Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771332 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771332

Odpowiedzi 1986

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy mozna w koncu skipować nudne wypociny Jaskra? Nie chce instalować moda na wywalanie tych scenek bo pewnie w Toussaint tez jakies beda.
Nie zdarzyły się żadne do tej pory.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Kolejne spostrzeżenia. 3 nowe rodzaje potworów. Skolopendromorfy, a coś tam (roślina) i pantery. Jest tego sporo i są to trudni adwersarze. Najsłabsze rośliny są na 38 level a kilka tych na "a" z 46 zmiażdżyło mnie. Czasami występuja w dużych grupach i tam sa nie pokonane. Pantery sa słabsze, ale strasznie szybkie i groźne. Natomiast skolopendromorfy mają liczne ataki i często wyprowadzają je nieszablonowa. Gra jest trudna, tego nie da się ukryć i cieszy mnie to. Już mam kilka znaczników z groźnym potworem.

Naprawiono kolejny minus podstawki. Pytajniki. W Toussaint w każdym po za często wymagającą walką i nagrodą czeka na nas prawie zawsze jakas notatka, klucz, książka które daja nam b.ciekawe informacje fabularne oraz zadania (nie tylko poszukiwania!). Jest tez nowa aktywność związana z Lebiodą. Pomagamy jego pielgrzymom (walka, małe śledztwo) a na ukończenie będzie nas czekac mała nagroda :D

Niestety Płotka wkurza na maksa. Zwłaszcza przy jednym zadaniu gdzie konno trzeba było (na czas który leciał za szybko) pędzić mostami, rzeczkami (masa zakrętów) i strącac mieczem manekiny czy strzelać do tarcz. Z Płotką....katorga! Pierwszy minus KiW. Mogli troche nad tym posiedzieć :(

Mimo wszystko wątek główny ruszony tyle co nic (nie zaszedłem nawet kroczek dalej niż ci co byli na evencie)  a jeden level wbity, kilka pytajników zrobione, troche remontu w Corvo Bianco a w dzienniku...3 zlecenia, 2 poszukiwania i 14 zadań pobocznych (a przecież coś jeszcze wpadnie, chociazby na ostatniej tablicy). Ciągle nie znalazłem setu Mantikory ;(

Rozbudowa Corvo Bianco wciąga i dla kogoś kto gra po podstawce ma swoje wytłumaczenie i ten dom jest ważny. Zbroje, miecze, sama winnica nie jest wielka, ale dostatecznie spora i przytulna. Przez całe 300h podstawki i Serc zbierałem najlepsze zbroje i miecze, również te mogące pochwalić się świetnym wyglądem. I już nie moge doczekać się aż przywiozę to z Kear Morhen i powieszę na stojakach. Trzeba jeszcze rękawice i spodnie ulepszać a potem zostanie uprgajdowanie do arcymistrzowskiego poziomu. Oczywiście winnica oferuje kilka innych niespodzianek, szkoda, że tyle juz kasy straciłem. Ale dodatek dba abyśmy mieli kilkanaście możliwości aby dużo, dużo zarobić.

Jestem też w trakcie turnieju w którym mamy świetny Easter Egg z Sagi :D :D

Dodam, że Toussaint ciągle zachwyca wizualnie i tak, to absolutnie najlepszy level design w historii RPG.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1662 2016-06-02, 11:19(Ostatnia zmiana: 2016-06-02, 13:41)
Ukończyłem dodatek, jest świetny. Może nie przebija Serc z Kamienia, ale jest na równym poziomie, a jest to naprawdę wysoki poziom. Naprawdę podoba mi się niejednoznaczność całej sytuacji, "dobre" zakończenie można właściwie uznać za najbardziej tragiczne i niesprawiedliwe, no ale nie będę tu spoilował.

A: i fajnie, że redzi poprawili się w walkach z bossami. W Sercach z Kamienia było znacznie lepiej niż w podstawce, a tu jest chyba lepiej niż w Sercach z Kamienia (poza świetną walką z Największym Koszmarem Iris, ona była bezbłędna).

Spoiler
wampiry rzucają cień, cóż za brak szacunku do książki

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=MecZl5D76Bc

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mi ten koszmar się zbugował :D Ale klimatem jak i wytłumaczeniem fabularnym wymiatał.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Wy tu kończycie dodatek, a ja z powodu braku internetu na komputerze dopiero go pobieram  :trollface:

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
9h na liczniku. Zakończyłem prawie wszystkie renowacje Corvo Bianco (jeszcze szklarnia i ogródek). Nasze domostwo wygląda przytulnie i miło, troche mało stojaków. Mogli zrobic osobne pomieszczenie na zbroje, miecze i trofea bo, generalnie najwięcej dali miejsc na obrazy/tarcze i statuetki a tego mamy najmniej. Będzie trzeba co nie co poszukać. No i zbankrutowałem :D Skompletowanie wszystkich rynsztunków (nie mam rękawic, spodni) wrzucenie tego na poziom arcymistrzowski będzie cholernie, cholernie trudne i porwie mase pieniędzy. Mnie niestać nawet na Mantikorę. Będzie trzeba troche zleceń porobić bo co jak co, ale w Toussaint płaca należycie. Mimo to już moje ulubione pancerze i miecze nieźle się prezentują, żałuje, że nie ma miejsca na więcej.

Zakończyłem turniej wygrywając wszystkie konkurencje po za jedna i tym samym przegrałem turniej :D 3 miejsce. Szkoda fajnych nagród i może kolejnych zadań, ale sama turniejowa zabawa zapewnia nawet 2,5 godzin rozrywki. Było głośno, rycersko i klimatycznie choć to i tak nie jest jsszcze turniej na jaki czekam w grach RPG.

Walki są trudne a eksploring to momentami istna katorga. Ale jedynm randomowym stworem z podstawki jaki spotkany przeze mnie został był ghul i zgnilec. Arachnomorfy się nie liczą, zwierzęta również. Wszędzie jest masa pum, roślin i grasantów. Dodam, że równiez poszukiwania są otoczone fajna warstwą fabularną która rozbudowywuje lore. Na dodatek sama kwestia Arcymistrzowskich ekwipunków jest tu ładnie i zgrabnie wytłumaczona przez co ten element nie wydaje sie wklejony od czapy. Kompletnie zapomniałem, że jeszcze nie wypróbowałem farbowania zbroi. No i mutacje ciągle w lesie. Mimo to jest co robić. Zrobiłem jedno zadanie poboczne, świetne, nie za krótki, dodającr nowe smaczki historyczne, a za budowanie świata Wiedźmina Redzi mają u mnie zawsze plusy.

Nie mam pojęcia w co ręce włożyć. Pewnie pchne do przodu troszke wątek głów y a potem zajme sie zarabianiem aby móc kompletować rynsztunke. Coś czuje, że w moim przypadku na 30 godzinach się nie skończy.

Post połączony: 2016-06-02, 14:41
Jeśli jeszcze nie macie to pobierajcie! Krew i Wino ma potencjał być lepszym od podstawki...

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Wy naprawdę szybko chcecie się pożegnać z Wiedźminem? Ja rozpoczynam grę od nowa wraz z 2 dodatkami. Chcę jeszcze raz przeżyć przygodę. Noi nawiążę romans z Triss, bo wybrałem Yen.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Słuchaj, ja od 300h jednym Geraltem biega. :D Przyda mu się troche odpoczynku a Toussaint jesr zbyt zachwycające aby odpuścić :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
@Draks musiałeś spartolić. Gdyby gra była na 7h to ktoś by z recenzentów o tym napisał a oni pisali o 20h.

Ja pograłem kolejne kilka godzin i wrażenia są nieziemskie. Toussaint jest przepiękne, level design to mistrzostwo, aż chce się eksplorować. Miasto pddali w duchu miasteczek jakie można ujrzeć w Chorwacji, Grecji co powoduje niesamowite doznania i dla mnie również uczucie nostalgii. Genialnie napisano mieszkających tam ludzi. Wszyscy bogato ubrani, weseli, dworni, posługujący się wyszukanym słownictwem. A sam początek głównej intrygi idealnie przerywa tą Utopię sielskiej krainy, cała historia zaczyna się z przytupem i walki z 2 bossami są klimatyczne, lekko niepokojące.

Im chyba chodziło razem z zadaniami pobocznymi, pewny nie jestem. Kurwa tak mnie to wciągło, że nie zauważyłem, że prawie koniec ;c

Poziom trudności wzrasta i chociaż nie ginę to problem jest z kilkoma przeciwnikami. Na pewno walka z kim kolwiek nie zajmuje już 5s, każdy adwersarz ma w cholere życia. Warto nadmienić, że bardzo trudno jest znaleźć potwory znane z podstawki, a nawet jeśli to są silniejsze i przemodelowane. Zmieniono trochę grasantów. Teraz każda hanza ma własna baze gdzie siedzi ich spora liczba. Są dość mocni i choć raczej da sie ich pokonać za pierwszym razem to skupienie jest wskazane.

Przede wszystkim jednak powala masa contentu, lokacja jest wielka pełna "?". Zadania poboczne i zlecenia sypią się jak w podstawce i już mam zapewnioną zabawe z pobocznych zadań na kilka godzin a jeszcze została jedna tablica ogłoszeń. Nie wiem gdzie szukać Mantikory, jeszcze tym się nie zająłem, ale w dzienniku mam quest z mutacjami, sprawdza się tutaj również jedna plotka :D

Corvo Bianco zachęca do renowacji. Sporo możliwości. Generalnie potwierdzają się moje słowa że KiW bliżej do Wiedźmina 4 niż dodatku.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Podawano, że wątek główny to 20h. Niemożliwe abyś przeszedł go w 7 :P No, ale nie będe się kłócił.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Skoro Skyrim dostał wysoki wynik to cały ranking jest gówno wart :F

Ja pierdole. W kazdej chwilii Skyrim jest chyba najbardziej ogrywaną grą (nie licząc loli, csów i gier w których nie trzeba myslec), jedna z najlepszych gier ale chuj tam, jakis nieznany Fartues na nieznanym forum w końcówce internetu na pewno wie lepiej :facepalm:

FarmVille, Simsy, Clash of Clans... mam wymieniać dalej?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Skyrim wart siebie, co Asassyny i Far Craye z nudnym,monotonnym gameplayem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1672 2016-06-02, 18:26(Ostatnia zmiana: 2016-06-02, 20:04)
Podawano, że wątek główny to 20h. Niemożliwe abyś przeszedł go w 7 :P No, ale nie będe się kłócił.

Swoją grę zaliczyłem w jeden dzień i to w dwóch z trzech zakończeń, z całą pewnością poniżej 20h. Trzecie ukończyłem dzisiaj w około godzinę.

@down, nie. Wątek główny w Krwi i Winie to jeden dzień intensywnego grania, zakładałbym że spędziłem około 12h na dojściu do pierwszego zakończenia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przeciez jebanie tylko wątku glownego to żadna długosc, usiasc przed kompem na kilka godzin i do przejscia. Takze pewnie watek glowny w Krew i Wino to max godzina, dwie ale reszta to doliczenie zadan pobocznych ktore sie robi przy okazji, okazyjnego eksploringu itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przeciez jebanie tylko wątku glownego to żadna długosc, usiasc przed kompem na kilka godzin i do przejscia. Takze pewnie watek glowny w Krew i Wino to max godzina, dwie ale reszta to doliczenie zadan pobocznych ktore sie robi przy okazji, okazyjnego eksploringu itd.

Godzina? Nie przesadzaj.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja pierdole. Na 4,2 MB przed końcem popsuło mi się pobieranie. Jakoś odechciało mi się grać w tego wspaniałego Wiedźmina. Trzeba było kupić W3 na Steamie jak człowiek, a nie jebać się z tym pierdolonym GOGiem. Idę grać w Gothica.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
https://www.youtube.com/watch?v=uQjAV61ajBc

Dobry materiał o RPG. Wypowiada się dużo sporo weteranów RPG, w tym kilku ludzi z CD Projekt. :)
Wiedźmin też jest wspomniany, więc naprawdę warto obejrzeć :)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@sebogothic niech Innos ma cię w opiece, nie wiesz co tracisz :P

Okej czyli wątek główny tak na 12h. Spoko. Reszta, część poboczna na moje oko do zrobienia w 100% jest na te 30-40h. I mówię tutaj zupełnie serio bez żadnych wyolbrzymień.

Generalnie skompletowałem Mantikorę, przyjemne zadanie a set bardzo ładnie się prezentuje. Porobiłem trochę zadań które są iście jajcarskie (jaja Reginalda :D :D). Upiększanie Corvo Bianco ciąg dalszy, jutro pchnę do przodu fabułę i zacznę zabawy z mutacjami.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ktoś już załatwiał sprawę w banku? Zdobyliście formularz A38? :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś już załatwiał sprawę w banku? Zdobyliście formularz A38? :F
Na razie udało się tylko formularz 202  :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry