Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771281 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771281

Odpowiedzi 1986

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cedric ile Ci zajelo przejscie samego glownego watku?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cedric ile Ci zajelo przejscie samego glownego watku?
Pare poboczniaków robiłem po drodze, więc nie powiem ci dokładnie.
Jak z poboczniakami, to około 22 godzin.
Dodam, że sporo razy ginąłem więc powtórki były :V

A, no i polecam Reshade
http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1546/?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ktoś już się bawił z tymi barwnikami? Udało mi się tylko znaleźć czarny, ktoś wie więcej, gdzie mogę znaleźć inne kolory?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ktoś już załatwiał sprawę w banku? Zdobyliście formularz A38? :F

Ja już po, fajny quest, szkoda, że tak mało na koncie.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś już się bawił z tymi barwnikami? Udało mi się tylko znaleźć czarny, ktoś wie więcej, gdzie mogę znaleźć inne kolory?
Jak u kupca to tutaj
Spoiler
A jak receptury na barwniki to masz całą stronkę :V
http://www.gosunoob.com/witcher-3/dyes-armor-customization/

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ja pierdole. Na 4,2 MB przed końcem popsuło mi się pobieranie. Jakoś odechciało mi się grać w tego wspaniałego Wiedźmina. Trzeba było kupić W3 na Steamie jak człowiek, a nie jebać się z tym pierdolonym GOGiem. Idę grać w Gothica.

Masz na myśli dodatek jakiś czy podstawkę? Jak chcesz to Ci mogę wysłać.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dodatek. Nie musisz wysyłać, bo kupiłem na CDP.pl. No chyba, że znasz jakiś sposób by magicznie wysłać KiW na mój komputer z dużą szybkością. :)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Ja pierdole. Na 4,2 MB przed końcem popsuło mi się pobieranie.

to jest  w ogóle możliwe że download się uszkodził? przecież nie ściąga się tego przez przeglądarkę...

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem zatrzymało się na 4.2 MB przed końcem i nie chciało się ruszyć dalej. A jak zrestartowałem GOG Galaxy to zaczęło się pobierać od nowa.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja chyba nie ukończę rozgrywki tak szybko jak niektórzy :P Po 13 godzinach robienia treści pobocznych nie jestem nawet na ich półmetku. Zakończylem wszelkie dostępne renowacje, świetna rzecz choć w Hearthfire było to przyjemniejsze i bardziej rozbudowane, mimo to był to eskperyment więc Redzi mają szanse zrobić coś większego przy Cyberpunku. Dodam, że winnica po wszystkich ulepszeniach wygląda świetnie i zapewnia nam ciekawe profity.

Po za tym w Toussaint tradycyjnie sporo ciekawych miejsc jest nieoznaczonych, gra jak najbardziej nagradza za wolny eksplor. Walki trzymają poziom, wszystko ma wysokie ceny, ale zlecenia są dobrze opłacane a i łatwo zdobyć majątek walcząc z hanzami. Po za tym wzamian za pokonanie rabusiów czy potworów dostajemy jeszcze nagrody od księstwa. No i super, każdy "?" ma jakąs tam mikro-fabułę i to jest super. Mam barwniki do zbroi, ale jeszcze nie bawiłem się, głównie dlatego, że pelen rynsztunek Mantikory kolorystycznie mnie zadowala w 100%. Przy pozostałych sie pobawie jak już je skompletuje. Nie bawiłem się też z mutacjami.

Natrafiłem na pobocznego bossa, podobnego do jednego z Serc. I generalnie spotkałem jedną pania i coś dostałem :D Ci co grali wiedzą o co chodzi.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Dodatek. Nie musisz wysyłać, bo kupiłem na CDP.pl. No chyba, że znasz jakiś sposób by magicznie wysłać KiW na mój komputer z dużą szybkością. :)

Będę w domu to coś wymyślę.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, udało się pobrać i wreszcie mogę rozpocząć przygodę w Toussaint:

Jest pięknie. Fajnie, że nakładka Steam znowu działa, pewnie jakiś mod ją blokował, dzięki czemu mogę robić screeny. Łącznie z podstawki i dodatku mam ponad 600, więc jeszcze z 200 powinno dojść. :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdzie znajde przepisy na mistrzowski olej przeciw:

-Upiorom
-Istotom Magicznym
-Trupojadom
-Przeklętym
-Hybrydom
-Drakonidom

?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1693 2016-06-04, 18:21(Ostatnia zmiana: 2016-06-04, 21:10)
Po 18,5h rozbiłem największą bazę hanzy. Wielki, zburzony zamek. Walka była przednia. Goście w niej byli na poziomach 48. A w pewnym momencie z odsieczą przyszło około 7 psów oraz 15 typków z 40 lvl. Walka była wymagająca, emocjonalna i świetna. Do tego noszę pełny set Mantikory, jedynie srebny miecz mam inny i jest to chyba najlepszy w grze. Mam również zbroje Wilka pełną Arcymistrzowską oraz wszystkie schematy Gryfa. I muszę pochwalić historie opowiadające o tych Arcymistrzowskich setach. Nic nie jest naciągane czy nie logiczne a opowiadania wciągają, chce się wnikać głębiej. Również postać profesora Moreu od mutacji rysuje się nader ciekawie. Całe Toussaint kryje masę intrygujących historyjek. Również te związane z wampirami.

Ciągle natykam się na nowe potwory, oszluzg najbardziej mnie zaskoczył :P Ale to taka mała niespodzianka i urozmaicenie odnośnie latających stworzeń więc nie piszę czym się wyróżnia. Warto też zaznaczyć, że ciagle zatrzymuje się aby robić fotki, kraina jest wielka i przepiękna, szczególnie świetnie z każdego miejsca na mapie prezentuje się pałac i stolica. W grze zarabiamy masę forsy, na zleceniach, zadaniach, sprzedając itemy które wpadają nam w łapy w nieprzyzwoitej liczbie. Ale ja i tak zawsze kończe biedny, wydając na rynsztunki czy Corvo Bianco. Warto zauważyć, że rozbudowanie winnicy daje też możliwości dotyczące postaci z fabuły. Ostatecznie nadal mam nieruszoną większość zadań i liczne znaczniki. Zdążyłem jednak zostać już mistrzem pięściarskim :P

Post połączony: 2016-06-04, 18:22
@Werewolf  a nie masz ich na starcie? Poszukaj u sprzedawców zaczynając od tych najważniejszych jak Hattori. Bardziej ci nie pomogę bo nigdy olejów nie używałem.

Post połączony: 2016-06-04, 21:10
20,5h. Zrobiłem quest z Moreu. Bardzo ciekawa i interesująca historia. No i cały motyw Mutacji jest ciekawy, fajny, nowy element gameplayowy.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Dobra wczoraj zacząłem grać bo dopiero znalazłem czas... W momencie gdy połowa ludzi kończy dodatek ale do rzeczy. Nie spodziewałem się takiego udanego wstępu do gry. Przed rozpoczęciem sprzedałem wszystko wykorzystując moda który zwiększa posiadaną kasę przez handlarzy.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to w końcu nowy ekwipunek. Boże nawet nie wiecie jak się cieszyłem gdy zobaczyłem piękny i posegregowany ekwipunek w którym w końcu można szybko coś znaleźć. Nie wspomnę już o tym, że przy tworzeniu przedmiotów u rzemieślników można kupować składniki bezpośrednio - No nareszcie. Tego było mi trzeba. Podobało mi się również rozpoczęcie dodatku z grubej rury - Walką z Goliatem.
Jestem po skończeniu turnieju rycerskiego i zadania z Guiliamem. Mam za sobą również rozmowę z Regisem i teraz muszę iść na cmentarz do jego krypty. Głównie skupiłem się na eksploracji i zadaniach pobocznych licząc w to zbieranie schematów setów arcymistrzowskich. W winnicy mam zrobioną podstawową renowację posiadłości, odkryty warsztat alchemiczny, powykupywane stojaki, stajnię, ogród z ziołami oraz warsztaty do ostrzenia broni i polepszania zbroi. Jak na razie dodatek miażdży dla mnie Serce z Kamienia całkowicie. I jestem ciekawy jak wykonaliście zadania "Braterska Miłość" oraz "Pieśń Rycerskiego Serca"? :D

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To dam w spoiler.

Spoiler
"Braterska miłość" zakończyła się dla mnie tak, że bracia się pogodzili, wszyscy przeżyli a ja zaliczyłem pewną rzecz która ma bardzo duże znaczenie przy queście związanym z pobliską świętą wyspą. Zrób jak najszybciej. A co do "Pieśni" to zakończyła się u mnie odczarowaniem Vivienne na zasadzie tej śmierci za 7 lata rycerz ma focha, chociaż zapłacił.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
To widzę, że :D
Spoiler
"Pieśń" wykonaliśmy tak samo gdyż dotrzymałem słowa i nie wydałem jej sekretu temu rycerzowi.
"Braterska Miłość" - Skończyłem tak, że zabiłem tą "obstawę" która jak potem przeczytałem miała wyjść za nami bo długo z jaskini nie wychodziliśmy

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To nie wiem czy nie popsułeś sobie tego questu o którym mówiłem. Ale zrób, jest szansa, że jakiś inny ci go odblokuje.

Post połączony: 2016-06-04, 22:34
Jutro rano planuje pchnać fabułę nieco bardziej do przodu. Generalnie jestem góra godzinę dalej od ciebie. A to i tak nie koniecznie.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
W razie czego mogę doczytać zapis bo mam go przed rozpoczęciem zadania "Braterska Miłość" i chyba wczytam go żeby to zadanie wykonać w ten drugi sposób bo zrąbałem je sromotnie.

Mam jeszcze odblokowane mutacje i to drzewko to jakiś pogrom. Redzi odwalili kawał dobrej roboty.

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja tam wyborów nie cofam, ale jak chcesz. Możliwe, że da się tamten quest zrobić jeszcze inaczej, ale wiem, że nagroda za niego jest mega, w szczególności jak grałeś w Wiedźmina 1 ;)

0 użytkowników
Do góry