Wiedźmin 3: Dziki Gorn 774139 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 774139

Odpowiedzi 1986

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
tak jak zawsze podziwiałem serię elder scrolls, bo wielka, bo misji kupa i jeszcze mnóstwo modyfikacji które pozwalają grać, tak wiedźmin dorósł do tego żeby stać się grą na setki godzin grania.
A jeszcze poczekaj na modkit :D
Osobiście widzę możliwość definitywnego końca z gothiczkiem na rzecz moddingu Wiedźmina, chociaż to jeszcze zależy od tego na ile nam modkit pozwoli.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W W3 są dalej magiczne ściany, czy można eksplorować bez przeszkód jak w Gothicu? Znaczy skakać gdzie się chce, latać gdzie się chce?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Magicznych ścian niema ale jest głos geralta karzący zawracać i z automatu otwiera się ekran fast travela

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Magicznych ścian niema ale jest głos geralta karzący zawracać i z automatu otwiera się ekran fast travela
To są magiczne ściany zrobione znośnie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie ma magicznych ścian. Ba, zrobiło się nawet trochę TESowo - wjeżdżanie koniem na szczyt góry pod kątem >60 stopni i te sprawy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja natrafiłem na magiczne ściany, gdy na koniu jechałem z góry przy jeziorku, ale ogólnie to najbardziej podobają mi się zlecenia wiedźmińskie, dzięki którym możemy zdobyć nowy ekwipunek, trochę boli mnie, że nie ma poziomu mrocznego, może dodadzą w patchu, gra zajebista i kto nie grał niech żałuję.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Osobiście widzę możliwość definitywnego końca z gothiczkiem na rzecz moddingu Wiedźmina, chociaż to jeszcze zależy od tego na ile nam modkit pozwoli.
Nie śledzę jak wygląda modding Wiedźmina, ale czy do drugiej części wyszły jakieś fajne, większe mody?
@Fartuess może ty coś wiesz na ten temat? REDKit jest fajnym narzędziem?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie śledzę jak wygląda modding Wiedźmina, ale czy do drugiej części wyszły jakieś fajne, większe mody?
@Fartuess może ty coś wiesz na ten temat? REDKit jest fajnym narzędziem?

Coś tam wyszło. Nie jest tak spopularyzowany jak do Gothiczka, i raczej nigdy nie będzie, nawet jeśli ma większe możliwości.

gothic1210
  • Gość
W Białym Sadzie można u kogoś zrobić ten miecz żmii?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
szarpiecie się z tymi mieczami gdy są lepsze itemy

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

gothic1210
  • Gość
Kurde, już kupiłem jakiś składnik za 500 u kowala to chciałem zrobić ten miecz xD (Wiem, to nie był najmądrzejszy ruch.)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
właśnie odkryłem że tablice z zleceniami, odświeżają się, chyba trzeba będzie kupić dom w velen xD

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ci co przeszli już grę: Kogo byście bardziej polecili jako LI? Ruda tańczy jak szalona czy O jejku, jej?
:fuckyeah:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie pozwólcie geraltowi malować xD

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Outlander w białym sadzie zrobi go jedynie kowal w nilfgardzki posterunku zasadniczo na start i tak niema nic lepsze od setu zmiji :P
Kaer Morhen i Biały sad to cały czas prolog :P

Komuś udało sie zebrać full talie do gwinta bez kitu ale ta gra wciąga nonstop napierdalam w gwinta niby każdego kogo się już dało ojebałem z karty niby im się z puli losuje ale dalej nie wiem czy może się karta z puli powtórzyć i czy pula jest taka sama dla wszystkich kupców, rzemieślników ogólnie wszystkich tych którzy mogą grac w gwinta

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Oczywiście zrobiłeś quest w którym zoltan zdobywa kilka rzadkich kart?

Nie, czekaj, to stamtąd się właśnie brało przecież całe zadanie o zbieraniu talii. Nieważne.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
właśnie odkryłem że tablice z zleceniami, odświeżają się, chyba trzeba będzie kupić dom w velen xD
Odświezają sie tylko fabularnie, gdy wykona sie jakis quest poboczny itd, i to nie wszystkie. Co prawda jezeli ogolocisz tablice, pojawia sie znaczniki, za tydzien (w grze) znowu przyjdziesz i beda ogloszenia, to beda to ogloszenia te same lub jakies niewazne ktore nic Ci nie dadzą. Inaczej - tablica jest biała na mapie, kiedy nie ma na niej nic ciekawego, nawet jezeli są na niej ogloszenia. Jeżeli jest złota, to cos ciekawego jest - i to mowie, nastepuje po jakims quescie czy cos.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
kilka odświeżyło mi się kilka na żółto dlatego zwróciłem na to uwagę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No tak, o tym mowie :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
No tak, o tym mowie :P
nie, to ja o tym mowię xD