Wiedźmin 3: Dziki Gorn 772961 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 772961

Odpowiedzi 1986

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Wygląda na to, w pizdę kwas, że będę musiał zacząć grę od nowa, bo ni wte ni wewte nie pojawia się opcja rozmowy z Roche'm. Chuj, trudno, przynajmniej wybory, które spierdoliłem, sobie poprawię xD. No, chyba, że jakimś cudem na dniach CDPR'owcy ogarną dupska i miast poprawiania i  tak już  miarę dobrej optymalizacji wezmą się w końcu za to, za co trzeba się było wziąć od Day One Patcha - ogólną stabilność rozgrywki i większe/mniejsze błędy. No, chyba że, ma się rozumieć, czekają (jak w przypadku skyrima) aż to ludzie zrobią "unofficial patch" - w takim wypadku chuj z nimi.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Wiedźmin 3: Dziki gon
#821 2015-05-30, 11:49(Ostatnia zmiana: 2015-05-30, 12:35)
Wie ktoś z was co to za znacznik?
http://ifotos.pl/z/wsrnqxn/

@Werewolf dzięki  :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Iluzja. Można ją zniszczyć za pomocą artefaktu otrzymanego od Keiry Metz w zadaniu z nią, w Velen. Rób misje z główne wątku i nie bierz sie wczesniej za zadanie w ruinach, co trzeba przejsc przez rozne komnaty (pierwsza z serem, druga zatopiona), bo nie ukonczysz go bez tego artefaktu ani stamtad nie wyjdziesz :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
A miał ktoś buga z misją Temerska Precjoza ?
Po otworzeniu skrzyni w piwnicy obok młyna nie zalicza mi misji.
Macie na to jakiś sposób?

Edit: Jeszcze przed otrzymaniem misji byłem w tej piwnicy, ale skrzyni nie otworzyłem, gdyż potrzebny mi był klucz. ( z trupa koło mostu ).

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nic z tym nie zrobisz miałem tak z misja złoto dezerterów niby zaliczyłem ale niema jej w questlogu
Ogólnie to jeszcze maja co bugów poprawiać bo mi się objawił bug z expem ale akurat w najmniej szkodliwej postaci, ponadto podobnie do Mahrida tez postać dostałą zwisa tyle ze to kowal z wsi konary czyli przepadła mi mapa z rynsztunkiem kota II no ale wujek gogle tu powiedział gdzie szukać wiec problem z głowy, tylko w questlogu chujowo to wygląda :P

Na pewno bede robił drugie podejscie po łatkach mimo ze to pierwsze dokoncze :P
Pytanko z dupy bo tego wyboru załuje z Keira, ona miała w rozmowie opcje gry w gwinta czy nie? bo niewiem ile juz kart mi przepadło albo 2 albo 3 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gothic1210
  • Gość
Ja nawet w tego gwinta nie gram. xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wie ktoś z was co to za znacznik?
http://ifotos.pl/z/wsrnqxn/

@Werewolf dzięki  :D

"Przytrzyman" - Nikt tego nie zauważył i nie poprawili w patchu?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outlander a to błąd bo to najbardziej dochodowe zajęcie w grze i jest z nim związanych w pizdu questów :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
tylko i wyłącznie dla tej gry zamawiam ps4 myślę że się nie zawiodę.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
CDP Red zapowiedziało, że o ich kolejnym wielkim tytule czyli Cyberpunku 2077 usłyszymy dopiero  2017 :O. Do tego czasu mają zamiar w 100% oddać się Wiedźminowi, w sumie dostaniemy jeszcze 14 mniejszych DLC darmowych, pewnie kilka patchy a także 2 duże dodatki, dające w sumie powyżej 30h rozgrywki i nowy świat jakim będzie Toussaint, a nie wykluczone, że dostaniemy też jeszcze coś, w końcu świat jest wielki, możliwości ogromne, strasznie  chciałbym odwiedzić Blaviken, Hołopole, Hengfors czy Rivię :D. Myślę też, że po wydaniu tego wszystkiego Redzi przygotują nam jakąś mega Edycję Rozszerzoną co doda nam parę postaci i questów, potem pare patchów do tego i potem wezmą się za Cyberpunka, cóż ja w grę zagram więc za pewne już w Edycji Rozszerzonej jeśli taka wyjdzie, ze wszystkimi darmowymi DLC i tymi 2 dużymi dodatkami :D.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Udało mi się już wczoraj przejść wiedźmina 3 gra jest w chuj zajebista, szczególnie brakowało mi mrocznego poziomu trudności, mam nadzieję, że go dodadzą, jak wypuszczą te wszystkie dodatki to zagram jeszcze raz, szkoda, że to ostatnia, a najlepsza część przygód białego wilka, po cichu mam nadzieję, że jednak myślą o wiedźminie 4.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
a nie wykluczone, że dostaniemy też jeszcze coś

niech dodadzą mmo przed nazwą i f2p, z takim uniwersum mogliby zarobić małą fortunę na kontach vip i całej reszcie.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
kazz, nie strasz

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kolejny błąd, choć tym razem mniej szkodliwy. Post umieszczę spojlerze, bo błąd ów dotyczy bezpośredniego otoczenia państwa Stengerów(rodziny Krwawego Barona), więc niech odpowie ten kto jest już po ciągu tych misji lub zakończył przygodę z Geraltem,

Spoiler
Misja z zabiciem ducha zaklętego w drzewo ma PODOBNO dwa zakończenia. Grę będę musiał przechodzić raz jeszcze z powodu głupiego błędu z Rochem (chyba, że naprawią go jutrzejszym patchem w co mocno wątpię) więc postanowiłem sprawdzić w internetach jakie wybory spierdoliłem w co ważniejszych misjach głównych/pobocznych i co powinienem poprawić. Znalazłem więc opis misji pobocznej z uratowaniem żony Barona. I tutaj zaczyna się cały cyrk. Zabicie ducha miało doprowadzać do zjedzenia dzieci przez czarownice, wtrącenie Stengerowej w odmęty szaleństwa i "poprawą" moralną Barona powodowaną troską o żonę. Zakończenie z tego tytułu miało być następujące -  Filip wraz z żoną udają się w góry Sine w celu odnalezienia znachora, który ma Annę uzdrowić, w Velen podczas nieobecności Barona nastaje atmosferyczna pizda kwas - tymczasową władzę przejmuje Sierżant i lud Kasztelu Wrońce ma przejebane, choć jest chujowo to jednak stabilnie. Drugie zakończenie dotyczyło uwolnienia ducha drzewa - wtedy to, żona Barona miała odwalać kitę, dzieci z sierocińca miały mieć święty spokój, sam Baron miał się wieszać po stracie żony i odejściu córki, a Kasztel Wrońce czekał powolny choć niechybny upadek.

I tutaj się zaczyna ta ciekawostka  - wykonałem tą misję uwalniając ducha (Anna powinna się przemieniać i umrzeć), a po przybyciu do sierocińca z Baronem w celu odzyskania żony, całość wygląda tak, jakbym  jednak tego ducha zabił (dzieci znikają, oszalała Anna zostaje odnaleziona przy ołtarzu czarownic i uratowana). Ktoś wie, w czym rzecz? Dodam, że misję z tym duchem zrobiłem na długo przed tym, zanim choćby odwiedziłem sierociniec na bagnach i może to ma bezpośredni wpływ na stan rzeczy, choć nie jestem tego do końca pewien.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Mahridspoland zupełnie inaczej rozegrałem tę misję, mógłbym sądzić że to ja mam błąd, jeżeli gra oferuje różne drogi dochodzenia do "rozwiązania sprawy" specjalnie w cudzysłowie  bo tak naprawdę, skoro są drogi to czym obiektywnie jest to rozwiązanie... jakieś wybory doprowadziły do tego co się stało i o ile misja jest oznaczona jako zakończona to nie widzę powodów do twierdzenia że jest jakiś błąd. być może programowo to błąd, ale faktycznie nie ma on wpływu na dalszą rozgrywkę. 

ja natomiast mogę twierdzić o błędzie xD ten jebany gwint, nosz kurwa mać jak grać żeby wygrywać z takimi kartami 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mahrid bład z rochem da się rozwiązać tak samo jak ja z kowalem czy alchemikiem medytacja o godzinę do przodu przed npc to sprawę rusza dalej
kwestia tego questa jest taka ze nieżalenie która opcje wybierzesz i tak prowadzi to do tego samego czyli w sumie na świat ma to gówniany wpływ jak i 3/4 naszych decyzji.

Kazz z czym masz problem w gwinta? bo ja kurwa każdego opierdalam z kart jak leci wiec moge pomoc i poradzić.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Wiedźmin 3: Dziki gon
#836 2015-05-31, 20:13(Ostatnia zmiana: 2015-05-31, 20:26)
@Kazzmir

Nie do końca wiedziałem jaką kategorią objąć ten "przypadek" więc - błędnie jak widzę - stwierdziłem, że to błąd. Po prostu całokształt tej sytuacji mnie nieco zdziwił, bo skoro rozwiązania są dwa, dróg też raczej w gruncie rzeczy niewiele to i mieszać się nie powinny. No cóż - zobaczymy jak to będzie wyglądało przy drugim podejściu.

W ramach "rewanżu" xD, to co do kart mam taką propozycję. Graj na początku talią Królestw Północy, wybierz kartę przywódcy Foltesta, którego specjalną umiejętnością jest możliwość "podwajania" punktów jednostek oblężniczych ( i przy okazji staraj się mieć w ręku ze dwie/trzy karty machin oblężniczych). W ręce staraj się mieć CO NAJMNIEJ jedną kartę szpiega (taka, która jest dodawana do punktów przeciwnika, ale tobie dodaje dodatkowe dwie karty do ręki), jedną kartę czystych niebios i jedną/dwie karty, które użyte sprawiają, że podwaja ci się liczba punktów w danym rzędzie(nie pamiętam jaka nazwa, rysunek takiego gościa w hełmie i kolczudze z rogiem w ręce). Większość "lepszych graczy" (słabsi gracze jak kupcy czy kowale/płatnerzy/zielarze takiej taktyki nie stosują, stosują ją głównie gracze "questowi") wśród NPC'tów pierwszą rundę przegrywa umyślnie, żeby ci dopierdolić w drugiej - i to jest ich podstawowy błąd, bo w drugiej są zmuszeni do wyciągnięcia wszystkiego co mają. Z talii (tej, która formujesz i wybierasz sobie na początku każdej rozgrywki) na starcie wypierdol wszystkie jednostki powyżej wymaganego minimalnego progu 22 kart (wypierdol wszystkie jedynki, dwójki i trójki, miej DOKŁADNIE 22 karty, ale 22 SILNE karty od czwórki w górę) Wypierdol też wszystkie karty "deszczowe" (przynajmniej do czasu gry talią Królestw północy). Jak widzisz, po pierwszej partii, którą dajmy na to przejebałeś, że NPC grał potworami (kurewsko trudnymi swoją drogą do pokonania, ale nie możliwymi) to albo wróć do takiego typka po uzyskaniu silniejszych kart, albo postaraj się, żeby przy następnym podejściu w twojej ręce znalazły się karty takie jak gęsta mgła i mroźna pogoda (czy jak to się tam zwało). Wtedy taki "potworak" się zesra, jak mu zamrozisz jego 128 punktów uzyskanych potworami (głównie dla tego mają takie wyniki, że większość kart potworów sprawia, że po użyciu takiej karty z talii automatycznie wyciągają się wszystkie karty danego potwora, np. użyje karty ekkimy i niby w ręce nie ma już więcej kart ekkimy, ale w talii ma jeszcze kilka wampiropochodnych i te karty, po użyciu karty ekkimy czy innego wampira zostaną wyciągnięte automatycznie - to samo dzieje się z nekkerami, krabopająkami i innymi takimi) i sprowadzisz je do nędznego progu 30/40 punktów. Jak już zgromadzisz konkretną ilość kart Nilfgaardu, na tyle konkretną, żeby stworzyć z niej mocną talię - porzuć talię królestw północy na rzecz talii nilfgaardu - która to sprawia, że przy każdym remisie wygrana jest po twojej stronie.

W przypadku dalszej gry talią nilfgaardzką będziesz miał dostęp nie tylko do wygranej w przypadku remisu, ale wraz z postępem w wygrywaniu do coraz większej ilości kart "złotych" czyli nietykalnych przez JAKIEKOLWIEK wrogie efekty gracza (twoje niestety też, ale przy kilku takich kartach w talii czy w ręku efekty przestają być potrzebne), aż w końcu dojdziesz do momentu, w której trafi ci się, że w ręku będziesz miał wybrane z automaty 5/6 kart złotych - wtedy z każdym wygrasz. Warto też dodać, żebyś uważał w przypadku gry z przeciwnikami mającymi talie potwora czy elfów - mają oni takie zielone karty, których użycie sprawia, że wybrane jednostki (i twoje i wroga) które mają powyżej dziesięciu punktów idą w pizdu.

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale opisywanie "strategii" nigdy nie było moją mocną stroną xD.     

@Tizgar medytacja przez bazą rebeliantów Temerii też gówno dała, ale spokojnie, pogodziłem się z tym, że w przypadku nie naprawienia tego przez jutrzejszego patcha zacznę od początku xD.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z rada do gwinta się troszkę  nie zgodzę

Zależy na jakim kazz jest etapie gry powinien wykupić wszystkie możliwe karty od kupców oraz uratować kilku z opresji żeby moc od nich kupić, jeśli pominął te z białego sadu to nie szkodzi można je kupić u tego samego kupca co temerianska zbroja z fixowali to w 1.04 i nie przepadają nam te karty.

Gdy powykupujesz karty od kupców karczmarzy itp, masz opcje złożenie decka albo z królestwa północy albo z nilfgardu ofc nilfgard jest lepszy ogólnie u nich można złożyć najlepsze decki.

Gra Nilfgardem polega na sile jednostego walczacych wrecz połączonych wiezią oraz wsparcia jednostek z dystansu obleznicze u nich leza i kwica nilfgard ma 3 resaczy oraz 3 szpiegów chociaz trzeba bedzie od karczmarzy ich zdobyć. Pasywna zdolność nilfgardu jest to ze remis oznacza twoja wygrana najlepszy pasive ze wszystkich 4 stron, jako dowódce polecam opcje odsłony 3 kart zwłaszcza gdy przeciwnik ma tylko 3 wtedy możemy w krytycznym momencie dobrze rozplanować końcówkę i zagrać ja tak aby wygrać lub zremisować co tez da nam wygrana.

Deck to 22 karty jednostek bardzo dobrze dobranych
W tali nilfgradu obowiązkowo 3x Kawaleria Nauzica 4x Brygada impelra i 2x ci uczeni co maja 5 ataku i wież ofc,  to jest twoja główna siła uderzeniowa ofc dochodzą do tego 3 karty resów reszta to dokładasz łuczników i machiny  z 10 dobierasz co najlepsze aby było 22 karty jednostek ( jak masz szpiegów to ich podmieniasz za jakieś badziew karty ) z kart specjalnych polecam tak żeby by tylko 4 karty czyli czyste niebo x1 pożoga x1 manekin x1 lub x2 i róg x1 ofc z tym można sie bawić żeby były po x2

Teraz ruszasz do walki z kupcami itp nie walczysz tylko z karczmarzami bo oni już stosują zaawansowane taktyki twoim celem jest wgranie od kupców przede wszystkim Vilamertha jest to jest z najlepszy kart w grze bo ma pasywnie opcje zagłady i jest wielce pomocna w walce przeciw potwora która korzystają z pomocy kart z tali, od kupców tez można wygrać chyba z 2 karty bohaterów ale ogólnie jak wygrasz villa to możesz już zacząć robić questy na karty od npców tu jest jest wyższa szkoła bo trzeba trochę się pomęczyć ofc warto tez pograć z karcmarzami na karty szpiegów. ogólnie każdego kogo da się ojebać z karty ojebać trzeba i ot bez wyjątku, aha jak kupcy ci dają za wygrana kartę specjalna to wczytujesz grę bo maja pulle jaka mogą dać wiec co każda gra dajesz save ofc 

Trick ze szpiegami to głownei resanie ich lub podmianka manekinem aby użyć ponownie jesli np npc pasuje a ty wiesz ze nie wgrasz to i tak dokładasz mu szpiega zeby miec wiecej kart na next round

Warto tez dobrze rozegrać akcje z resaczami aby dobrze ich wykorzystać jesli resacz resa karty z jaka zdolnością to ta zdolność równie działa
Vilamertha trzeba wykorzystywać najlepiej wtedy kiedy może najwięcej zabić a on potrafi nawet i 50-60 pkt ujebać gdy wchodzi na stół

Jak trzeba mogę opisac pozostałe frakcje oraz doradzić cos jeszcze

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ogólnie powinni wydać mini grę internetową w gwinta, aby mozna bylo grac z kims :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie wiem jak Wam, ale mi się ten gwint za bardzo nie podobał, sto razy wolałem kości. 
http://ifotos.pl/zobacz/W32png_wsrqahs.png

0 użytkowników
Do góry