Problem z modelem pancerza 3309 3

O temacie

Autor Gizbor17

Zaczęty 19.08.2012 roku

Wyświetleń 3309

Odpowiedzi 3

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki

Gizbor17

Problem z modelem pancerza
2012-08-19, 20:38(Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 09:50)
Cześć
Zrobiłem nowy model pancerza i mam z nim problem, dokładnie to chodzi o jego część. Gdy zakładam ową zbroje w grze, to częściowo zanika, prześwituje, jakby była przezroczysta.
Tak wygląda w grze:

a tak w programie do grafiki 3d (blender):

jak wdać wszystko jest ok, a w grze już nie :(
o i jeszcze jedno, gdy oddale w gothicu kamerę tak gdzieś z 8 m od bohatera to zbroja już nie zanika

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Może być dużo powodów. Przykład jednego z nich to źle zapisana zbroja (model) przez Blendera. Błąd ten pojawia się w nowszych wersjach. Druga zaś, to może być powód pochylonego karku do przodu i troszkę na dół. W stu procentach nie wiem, ale może jednak to jest problem.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Właśnie, czy model na pewno jest dobrze zriggowany? Wygląda to trochę jakby to coś na ramionach nie zniknęło, tylko było "cofnięte" w głąb ciała przez podpięcie do innych kości niż same ramiona.

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Problem rozwiązany, pomógł mi Gother. Temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry