, silnik jest na granicach wytrzymałości czasem. Zmień trochę jakość tekstur i będzie lepiej.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
do czego są te biblioteki dll,które dodaliście?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Na ścinanie się gry jednym ze sposób jest wyłączony kompas. W ogóle inna gra, a szkoda bo fajny bajer. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry