Nowe forum 125886 551

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 3.08.2013 roku

Wyświetleń 125886

Odpowiedzi 551

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jestem za tym po lewej. Musiałbym się do niego przyzwyczaić , ale jednak lepiej wygląda on po lewej. 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#401 2013-09-01, 14:37(Ostatnia zmiana: 2013-09-01, 14:54)
Jaaaaaa :D

I prawie na bank zostawię go po lewej. Próbowałem kiedyś z prawej i wygląda zwyczajnie źle, np trudno wymyśleć co zrobić z pozycjami menu - wyrównane do prawej z ikonkami po prawej są trochę dziwne. Wyrównane do lewej z ikonkami po lewej?
No i doszedł nowy problem - obecnie sidebar jest zakodowany inaczej niż zrobiłem to pierwotnie i właściwie nawet nie mam pomysłu jak go przerzucić na lewo (musiałbym dłużej pokombinować, a na razie nie mam czasu.

Nawet program w którym kodzę tego skina (open source'owy Adobe Brackets) korzysta z sidebara po lewej. W ogóle zabawna sprawa - ten program jest napisany w html/css/js i w zasadzie chyba mógłby działać jako strona internetowa xD

BTW, jeszcze dziś poczekam czy ktokolwiek wypowie się na temat zaprezentowanych tam fontów. Brak odzewu interpretuję jako "mamy wyjebane, wszystkie wyglądają prawie tak samo" i zostawię tego Ubuntu Light (i co najwyżej wrócę do wyboru fonta w zaawansowanej fazie prac).

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogółem jest tu jakiś zwolennik sidebara, prócz mnie? :I
Nie.

Ale nie no, Allah. Mam nadzieję, że będzie jednak jakaś działająca wersja z klasycznym układem?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Niestety av :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeśli przez klasyczny układ rozumiesz ukrycie sidebara, to tak. Tak czy inaczej praca nad tym, czy jakimkolwiek innym, skinem nie jest moim obowiązkiem. Zaoferowałem już że mogę pomóc w tworzeniu własnego czy wgrać dowolny stworzony / znaleziony / zmodyfikowany. Na razie zgłosił się tylko Pagan. Adanos wgrał Presence.

Co do działającej wersji to choćby na skinie klasycznym nie powinno być żadnych problemów związanych ze skinem. Przydałby się jakiś temat gdzie byłyby TYLKO posty ze zgłoszeniami błędów, pisane w konkretny sposób (opis błędu, oczekiwane rozwiązanie, screen). Z tym że pewnie nie byłoby nikogo kto miałby ochotę się nimi zajmować.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na razie zgłosił się tylko Pagan.
Skin Pagana jest spoko, ale przydałoby się dla niego jakieś podstawowe wsparcie. Póki co nie ma nawet SB.

Byłbym też za zwężeniem :I Zmienić
.wrapper
{
width: 80%;
margin: 0 auto;
na
.wrapper
{
width: 60%;
margin: 0 auto;

Ogółem mogę wprowadzić jakieś własne zmiany do tego skina? Głównie kosmetyczne.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dodałem shoutbox i zmieniłem szerokość. Przyszłe propozycje co do zmian w samym stylu kierujcie najlepiej do Pagana, bo to on powinien podejmować ostateczne decyzje jako że to jego skin. W sprawie wprowadzania zmian, też skontaktuj się z nim. Co do sposobu na ich wprowadzenie - najlepiej edytuj css za pomocą narzędzi deweloperskich chrome'a, dodając / modyfikując atrybuty w klasach z pliku index.css. Następnie klikasz na nazwę pliku index.css przy którejś z nich, kopiujesz to co ci się wyświetli, i wysyłasz choćby mi. Ja zwyczajnie podmieniam treść i zmiana wprowadzona.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#407 2013-09-01, 15:51(Ostatnia zmiana: 2013-09-01, 16:06)
Aaargh, Aztek, to był zły pomysł z tym zmniejszaniem szerokości :lol2:
Może na ekranie full hd to 80% z całości to nadal dużo, ale na mniejszych zrobiło się teraz niepokojąco ciasno.
Zmienię to na płynne - max 1000px, min 80% całości.

Z tym że ja dostrzegam w tym skinie naprawdę od groma błędów. Nie mam pojęcia jak możecie sobie tak z niego korzystać. Nie dość że jest generalnie oczojebny, to część zastosowanych pogrubień sprawia fatalne wrażenie. No i jest mnóstwo elementów gdzie kolor nie został zamieniony na ciemny (bo ten skin, tak jak mój, jest przerabiany z jasnego Inferno).

//edit: ten przedział to chyba źle. Chyba powinno być "zalecane 60%, ale min 1000px". Poprawiłem.
//edit2: sam nie wiem. Przemyśl to albo niech Pagan się wypowie. Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że 60% to zły pomysł, tak jak ogólnie ustawianie szerokości głównej belki procentowo. Zdecydowana większość skinów ma ustawione na stałe około 1000px.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Aztek- działaj.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nowe propsy są w tak chujowym miejscu, że i tak każdy będzie miał na nie wyjebane bo są niewidoczne. Bardzo mnie to cieszy i propsuje, że to gówno trafia wreszcie do lamusa

ebi
  • Gość
Proponuję wprowadzić tu na forum szukajkę, bo póki co jej nie zauważyłem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Na presence jest.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#413 2013-09-01, 19:45(Ostatnia zmiana: 2013-09-01, 20:07)
Niniejszym uznaję że macie wyjebane na fonty. Zostawiłem tylko jedno zdanie inną czcionką którą ciągle biorę pod uwagę oprócz głównej.
Dodałem drugiego demo-posta z alternatywnym tłem. Co o nim myślicie? Które z tych dwóch wygląda lepiej? Jest to pewne odejście od minimalizmu w którego stronę szedłem dotąd, choć efekt jest ciekawy. Mam jeszcze trzecią wariację na dole. Może jednak ramki nie są takie złe?

//edit: ciekawostka: http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuup_nweprsr.png
Skin jest przystosowany do ustawiania obrazkowego tła (także półprzejrzystego). Chociaż w praktyce chyba implementował tego nie będę, bo nieco obciąża przeglądarkę i odwraca uwagę od treści.

gothic1210
  • Gość
Wydaję mi się że to zmiana na +

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Avallach, taka prośba. Pokaż jakieś przykłady stron z dobrze zrobionym lewym toolbarem. Chciałbym sobie zobaczyć jak wyglądają w porównaniu do twojego.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To nie toolbar, tylko sidebar. Ma znacząco inne zastosowania :D A to czy jest po lewej, czy po prawej, nie ma związku z jego wykonaniem. Pierwszym przykładem jaki przychodzi mi na myśl jest Facebook.
Zacytuję też moją wcześniejszą wypowiedź skierowaną do Thora gdzie jest pokazanych dużo różnych sidebarów na stronach:
Z podobnych rozwiązań korzysta wiele nowoczesnych stron: tumblr, github, Google Groups (forum!), fora Adobe, wszelakie IRC, Twitter, Facebook, YouTube (poza oglądaniem wideo), Apple Store, MSDN, marussiaf1team, propozycji świetnych zastosowań jest mnóstwo.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Kocham ten skin , czekam aż go skoczysz :ok:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Weźcie zmieńcie "Respect" na "Propsy". Przecież to mniej roboty niż 5 minut. Wystarczy zamienić opis w pliku/plikach.

0 użytkowników
Do góry