Pierwszy kontakt z smartfonem 2142 5

O temacie

Autor Tizgar

Zaczęty 29.10.2013 roku

Wyświetleń 2142

Odpowiedzi 5

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

Pierwszy kontakt z smartfonem
2013-10-29, 18:06(Ostatnia zmiana: 2013-10-29, 18:36)
No wiec może to wstyd może nie, zakupiłem sobie Smartfona ( Sony Xperia E ) jest o to mój pierwszy smartfon jak i pierwszy kontakt z urządzeniem tego typu, w tym aspekcie jestem totalnym laikiem nobem itp itd

Tu zwracam się do z was z prośba o pomoc, chciałbym się dowiedzieć ogólnie czegoś więcej o smartfonach o możliwościach, opcjach itp. Znacie jakie strony/fora gdzie można o tym poczytać, ogólnie na początek podstawy czyli umiejętności obsługi smartfonem potem wiadomo jakieś aplikacje gierki itp.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie wiem czy jest czego tu się uczyć. Te urządzenia są tak zrobione że po prostu się ich używa bez specjalnej nauki. Kluczowe zastosowania to dzwonienie, pisanie, przeglądanie internetu czy plików multimedialnych z karty pamięci (muzyka, obrazy, filmy, dokumenty itd), robienie zdjęć i nagrywanie filmów. Wszystkim zajmują się aplikacje, których nieco jest wgrane na start, a nowe można instalować ze sklepu Google Play (gdzie większość jest darmowa i utrzymuje się z reklam, a za płatne można płacić zwykłą kartą bankomatową), lub z pobranych z neta plików apk (które mają podobną rolę jak exe na Windowsie). Ta Xperia ma dość mało ram, więc w zbyt ambitne gry nie pograsz, ale do aplikacji wystarczy. O aplikacjach na Androida możesz poczytać w tym temacie: http://themodders.org/index.php?topic=15232.0 (jest przecież przyklejony w tym dziale).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Temat oblukałem co nieco, ale z tego wychodzi ze raczej dużo mi nie pomoże gdyż głownie poza podstawowa funkcja kontaktu posłuży mi on jako narzędzie od oglądania filmów i słuchania muzyki w robocie ( no i oczywiście do grania ) wiec chyba standardowe aplikacje jakie są wgrane wystarcza internetu nie mam zamiaru używać za pośrednictwem smartfona no chyba ze  będzie to bardzo konieczne

A gdzies jakies info na temat wymagań poszczególnych gier/aplikacji znajdę bo sama specyfikacje telefonu już znam :P

Istotnie wiem ze mało ma ramu ale chyba w wormsy czy heroes z kumplami partyjki będę sobie mógł pyknac :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wymagania gier podawane są w Google Play w opisach danych gier/apek, jeżeli takowych nie ma to pewnie można na wszystkim odpalić. Jeśli chodzi o gry, to zależy od telefonu. Ja w swojej Xperii mam 512 ram i bez problemu odpalam GTA3, Avalon itp,  z kilkoma apkami w tle. Więc jeśli już coś miało by być przeszkodą to procek 1Ghz. Sprawdź, zainstaluj, inaczej się nie przekonasz ;3

Aplikacje od Sony są rewelacyjne, nie ma najmniejszej potrzeby zmiany. 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Google Play samo poinformuje cię czy producent zaznaczył twój model jako obsługiwany przez daną grę / aplikację. Jeśli nie, nie pozwoli ci nawet jej kupić / zainstalować (ani nie będzie ci jej pokazywał na urządzeniu ani jej nie wyszuka).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dzięki za wszelkie info to narazie mi starczy w razie czego wujek Google pomoże

Mysle ze teamt z mojej strony został wyczerpany w zadowalajacym mnei stopniu :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry