Mania szpiegowania 8655 30

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 22.08.2012 roku

Wyświetleń 8655

Odpowiedzi 30

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Mania szpiegowania
2012-08-22, 15:20(Ostatnia zmiana: 2013-08-23, 15:37)
Opowiedziałbym Wam o tym jak bardzo nie jesteście anonimowi z torem i jak łatwo każdy z tych "komputerów-proxy" w torze może odczytywać Wasze pakiety ale mamy tu w temacie żelazka więc nie napiszę. On i tak już ma w bani nadmiar tych hamerykańskich teorii spiskowych :F

Proszę opowiedź.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę opowiedź.
a mogę ja?

Zelazko, 2012-08-21 20:59:50:
teraz musze dokonac operacje oczyszczenie wody ;d

Wilku, 20:59:56:
spoko ;d

Zelazko, 21:00:21:
mega deinstalacja wyszystkiego co mnie szpieguje od AQQ do innych przegladarek

Zelazko, 21:00:21:
:D

Wilku, 21:00:52:
;d

Wilku, 21:00:58:
az takiego skupienia

Wilku, 21:01:00:
potrzebujesz? xD

Zelazko, 21:01:05:
tak

Zelazko, 21:01:28:
nie chce sprzedawac prywatnych informacji korporacja i rzadu USA

Zelazko, 21:01:56:
to sie wiaze z kasacja konta na fejsbuku

Wilku, 21:02:03:
xD

Zelazko, 21:02:09:
i przesiadniecie na inny mail

Zelazko, 21:02:21:
no more google tez :D

Zelazko, 21:02:31:
i youtube sporadycznie

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Śmiej się bo nic ci nie grozi w tej Belgii czy Zamościu. :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Mania szpiegowania
#3 2012-08-22, 15:57(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 16:00)
no teraz to na pewno nie powiem :F

ale nie korzystaj z tora do erryday przeglądania neta, to bardziej niebezpieczne niż zwykłe przeglądanie. To realne zagrożenie, nie takie jak z aqq czy firefoxa :F

tor polega na tym że twoje informacje (te same za które usa kupuje ropę i sponsoruje mafie czy co tam sobie wyobrażasz) przepływają przez kilka innych komputerów w tej sieci - każdy z tych komputerów może dokonać prostego sniffingu na "samym sobie" i widzieć wszystkie pakiety które przepływają przez jego komputer - z Twoimi włącznie. Nawet ja potrafię zrobić coś takiego, hasła typu ze stronek (jak chociażby tm) i rozmowy na gadu są pokazywane najzwyczajniej literkami, nawet nie trzeba nic odszyfrowywać czy coś. Wybacz że podkręciłem ci paranoję, jak coś to na podlasiu w Choroszczy jest ponoć świetny szpital leczący takie przypadłości : |

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Kwrva Żelazek co z Tobą :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Mania szpiegowania
#5 2012-08-22, 15:59(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 16:00)
Cygar, przecież konta na FB nie da się skasować, dane zostają u nich na serwerach, tylko że nie jest to już do wglądu publicznego

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Cygar, przecież konta na FB nie da się skasować, dane zostają u nich na serwerach, tylko że nie jest to już do wglądu publicznego
Wiem to bardziej symboliczne zerwanie. Ale odkąd moja przeglądarka ma zablokowane javascripts to nawet tam wejść nie mogę. Skasuje konta jak będę na innym nie moim kompie. :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Seriously, WTF? O_o

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie musisz wiedzieć.  :lol:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
I pomyśleć że to ten sam koleś który jako nicku używał swojego nazwiska :lol2:

Pierwszy raz na tM zarejestrowałem się w 2008. Wtedy byłem kompletnie innym człowiekiem, który nie miał kompletnie pojęcia jak internet działa.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wychodze kurwa.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Mania szpiegowania
#12 2012-08-22, 18:10(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 18:11)

skoro masz tora i szukasz w nim prywatności to dalej nie masz pojęcia jak internet działa :F
Skup się na mechanice, potem przyjdzie czas na sprzedawanie Twoich cennych informacji i te sprawy.

Swoją drogą dalej nie mam pojęcia czy to jakaś dziwna beka czy nie. Ale z Ciebie nieprzewidywalny człowiek : |

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A co jesli on probuje nas strollować? Albo po prostu jest głupi. Sam nie wiem co żelazko o tobie sądzic po twoich ostatnich tematach/postach.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cygarniczko ja bym na Twoim miejscu zaprzestał mailowania i wyrzucił telefon :(
http://pl.wikipedia.org/wiki/Echelon

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Cygarniczka, nie martw się, ja też nie mam facebooka, konta youtube i wielu innych rzeczy pewnie :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Mania szpiegowania
#16 2012-08-22, 18:37(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 18:39)
Kogo obchodzi w tej kwestii jakiś kombinowany przechwytywacz skoro dostawca telefonii przerzuca przez swoje anteny/serwery każdy kilobajcik każdej rozmowy, podsłuchanie jej nie jest problematyczne od momentu wymyślenia telefonu. Proste, używasz = darzysz zaufaniem.

W tym temacie jedna fajna rzecz: swojego czasu rekordy cenowe biła stara, czarno-biała nokia, już nie pamietam modelu - półka średnia jak nie niska, telefon nijaki, ale w pewnej fabryce się pierdolnęli i taki telefon po drobnych przeróbkach mógł nadawać jako dowolny numer telefonu. Swietna sprawa, ciekawe czy teraz, po tylu latach już coś się zmieniło w bezpieczeństwie :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

skoro masz tora i szukasz w nim prywatności to dalej nie masz pojęcia jak internet działa :F
Skup się na mechanice, potem przyjdzie czas na sprzedawanie Twoich cennych informacji i te sprawy.

Mozilla Firefox Privacy Policy
http://www.mozilla.org/en-US/legal/privacy/firefox.html
Transfer of Data to the U.S.

Mozilla is a global organization and operates in different countries. Privacy laws and common practices vary from country to country. Some countries may provide for less legal protection of your personal data; others may provide more legal protection. By using Firefox, you consent to the transfer of the information collected, as outlined by this Policy, to Mozilla or its third party service providers in the United States, the Netherlands, and other places where our distributed, third party content delivery network exists (which is in several countries around the world), which countries may provide a lesser level of data security than in your country of residence.

Bo jakbym jeszcze mógł sprzedać to bym miał jakiś profit. Niesprzedaje swoich danych osobowych. Inwigilacyjne korporacje jak Stratfor po prostu je zbierają. Google i facebook też żyją z danych prywatnych. Na facebooku ludzie są produktami a klijentami są kompanie kupujące dane prywatne użytkowników.
Tylko druga strona medalu jest tym co oni robią z tymi informacjami i jak nimi zarządzają. Żyjemy w dobie dysinformacji jeśli sam nie przekopiesz do oryginalnego źródła nie możesz mieć pewności co do prawdziwośći tej informacji. Rządy kłamią, biznesy prywatne kłamią - najprostszy objaw - popierniczony customer service gdzie nie udzielą ci żadnej pomocy. Wszyscy kłamią nawet na tym forum.
A jeśli ktoś kompletnie wierzy co mówią i piszą, media to ta osoba jest skończonym idiotą.
Ostatnim bastionem sprawdzonej wiedzy wydają się być uniwersytety ale nie będzie to długo jak je sprywatyzują - to jeden z celów Occupy Wall Street Movement aby odhamić prywatne i publiczne uniwersytety z czystych zysków gdzie edukacja to tylko usługa oferowana.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
No dobra, media kłamią, spoko, to raczej wiedza powszechna - i temu boisz się o swoje dane osobowe? :F

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wowoz czekaj, idę z Tobą :D

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry