gry godne polecenia 13540 47

O temacie

Autor

Zaczęty 10.04.2013 roku

Wyświetleń 13540

Odpowiedzi 47

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

gry godne polecenia
#20 2013-04-14, 12:54(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 12:55)
Ostatnio znowu się trochę nudzę na kompie, dlatego pytam was czy znacie może jakieś dobre gry na PC? Nie chodzi mi tu żebyście wymieniali ich bardzo dużo, najlepiej jakbyście zebrali większość lepszych w które graliście i wybrali tę najlepszą, tą która was bardzo pozytywnie zaskoczyła, w którą naprawdę warto zainwestować wolny czas. Gatunki mogą być naprawdę wszystkie oraz najlepiej żeby nie była jakaś przedpotopowa typu gothic:D  

Jakby był jakiś bardzo podobny temat to proszę admina o połączenie.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

gry godne polecenia
#21 2013-04-14, 13:14(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 13:15)
Trylogia Mass Effect, Bioshock Infinite, Frozen Synapse, Dawn of War, Trine, Mirrors Edge, LA Noire
mogę ci również podrzucić press builda Anomaly 2 :)

Najlepsze moim zdaniem są pierwsze 2, ze względu na relacje zachodzące między postaciami :)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Dobra, w takim razie załatwiam sobie Mass Effecta, jeśli jest przynajmniej w połowie dobry jak go chwalą to z chęcią pogram.

Fraser
  • Gość
Właśnie ukończyłem BloodRayne 2 i muszę przyznać, że gra jest świetna. Oczywiście jedynka lepsza pod wieloma względami, bo w dwójce wystarczą 3 sekundy, aby zatłukli nas bejsbolem no i gra jest mało realistyczna.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

gry godne polecenia
#24 2013-04-14, 13:45(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 13:46)
Dobra, w takim razie załatwiam sobie Mass Effecta, jeśli jest przynajmniej w połowie dobry jak go chwalą to z chęcią pogram.

Jeżeli chcesz to  mam na Originie całą trylogię, mogę Ci dać passy jak chcesz na legalu pograć :)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

gry godne polecenia
#25 2013-04-14, 14:12(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 14:12)
Jak byś mógł to byłbym bardzo wdzięczny:P

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Z online polecam LoL'a, a tak to Risen 2 Mroczne Wody, Batman Arkham Asylum i Saints Row The Third(z czego najprzyjemniej mi się grało w Batmana).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
beyond good and evil.

makin' bacon

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Da się jakoś "dać" gre do zagrania na steamie? Czy takie coś się nie da?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś "dać" gre do zagrania na steamie? Czy takie coś się nie da?
co?  :mellow:

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Nie wiem czy już było ale: Fallout 1 i 3 (2 i new vegas ponoć też dobre ale w nie nie grałem), Postal 2 (czyli spokojne życie chorego psychopaty :D ), Sacred, GTA 3, VC, SA, Far Cry, Terraria (o ile lubisz minecraft), Drakensang: The Dark Eye, NFS itp. :D

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
League of Legends

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Fraser
  • Gość

Fraser
Gość

gry godne polecenia
#32 2013-04-16, 14:10(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 14:11)
League of Legends

Uzasadnij.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Nie wiem czy już było ale: Fallout 1 i 3 (2 i new vegas ponoć też dobre ale w nie nie grałem), Postal 2 (czyli spokojne życie chorego psychopaty :D ), Sacred, GTA 3, VC, SA, Far Cry, Terraria (o ile lubisz minecraft), Drakensang: The Dark Eye, NFS itp. :D

Sacred chyba zbyt specjalne nie jest, przyznasz mi rację? Mnie najbardziej wkurzają w tego typu grach różne rodzaje broni, tarcz, zbrój o takich samych modelach różniących się tylko parametrami generowanymi przez silnik gry. Takie elementy losowości sprawiają że nie ma tam żadnych unikalnych przedmiotów.

Fallout 3 podobno strasznie zabugowany.

W Drakensang grałem - całkiem fajna gra, ale fabuła zbyt sztywna i nie pozwalała na swobodne wykonywanie questów pobocznych.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Sąsiedzi z piekła rodem  :ok:  Niby dziecinna, ale przyznam, że właśnie chętnie do niej znów wróciłem po kilku latach. Drugą częśc też polecam

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Sacred chyba zbyt specjalne nie jest, przyznasz mi rację? Mnie najbardziej wkurzają w tego typu grach różne rodzaje broni, tarcz, zbrój o takich samych modelach różniących się tylko parametrami generowanymi przez silnik gry. Takie elementy losowości sprawiają że nie ma tam żadnych unikalnych przedmiotów.
heretyk
to jest wlasnie cecha hack and slashy. i unikalne przedmioty sa, tylko nie tak jak w goticzku ze gra wymusza. trzeba je znalezc poprzez questy poboczne, czasem bardzo gleboko ukryte. np. w sacredzie w genialnym pobocznym quescie z meduza, ktora, gdy bohater ma rozwinieta umiejetnosc "rozbrajanie" moze upuscic unikalna, bardzo potezna laske. inna sprawa ze sacred jest dlugi i monotonny, przez co szybko sie nudzi, fabula jest bez polotu, przewidywalna i ograna, a klimatu dodaja tylko ciekawe, nie zwiazane z fabula miejsca jak na przyklad las lodowych elfow czy leza smokow. najlepszym elementem sacreda byl multiplayer - byl, bo serwery juz nie dzialaja. mimo ze na tzw. "otwartym" wszyscy mieli zcheatowane przedmioty i najwyzszy level wbity z tzw. "pierscieniem expa" w 10 minut, zabawa z kolekcjonowaniem unikalnych przedmiotow i wspolnymi rajdami na rozne smoki byla naprawde przednia. no ale serwery juz nie dzialaja, przez co rzeczywiscie nie za bardzo jest po co instalowac niegdys swietnego h'n'sa.

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

gry godne polecenia
#36 2013-04-16, 21:07(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 21:09)
Sacred był fajny :D
Teraz bym w niego nie zagrał, bo marnowało się mnóstwo czasu np na podróże, ale to było w nim fajne. Bardzo duży, "organiczny" świat z różnorodnym lore. No i całkiem fajny był rozwój postaci, z dobieraniem eq z gigantycznej kolekcji, ulepszaniem go (mocno rozwinięty system, gdzie można było wykorzystywać nie tylko "ulepszenia", ale także wykorzystywać jako materiały przedmioty o innym głównym przeznaczeniu, np pierścienie i amulety), dobieranie skilli (które można było łączyć w samodzielnie opracowywane combosy).
Świetną "Gothicową" cechą było to że o ile pamiętam w dowolnym momencie gry można było pójść praktycznie gdziekolwiek. A że nie było level scallingu, istniały obszary gdzie potwory były śmiertelnie groźne dla niskopoziomowej postaci. I to było genialne, bo pozwalało samemu dobierać sobie poziom wyzwania i zapuszczać się na takie niebezpieczne terytoria, nierzadko walcząc o życie z użyciem nie broni czy magii, a szybkich nóg i skilli jeszcze przyspieszających ucieczkę :D

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O

Fallout 3 podobno strasznie zabugowany.

W Drakensang grałem - całkiem fajna gra, ale fabuła zbyt sztywna i nie pozwalała na swobodne wykonywanie questów pobocznych.

Co do Sacred to już panowie wyżej się wypowiedzieli :D  

A co do Fallout 3 to myślę że jak z Windows 8 wszyscy gadają gadają a ja używam od 3 miechów i z tym systemem żadnych problemów nie mam, to wg. mnie win 7 z metro. Czyli innymi słowy, ja znalazłem w Fallout 3 mało bugów, no takie drobne jak np. naghłe pojawienie się postaci w innym miejscu (przy wyjsciu z krypty 101) ale te bugi mało przeszkadzają w grze :)

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Hvis

Hvis

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Half Life 1 i 2 ,Hitman Rozgrzeszenie lub Krwawa Forsa.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sacred był fajny :D
Zwłaszcza na multi : D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry