Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771508 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771508

Odpowiedzi 1986

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Gram od Wiedźmina 1 i importowałem zapisy po kolei tak więc w tym momencie zrobię wyjątek i pierwszy jak do tej pory raz wczytam grę żeby wykonać jakieś zadanie inaczej.

No to czas wracać do gry oraz gdzieś czytałem, że jest jakieś zadanie o grzybkach czy coś z nimi związanego. To prawda? :D

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1701 2016-06-04, 22:47(Ostatnia zmiana: 2016-06-04, 22:57)
Nie dotarłem do takowego. Ale zrób to z tą wyspą (poczytaj dokładnie w dzienniku) i opisz wrażenia, ale koniecznie w SPOILERZE.

Post połączony: 2016-06-04, 22:57
Oczywiście dla ciebie to zadanie może nie być tak świetne jak dla mnie, ale sądzę, że będziesz mega zadowolony.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie martwcie sie, ze zaczynacie dodatek kiedy inni koncza. Ja nawet jeszcze go nie zaczalem, poki co robie Serca z Kamienia. Podstawke juz rzucilem w momencie gdy mialem plynac ze skellige po ciri, co prawda mialem zadania oznaczone czerwoną czaszką z Serc z Kamienia ale juz wlasciwie koncze dodatek. I teraz pytanie:

Czy da sie wrocic do skarbca borsodych? Zostawilem tam jadowity miecz cechu zmii.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wam też bugował się Szarlej? U mnie kilkukrotnie jakby do połowy zapadał pod ziemię, a gdy zaczynał się kręcić to stał w miejscu. Tak swoją drogą to fajnie, że dodali śpiew ptaków. W podstawce w ogóle nie było ich słychać. Wydają się niemal identyczne jak te w Gothicach, może korzystano z tej samej biblioteki?

A tak prezentuje się mój Geralt aka Mirek Zbrojewicz:

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Najlepsze zadanie ever! "O czym szepczą grzyby" - żeby nie psuć wam zabawy powiem tylko, że dostajemy je od Pinastri. Polecam odmówić przyjęcia nagrody (Sami zobaczycie czemu). Jako smaczek dam tylko tyle ale jak nie chcesz sobie zepsuć tripa i niespodzianki to nie czytaj!
Spoiler
Naćpany Geralt rozmawia z Płotką :D

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
To jesr quest poboczny czy pochodzi z głównego wątku?

Dla mnie na tą chwile najlepszymi zadaniami (w fabule jestem po imprezie artystów) są "Pieśń rycerskiego stołu", quest związany z tą wyspą, "Klient ma zawsze racje" oraz "Przemiana". No i świetny i mega klimatyczny był też quest "Rekonstrukcja".
Generalnie uzbierałem juz do dziennika wszystkie zlecenia i zadania poboczne i znalazłem wszystkie schematy. 24h za mna a jeszcze minimum 10h samej poboki

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Tak to jest quest poboczny. Właśnie z rana rozpocząłem zadanie "Ścieżka Przeznaczenia" i jestem po rozmowie z tym dziadkiem na temat rycerskich cnót. Jestem ciekawy do czego doprowadzi finał bo domyślam się, że będę musiał pokonać tego dziadka by zdobyć ten mieczor który tam leży pod wodą.

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Generalnie jak cie nie weźmie od razu to aby zaliczać cnoty musisz robić zadania poboczne. No powiem ci, że zakończenie jest bardzo ciekawe :P

A to zadanie poboczne dostajemy od postaci która spotykany w głównym wątku?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzieliście miasto w tym dodatku? Dlaczego Piranie od czasów Gothica II nie są w stanie stworzyć przynajmniej czegoś na miarę Khorinis? A tak w ogóle to świetne jest zadanie "Klient ma zawsze rację". Kwintesencja załatwiania jakiejś sprawy w polskich urzędach. :)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Gothica II nie są w stanie stworzyć przynajmniej czegoś na miarę Khorinis?

a mogli kzw zatrudnić xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś robil zadanie ,,O damie i jej rycerzu"? Da sie zrobic to jakos tak, aby wykonac to zadanie poprawnie (dziewczyne odczarowac)?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Da się, musisz się ukorzyć.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Cóż jestem po zadaniu "Ścieżka Przeznaczenia". Nie było problematyczne, a nawet bardzo ciekawe. Podobało mi się to, że aby wykonać to zadanie musimy pobiegać po świecie w celu zdobycia cnót rycerskich. Nastawiony byłem na walkę z tym dziadkiem od początku bo zwyczajnie przeczuwałem, że po udowodnieniu iż jestem godzien będę go musiał pokonać.
Spoiler
I tu zaczyna się salwa fanfar. Walka z nim była banalna i to mówię serio, z arcymistrzowskim setem poszło mega łatwo. Mój Geralt jest zbudowany na zasadzie walka - alchemia. No tak więc emocje są, walka jest i pustelnik pada na ziemię. Oczywiście nie martwy no i mówi, że nagroda jest moja. I co?
Kopara mi opada bo z wody miecz podaje nikt inny jak Pani Jeziora. Szczęka zbierana z podłogi, miecz mój i jeszcze to zdanie którego dokładnie nie zacytuję bo nie pamiętam ale mówiła coś w stylu "Tym razem go nie zgub". Nie powiem jak na razie dla mnie jedno z najlepszych zadań w grze!

COLORBLIND

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

#1713 2016-06-06, 18:11(Ostatnia zmiana: 2016-06-06, 20:55)
Da się, musisz się ukorzyć.

Ale ona wtedy powie nam, jak sie jej pozbyc a nie ją odczarowac :P

Gdzie znajde żołądek potwora potrzebny do arcymistrzowskiego ekwipunku wilka?

swoja droga slabe te arcymistrzowskie pancerze. Byle pierwsze u kowala są potezniejsze.

@Kuba Czaker mowiles, ze rozbudowywanie winnicy daje zadania. Ja zadnych zadan nie mam :P Nie mowiac juz o tym, że nowy znak (heliotrop czy jak to tam) to tez byla plotka :D

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#1714 2016-06-06, 21:56(Ostatnia zmiana: 2016-06-07, 01:17)
Edit2: Jako, że jakieś łazęgi z shouta się przyjebały mimo, że nikt nie każe im tego czytać, wrzucam wszystko w spoiler.

Spoiler
No, w końcu przeszedłem. Rozjebało mnie, kiedy to wraz z Regisem odwiedzamy ruiny starej, wyższo-wampirzej, twierdzy i znajdujemy (i czytamy) książkę o ... hodowli ludzi w chowie klatkowym i ... z wolnego wybiegu. Tak moi mili, wnioski są oczywiste, choć ja wysnułem je dopiero po ukończeniu jednego z zadań końcowych (dokładnie po tym z Orianą, kiedy to zabijamy garkaina i dowiadujemy się, dlaczego otworzyła sobie "sierociniec"). Łączymy fakty - pełno wampirów w mieście jak i na jego obrzeżach, wampiry w "przebraniach" (wiecie, ci npc "odwarkujący" w przypadku interakcji z nimi, ci w płaszczach), przebywający w mieście, czy choćby obecność w regionie najwyższego z wampirów wyższych - niejakiego Ukrytego. Co otrzymujemy? A no - Toussaint jest ... wielką piwniczką z winami, służącą wampirom. Ironia, prawda? Ludzie zapijający się winami, produkujący wina, cały region słynący z wielkich winiarni w wielkiej ilości, podczas gdy sami są "chowem wolnowybiegowym chodzących flaszek wina" służącym wampirom. Nawet ten sugestywny tytuł. Krew i wino. Niejakie przyrównanie krwi do wina. Sama "okładka" mówiąca "Geralt siedzi na tronie i pije wino, podczas gdy wampir z tego tronu patrzy jak by tutaj wypić jego". No i wiadomo, krew ludzka jest dla wampirów jak dla ludzi alkohol, a sama książka również wspomina, że krew od ludzi z wolnego wybiegu, jest dużo lepsza od ludzi trzymanych w niewoli.

I tak już na koniec, które z zakończeń wydaje wam się "najodpowiedniejsze"? Przyznam, że mi takowym wydało się zakończenie, w którym do Syanna ginie z rąk Dettlaffa, a sam wampir odchodzi wolno. Dlaczego? Otóż w pewnym momencie (przyznam, że jak to zauważyłem, to później cholernie żałowałem, że Geralt w taki "służalczy" i "poddańczy" sposób zachowywał się przy Anariettcie i kiedy przyrównała Geralta do "psa łownego" nie wytrzymałem i jej wygarnąłem, że w takim razie mogła wynająć psa, to o mało co sie nie zesrała z ciśnienia xD) księżna ujawnia swój prawdziwy charakterek - totalnej pizdy, co wyżej sra jak dupę ma. Uważa się za chujwie kogo, i chociaż jest tą niby "księżną" (którą swoją drogą by nie była, gdyby nie niedojebany mag od "faz księżyca i czarnego serca", wypadek z nilfgardzkimi emisariuszami i wygnanie Syanny) to zachowuje się jak jebany rozpieszczony bachor, który kładzie się w sklepie na podłodze i płacze i drze mordę na cały regulator "kup mi to, kup mi to". No, i poza tym dlatego, że Geralt z tego co pamiętam nie zawsze zabija (a jeśli już to baaaaardzo rzadko) potwory "rozumne",a ocalenie Dettlaffa było niejako "pasem na dupę rozpieszczonego bachora" i również dlatego, że w ten sposób prawdziwa "manipulantka", Syanna, odpowiedziała za swoje czyny. No bo powiedzmy sobie szczerze, tutaj niby sobie wybaczyły (inne zakończenie), niby wszystko spoko, ale kto da gwarancję, że kiedy sprawa wywołanej przez nią fali morderstw nie przycichnie, a Geralta nie będzie w pobliżu, znowu nie spróbuje zabić Anarietty?

Ogólnie dodatek fajny w chuj, miło się grało, poprawił mi się humor względem jebanego,monotonnego Fallouta 4. Ocena 9.5/10. Nie pełna dziesiątka, bo dziesiątka, w skali od 0 do 10, świadczy o ideale i jest niejako definicją doskonałości. A jak wszyscy doskonale wiemy, ideał nie istnieje.

Edit: Przypomniało mi się - właściwym ww. zakończenie wydaje mi się również dlatego, że nie zabijając Dettlaffa Geralt nie dopuszcza, żeby wszystkie okoliczne, a może i inne też, wampiry, (w tym wyższe, które jak wiemy z fabuły mogły by innego wampira wyższego zabić "na śmierć") z rzekomej zemsty za pomoc w zabiciu Dettlaffa, ścigały Regisa. Dzięki temu poczułem niejakie "spłacenie długu" względem Regisa za to, że on również poświęcił się, żeby ocalić Geralta (chociaż teraz niby mamy dług wobec Jaskra, ale sam fakt uratowania go w podstawce i wiele razy wcześniej "zeruje" stan przysług). To tylko kolejny z moich argumentów, chętnie na ten temat podyskutuję czy poczytam waszych rozważań nad "najwłaściwszym wyborem", zarówno od strony pragmatycznej jak i moralnej.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ohhh chwila, poczekaj bo przecież wcale nie może się tak zdarzyć, że przy takiej ścianie tekstu zobaczysz jakiś spoiler. Kiedy ktoś czyta płynnie i szybko to czyta wszystkie litery które widzi machinalnie. Taka ciekawostka ;)

@Werewolf  no ja coś miałem, ale niewykluczone, że nie potrzeba rozwijać winnicy. Musisz pchnąć fabułę do przodu. Zresztą obiecali jakieś profity związane z pokojem dla gości.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie ma zadnych profitow, wlasnie skonczylem caly dodatek.

Nie jest warty 120zł. Jest dobry, nawet bardzo, ale bez przesady. Bardzo krotki. Caly wątek fabularny zajal mi dwie-trzy godziny. Reszta to zadania poboczne i ,,?". Rozwalila mnie niescislosc fabularna miedzy podstawką a dodatkiem - dostaje list od Triss dotyczacy mutacji wiedzminskich, czyta go głos Triss, po czym ide na grób doktora a Geralt mówi ,,Musze spojrzec na mape od Yennefer" xD Pozniej rozmowa z Regisem, ten pyta sie o Ciri a Geralt odpowiada ,,Wszystko w porządku, odnalazlem Ciri i razem pokonalismy dziki gon" mimo, że jestem dopiero przed wyspą mgiel i odnalezieniem Ciri. Dalej jest bolączka podstawki, wiekszosc NPC ma te same twarze, głosy też sie czesto powtarzają.

Ogolnie dodatek ocenilbym na mocne i solidne 6/10, ratuje go wątek z wampirami i powrót Regisa. Czyli tak jak podstawka - nie za dobra gra ale nadal lepsza niz 3/4 gier :P

KOMPUTER:
Spoiler

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest warty 120zł

Dodatek kosztuje 70-80, resztę kasy zajumały mi karty do gwinta, pudełko i plakat :V

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I ja za to kurwa zaplacilem -.-

Wciaz nie jest warty tylu pieniedzy xD

KOMPUTER:
Spoiler

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdradźcie mi jak przejść wątek główny w 2-3 godziny słuchając wszystkich dialogów?

0 użytkowników
Do góry