Dobre rpg w których obecny jest role-playing 9639 30

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 15.02.2013 roku

Wyświetleń 9639

Odpowiedzi 30

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skrótem - ostatnio przechodziłem ponownie wiele "klasyków" RPG na kompa, i w bardzo małej ilości z nich faktycznie obecny jest jakikolweik role-playing, wczuwka w główną postać. Gry które zaplusowały to zdecydowanie Mass Effect 1, gdzie przez m.in. side-questy w Mako które można rozwiązać na wiele sposobów naprawdę poczułem się jak jebany komandor sheperd. Również starusieńki Gothic ze swoimi obozami i systemem gild spowodował że mimo tylu lat wciąż wczuwka w rzezimieszka wrzuconego do kolonii karnej była niespodziewanie silna. Sequele niestety nie wymusiły na mnie nawet w połowie tak mocnego zaangażowania jak części pierwsze. Moje pytanie, jakie jeszcze, w miarę świeże rpgi można znaleść które mają niezły, łatwy do wkręcenia lore?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiedźmin I, jak by nie paczeć jedynka jest dużo bardziej erpegowa od dwójki.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedynke przeszedłem wiele razy, podobał mi się system walki oraz wizualny design ale nigdy nie poczułem się jak Geralt, chociaz może rzeczywiście teraz, po przeczytaniu sagi Sapkowskiego oraz większemu skupieniu na dialogach, będzie lepiej. Jednak jak tylko pomyślę o 2 godzinnej isntalacji ER, brrr.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Jaeger

Jaeger

Użytkownicy
posty162
Propsy55
  • Użytkownicy

3. Pamiętaj, kolorek, ranga i ilość postów na forum świadczy o długości penisa!

Towarzysz Karabynier

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serio miałeś wczuwkę podczas grania w Dragon Age?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Jaeger

Jaeger

Użytkownicy
posty162
Propsy55
  • Użytkownicy
Serio miałeś wczuwkę podczas grania w Dragon Age?
Tak, i to większą niż w dwójce z tym pedalskim wyciągniętym z mass effecta kółkiem dialogowym które mimo że w ME było nawet dobrze zrobione to w DA2 mi się kompletnie nie podpasowało.

3. Pamiętaj, kolorek, ranga i ilość postów na forum świadczy o długości penisa!

Towarzysz Karabynier

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Poleciłbym Dark Souls, ale nie wiem czy mieści się w Twoim pojęciu "świeżości".

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego by nie, pojawia się jednak problem z powodu braku własnej PStrójki i słabego kompa

Spoiler

WAH WAH WAH.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy gra z 1996 wciąż zalicza się do świeżutkich?

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy od ogarnięcia developera, wal
EDIT: Zapomniałem dodać że pokemony, o dziwo, też potrafią wciągnąc w lore.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to imo każda gra z serii Elder Scrolls się nadaje. Osobiście jestem fanem Daggerfalla(1996), ale wszystkie części mają te same cechy - robisz postać wybierając z pierdyliona klas i pierdyliardu skilli a potem możesz udawać tego dobrego bądź złego. Daggerfall jeszcze ma to w sobie fajne, że jest bodaj 6/8 różnych zakończeń i możesz je uzyskać waflując różnym ludziom. Ostatnio za to gram w Redguarda i o ile bardziej to to podobne do Gothica to też jest ok, ma się trzy możliwości przejścia gry(ja staram się zrobić wszystkie naraz).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
co do dragon age, to propsuję ze wszystkich sił klimat w obozie drużyny.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Co do wczuwania się rolę zabijaki na koniu to M&B mimo wszystko rządzi. Propsy dla tego kto znajdzie grę pozwalającą lepiej się wczuć w średniowiecznego najemnika/wasala/w WB(albo modach) w króla nawet.:ok:  Co do króla może znajdzie się lepsza gra, jednak wątpię by miała tak fajny system walki i dobre multi(Warband).

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Fallout, świetnie oddany klimat życia w postapokaliptycznej dziczy. Oh, w miarę świeże? Myślę, że new vegas może być spoko.

Nowe gry z wczuwalną postacią to raczej nie erpegi tyko heavy rainy, walking deady, ghost tricki (cudowna gra), inme typu gry akcji. Ewentualnie japońskie VN. ale to już w ogóle inna sprawa.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Podbijam Dragon Age, wczoraj kupiłem w sklepie wysyłkowym TPB torrenta "ultimate edition" ze wszystkimi możliwymi dlc i dodatkami. Niestety po powrocie do tej gry po bardzo długim czasie zapomniałem większość mechaniki i system z tymi wszystkimi rodzajami umiejętności i atrybutów wydaje się trochę odstraszający, jednak generalnie wspominam go dobrze. Teraz mnie tylko irytują te ciągłe nic nieznaczące walki mające na celu zapchanie czasu rozgrywki. A tego za dużo nie mam, pograłem parę godzin i musiałem wrócić do pracy :|

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fallout, świetnie oddany klimat życia w postapokaliptycznej dziczy. Oh, w miarę świeże? Myślę, że new vegas może być spoko.
Nowe gry z wczuwalną postacią to raczej nie erpegi tyko heavy rainy, walking deady, ghost tricki (cudowna gra), inme typu gry akcji. Ewentualnie japońskie VN. ale to już w ogóle inna sprawa.
New Vegas przeszedłem już tyle razy, aż sam się sobie dziwie że nie wspomniałem. Klimat w samym New Vegas i w kasynach jest niesamowity. Co do pierwszych falloutów, spróbowałem, i mimo tego że gra wcale nie odstraszała, wręcz przeciwnie, to jednak jakoś nie wciągnęła. Może kiedy indziej. Przez "swieże" głównie chodziło mi o to, że rozpuszczony ze mnie wzrokowiec i łatwiej wczuwam się w grach, w których wszystko jest ładnie wymodelowane w 3D.
Jesteś już 3 osobą która wspomina o ghost tricku w superlatywach, muszę w końcu sprawdzić. Walking dead i heavy rain czekają aż  będe miał w końcu odpowiedni sprzęt.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Podbijam TESy, polecam mocno morrowinda. Wczuwasz się w swoją postać, ae nie aż tak dobrze jak w świat. JA grając w morka czułem jakbym to ja był na vvardenfell.
[hide] chociaż na pewno już grałeś [/hide]

makin' bacon

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Dobre rpg w których obecny jest role-playing

"masło maślane", rpg = role-playing game

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ŻEEE COOOOOO
EDIT: dla sprecyzowania powinno być "Gry RPG w których aktualnie zawarty jest jakikolwiek role-playing"

Spoiler

WAH WAH WAH.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
ano w sumie teraz widzę:

"klasyków" RPG na kompa, i w bardzo małej ilości z nich faktycznie obecny jest jakikolweik role-playing, wczuwka w główną postać.

Więc o tym wiesz, ale poza tym, to czy potrafisz się dobrze wczuć w postać zależy od ciebie, twojej wyobraźni i umiejętności powsztrzymania swojej niewiary. Nie od gry.
 Jest trochę definicji tego co podchodzi pod "role-playing" wg jednej praktycznie wszystkie nowoczesne gry komputerowe (wliczając w to cody i battlefieldy) to zasadniczo też rpg. Wg innej są to tylko gry w których sam tworzysz sobie postać i wymyślasz historię, jak w klasycznych DnD i nieco w tesach.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry