Przedmioty oraz postać dodane w Spacerze nie pojawiają się w Gothicu 2793 10

O temacie

Autor marek123pl2

Zaczęty 27.07.2013 roku

Wyświetleń 2793

Odpowiedzi 10

marek123pl2

marek123pl2

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam. Ostatnio zacząłem modować Gothica 1. Zająłem się ogarnianiem spacera, jednak, gdy dodałem broń koło ogniska przy starym obozie oraz postać(Bezimiennego), dałem 'Save Zen' i podmieniłem stary świat na nowy, jednak w Gothicu(po kliknięciu Nowa Gra i zreparsowaniu skryptów przez Gothic Starter.mod) nie ma tych itemów, a Bezimienny spawnuje się dokładnie w tym miejscu, gdzie spawnuje się w podstawowym gothicu.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tradycyjny problem każdego początkującego spacerzysty. Wejdź do folderu data i zmień nazwę pliku worlds.vdf na worlds.vdf.disabled.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

marek123pl2

marek123pl2

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Okay, zrobiłem tak, zreparsowałem skrypty, jednak po kliknięciu "Nowa Gra" zamiast mapy mam wszędzie czarne i jest tylko moja postać.

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdz czy w  pliku ini masz prawidlowo wpisana nazwe swiata i skompiluj swiatlo jesli tego jeszcze nie zrobiles.

marek123pl2

marek123pl2

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Sprawdziłem ini i mam napisane World.zen, to chyba dobrze, a co do światła, to skompilowałem jak chciałeś i błąd dalej występuje.

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie dokladnie zapisales swiat w world czy w podkatalogach?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Sprawdz czy w  pliku ini masz prawidlowo wpisana nazwe swiata i skompiluj swiatlo jesli tego jeszcze nie zrobiles.
On tylko dodał kilka rzeczy do świata więc kompilacja światła jest niepotrzebna skoro jej nie zmieniał.

Wrzuć świat do folderu worlds i nigdzie indziej jeśli linijka w pliku ini ma wpisane world = world.zen

marek123pl2

marek123pl2

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Zmieniłem w podkatalogach, bo nie mam world.zen, sam nie wiem czemu, konkretnie to zmieniłem w Surface.zen.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie zmienia się tylko części świata. Edytuje się cały świat. Teraz musisz połączyć wszystkie części świata funkcją macros. Poszukaj w tutorialach. Mogłeś napisać to na samym początku  :D

marek123pl2

marek123pl2

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Cholera, widzisz, dzięki... połączę, ale to nie dzisiaj.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry