Każdy ma zbroję paladyna bez hełmu 5099 11

O temacie

Autor Dr.Dread

Zaczęty 23.02.2013 roku

Wyświetleń 5099

Odpowiedzi 11

Dr.Dread

Dr.Dread

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam .

Mam pewien problem . W skryptach Lordowi Hagenowi i innym paladynom dałem hełm paladyna i zbroję bez hełmu paladyna . Oczywiście za pomocą skryptów . Gdy postanowiłem zobaczyć efekt nie zadowolił mnie... ;/ Wszyscy mieli na sobie swoją oryginalną zbroję + zbroję paladyna bez hełmu nałożoną na tamtą... Hełm miały tylko osoby wyznaczone, ale jak mówi problem ze zbroją było inaczej . Wie ktoś jak temu zaradzić i czemu tak się stało oraz jak to naprawić ?
:ok:  
Z góry dzięki i pozdrawiam . :wink:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Każdy ma zbroję paladyna bez hełmu
#1 2013-02-23, 21:06(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 21:07)
Czy kiedy dodawałeś do gry plik asc nowej zbroi, zarejestrowałeś go w humans.mds? Jeśli nie, otwórz go w notatniku, powinieneś łatwo zauważyć gdzie i jak są rejestrowane meshe, dodaj wpis z tym od nowej zbroi.
Aha, oczywiście jakiekolwiek operacje na mdsach wymagają wypakowania anims.vdf (za pomocą GothicVDFSa) i zablokowania oryginalnego (np przez zmianę jego rozszerzenia).

Dr.Dread

Dr.Dread

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Można trochę jaśniej i nie na skrótach co trzeba zrobić żeby temu zaradzić ? Sorka ale wiesz że w tych tematach jestem noobem.. :pokerface:  
Mam wstawić tą zbrojkę tutaj czy jakoś tak ? Jak dokładniej ?

Proszę cię pomóż mi bardzo chcę to naprawić . Chodzi mi o to że skryptami nałożyłem ją tylko paladynom, hełmy paladyna też + 1 strażnikowi i hełm sługi Beliara Krukowi oraz Torlofowi lekki pancerz najemnika z gothic 1 . Wszystko tym samym sposobem i tak samo wstawiałem zbrojki do skryptów i tp . Jednak tylko ze zbroją paladyna jest problem .  :mellow:

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja tak zwykle mam przy bawieniu się modelami asc.
Wtedy mi pomaga wyłączenie i włączenie moda z powrotem.

Dr.Dread

Dr.Dread

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja nie gram na modzie, tylko zakładam za pomocą skryptów itemy NPCtom . Jak myślisz co w moim przypadku musiałbyś zrobić żeby to naprawić ? :D

Najpierw znajdź GothicVDFS i wypakuj nim zawartość anims.vdf do /_work/data/anims, tak żeby pliki mds były w katalogu głównym, a obok nich podfoldery takie jak _compiled.

Znalazłem ten anims.vdf gothicemVDFS i co dalej ? :)

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja nie gram na modzie, tylko zakładam za pomocą skryptów itemy NPCtom . Jak myślisz co w moim przypadku musiałbyś zrobić żeby to naprawić ? :D
Ale zakładasz itemy(zbroje) nowe tak ?
Jeśli chcesz im ciągle na przemian zmieniać te itemki to nie wiem co poradzić.
Ale możesz wszystkim pozakładać ich itemki. Zapisać i wyłączyć grę. Włączyć i wczytać z powrotem.
Wtedy oni powinni być tylko w tych itemach.

Dr.Dread

Dr.Dread

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Chyba nie zrozumiałeś mojego problemu... Tu chodzi o skrypty ... Tak jak w skrypcie postaci Hagena jest np Miecz tak jak wstawiam mu dodatkowo hełm i zbroję paladyna bez hełmu tak aby powstała zbroja z zamkniętym hełmem .
Reszcie paladynów i 1strażnikowi Rangaru oraz Torlofowi zbroję z gothic 1 , Krukowi zaś hełm sługi Beliara . Wszystko robię to na zasadzie takiej jak u Hagena . Nie wiem czemu tylko ze zbroją Paladyna jest problem ;/ - ma ją na sobie prawie każda postać w grze mimo iż tak nie planowałem .

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Każdy ma zbroję paladyna bez hełmu
#8 2013-02-23, 22:08(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 22:36)
Chyba nie zrozumiałeś mojego problemu... Tu chodzi o skrypty ... Tak jak w skrypcie postaci Hagena jest np Miecz tak jak wstawiam mu dodatkowo hełm i zbroję paladyna bez hełmu tak aby powstała zbroja z zamkniętym hełmem .

To usuń mu starą zbroję ze skryptu (o ile tego nie zrobiłeś hehe), albo wejdź do gry i wyłącz ją i włącz. I powiedz czy coś się zmienia ?

Edit:
@2 Niżej
Mówiłem

Dr.Dread

Dr.Dread

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Mój problem rozwiązało ponowne reprasowanie i uruchomienie gry . Można zamykać dzięki wszystkim . :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry