Po zmianie tekstury gomanem w grze nie ma różnicy 1988 7

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 6.02.2013 roku

Wyświetleń 1988

Odpowiedzi 7

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uh-oh. To troche wstyd, ale w Nocy Kruka po zmianie tekstury gomanem w grze nie ma różnicy. W jedynce wszystko działa cacy, a w dwójce wszystkie tekstury są takie same. Cholera wie czemu, może ma to coś wspólnego z plikami zapasowymi .tex które zrobiłem, a które są widoczne jakimś cudem tylko w gomanie (jak wchodzę do odpowiedniego folderu ani widu ani słychu po nich)

Spoiler

WAH WAH WAH.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zmieniłeś nazwę na taką SAMĄ jak podmieniona tekstura? Może potrzeba oteksturowania w spacerze?

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@up ekspert co nie wie o czym mowi :facepalm:
Masz moze GMDK zainstalowane czy coś?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ogólnie Gothic czyta pliki w takiej kolejności:
.mod/textures/_compiled/.tex
.vdf/textures/_compiled/.tex
data/textures/_compiled/.tex
.mod/textures/.tga
.vdf/textures/.tga
data/textures/.tga
Jeśli w którymkolwiek miejscu które ma wyższy priorytet jest oryginalna kopia tego pliku, twój zostanie zignorowany.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Skoro nie ma różnicy, to prawdopodobnie coś źle podmieniłeś. Nazwa musi być identyczna. Problem może być taki, że jeśli zapisujesz w .tga, to po skompilowaniu na .tex, na końcu nazwy masz końcówkę -C. Może w tym problem? Jeśli nie to możesz przeinstalować Gothic i GMDK, miałem kiedyś taki problem, że moja testowa tekstura zakłócała teksturę z moda o identycznej nazwie i przez to miałem niewłaściwą teksturę.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam GMDK, mówimy o prostej zamianie tekstury koszulki beziego na gołą klatę, zmieniłem wszystko w textures.vdf, nie mam pojecia jakim cudem wgl gra jest w stanie mieć dostep do starszych tekstur,

Spoiler

WAH WAH WAH.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Zmieniłeś teksturę i podmieniałeś w programie GoMaN? Czy zapisałeś tą texturę przed wyłączeniem programu? (PPM -> 3 opcja od góry)?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem jak się używa gomana. Najpierw zmieniłem nazwe textures.vdf na textures2.vdf, gothic wladowal sie bez problemu, potem wyciąłem plik z teksturami z folderu data i dopiero wtedy po otworzeniu go gomanem wszystkie tekstury były bez zmian. Zmieniłem jescze raz, wkleiłem z powrotem i działa.
Windows 7, wow.

Spoiler

WAH WAH WAH.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry