Tutaj daje caly kod, te linijki to 211, 212, 213.
//*********************************************************************
// Info EXIT
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_EXIT (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 999;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_EXIT_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_EXIT_Info;
permanent = TRUE;
description = DIALOG_ENDE;
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_EXIT_Condition()
{
return TRUE;
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_EXIT_Info()
{
AI_StopProcessInfos (self);
};
// Info Hello
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_Witaj (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 1;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_Info;
permanent = FALSE;
description = "Witaj. Kim jesteś?";
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_Condition()
{
return TRUE;
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_Info()
{
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_15_00"); //Witaj. Kim jesteś?
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_16_01"); //Mam na imię Ayman. Jestem okultystą z tajnego bractwa.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Witaj_17_02"); //Przybyłem tu by nawracać ten głupi motłoch z Khorinis, wszystko szło dobrze dopóki nie uprowadził Mnie ten nekromanta Xardor... Xardmor...
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_18_00"); //Xardas. Ten nekromanta ma na imię Xardas.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_19_03"); //Nie ważne. Fakt jest taki że nie pozwala mi opuścić wieży.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_45_04"); //Siędzę tu już dobre cztery dni i nie chce mi wyjaścić dlaczego mnie uprowadził.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_67_05"); //Wszelkie próby opuszczenia wieży kończą się fiaskiem gdyż wychodząc przez główne wyjście wpadam w magiczną pułapkę która usypia mnie, a gdy się budze znajduję się w łóżku w tej przeklętej wieży.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_20_06"); //Nie powiem raz próbowałem wyskoczyć z tego balkonu na górze, ale gdy rozpędzałem się do skoku z wieży magiczna pułapka zaczynała działać i zapadałem w sen.
};
// Zadanie
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 1;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_Info;
permanent = FALSE;
description = "Nie wiem jak miałbym ci pomóc.";
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_Condition()
{
if (npc_knowsinfo (other, DIA_SLD_891_Ayman_Witaj))
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_Info()
{
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_00"); //To faktycznie masz "mały" problem. Nie wiem jak miałbym ci pomóc. Sam dopiero co ubudziłem się i praktycznie nic nie pamietam.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_21_01"); //Ale ja wiem jak mogę opuścić to miejsce.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_87_02"); //Potrzebowałem do tego drugiej osoby która będzie mogła wyjść po za wieże i zebrać pewne składniki które są mi potrzebny do uwarzenia mikstury która chroni przed zaklęciu snu... AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_67_03"); //... a tak się składa że ty jesteś tą drugą osobą.
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_04"); //Aha. I co może mam latać po lesie pełnym krwiożerczych bestii tylko dlatego że chciałbyś opuścić tą wieże? Co mnie to obchodzi że nie możesz stąd się ruszyć.
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_05"); //Ale po zastanowieniu mógł bym ci pomóc ale co będe z tego miał ? Za darmo narażać się nie będe.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_22_06"); //Pieniądze durniu...pieniądze. Mi nie są potrzebne, a Tobię..pazerna istoto na pewno się przydadzą. To jak pomożesz mi?
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_07"); //Jeśli tak stawiasz sprawe to z wielką chęcią ci pomogę. Tylko co mam przynieść?
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_33_08"); //Potrzebuje trzech sztuk Rośliny leczniczej tyle samo Ciemnego grzyba oraz jednej sztuki Rdestu polnego.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_39_09"); //Wszystkie składniki możesz znaleść w okolicy.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_29_10"); //Widziałem kilka roślin w magazynie na dole. Może warto też tam sięrozejrzeć.
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_11"); //Dobra, dam rade. Ty tu czekaj, za niedługo wracam.
AI_Output (self, other ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_81_12"); //Przecież nie mogę stąd się ruszyć.
AI_Output (other,self ,"DIA_SLD_891_Ayman_Zadanie_15_13"); //Aha no tak, to idę.
Log_CreateTopic (TOPIC_ziele, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus (TOPIC_ziele, LOG_RUNNING);
B_LogEntry (TOPIC_ziele, "Spotkałem w wieży Xardasa okultystę z tajnego bractwa o imieniu Ayman. Opowiedział mi swoją dramatyczną historię jak go bez powodu Xardas uprowadził i uwięził w swojej wieży. Powiedział mi że każda próba opuszczenia wieży kończyła się fiaskiem gdyż Ayman za każdym razem wpadał w magiczną pułapkę która go usypiała. Będąc w wieży wymyślił plan do którego jestem potrzebny. By mógł osłonić się przed zaklęciem snu z pułapki, musi sporządzić miskture ale nie ma składników. Jako że mogę wychodzić i wchodzić z wieży zaoferowałem mu swoją pomoc za symboliczną kwotę. Okultysta poprosił mnię o przyniesienie trzech Roślin leczniczych, tą samą liczbę Ciemnych grzybów oraz jedną sztukę Rdestu polnego.");
};
// Koniec zadania
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 1;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_Info;
permanent = FALSE;
description = "Mam ze zielsko!";
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_Condition()
{
if (npc_knowsinfo (other, DIA_SLD_891_Ayman_zadanie))
&& (npc_hasitems (other, itpl_health_herb_01) >= 3)
&& (npc_hasitems (other, itpl_mushroom_01) >= 3)
&& (npc_hasitems (other, itpl_temp_herb) >= 1)
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_Info()
{
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_23_00"); //Mam te zielsko, weś to i dawaj kase.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_24_01"); //Oh, a jednak Tobie się udało wyjść z wieży, niebywałe..Dobrze, daj mi te składniki.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_25_02"); //A tu masz pieniądze za twoją pomoc, dokładnie sto sztuk złota. Wystarczy na nowy miecz czy inne takie rzeczy.
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_26_03"); //Dużo, nie spodziewałem się aż tylu za taką fuszerę. No nic, ty się baw w warzenie tej miskstury, a ja zmywam się stąd.
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_26_04"); //Mam jakiś magiczny amulet zdobyć..zresztą nieważne. Powodzenia.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_27_05"); //Magiczny amulet?
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko_28_06"); //Dobra dobra, nie interesuj się. Już się nabiegałem by ci pomoc. Do widzenia.
B_giveinvitems (other, self, itpl_health_herb_01, 3);
B_giveinvitems (other, self, itpl_mushroom_01, 3);
B_giveinvitems (other, self, itpl_temp_herb, 1);
Createinvitems (self, itmi_gold, 100);
B_giveinvitems (self, other, itmi_gold, 100);
B_LogEntry (TOPIC_ziele, "Dałem zebrane rośliny okultyście Aymanowi który był bardzo zadowolony z tego powodu i wynagrodził mnie grubą kasą.");
Log_SetTopicStatus (TOPIC_ziele, LOG_SUCCESS);
};
// Drugie zadanie
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_oboz (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 1;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_oboz_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_oboz_Info;
permanent = FALSE;
description = "Skąd pochodzisz?";
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_oboz_Condition()
{
if (npc_knowsinfo (other, DIA_SLD_891_Ayman_Zielsko))
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_oboz_Info()
{
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_23_00"); //Skąd pochodzisz?
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_24_01"); //Nadal się tu kręcisz?
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_28_02"); //Pytam o coś.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_24_03"); //Dobra, nie uność się. Tak jak mówiłem wcześniej jestem z tajnego bractwa.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_87_04"); //A pochodze z Wysp południowych, wiesz gdzie kto?
AI_Output (other,self,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_15_05"); //Nie za bardzo.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_87_06"); //No to masz problem, nie mam ochoty tłumaczyć gdzie to. Wystarczy że powiem iż to bardzo daleko.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_37_07"); //Tam też powstało bractwo do którego należe. Jeśli Cię to ciekawi, mamy nie daleko skąd przyczułek. Pomogłeś mi więc mogę cię zaprowadzić do naszego ukrytego obozu.
Log_CreateTopic (TOPIC_oboz, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus (TOPIC_oboz, LOG_RUNNING);
B_LogEntry (TOPIC_oboz, "Podpytałem trochę znajomego okultystę i dowiedziałem się że bractwo do którego należy ma niedaleko swój obóz. Może warto się z nimi zapoznać.");
AI_Output (other, self,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_92_08"); //Hmm..Czemu nie. Prowadź, tylko musimy uważać na bestie krążące po okolicznych lasach, a sam nie poradze sobie.
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_oboz_37_09"); //Nie martw się. Znam kilka magicznych zaklęć.
B_LogEntry (TOPIC_oboz, "Ayman zaoferował mi pomoc w dotarciu do obozu.");
self.aivar[AIV_PARTYMEMBER] = TRUE;
self.npctype = NPCTYPE_FRIEND;
Npc_ExchangeRoutine (self,"Rtn_guide_891");
};
// Koniec drugiego zadania
INSTANCE DIA_SLD_891_Ayman_dojscie (C_INFO)
{
npc = SLD_891_Ayman;
nr = 1;
condition = DIA_SLD_891_Ayman_dojscie_Condition;
information = DIA_SLD_891_Ayman_dojscie_Info;
important = 1;
permanent = FALSE;
};
FUNC INT DIA_SLD_891_Ayman_dojscie_Condition()
{
if (npc_knowsinfo (other, DIA_SLD_891_Ayman_oboz))
{
return TRUE;
};
if (self.aivar[AIV_PARTYMEMBER] = TRUE) - tu 211 linijka
&& (npc_GetDistToWP (self,"NW_XARDAS_TOWER_SECRET_CAVE_03") <= 10); - 212 linijka
{ - 213 linijka
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_SLD_891_Ayman_dojscie_Info()
{
AI_Output (self, other,"DIA_SLD_891_Ayman_dojscie_24_00"); //Jesteśmy na miejscu.
self.aivar[AIV_PARTYMEMBER] = FALSE;
Npc_ExchangeRoutine (self,"Rtn_cave_891");
B_LogEntry (TOPIC_oboz, "Ayman zaprowadził mnie do obozu bractwa.");
Log_SetTopicStatus (TOPIC_oboz, LOG_SUCCESS);
};