Urodziny 7378 31

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 18.06.2012 roku

Wyświetleń 7378

Odpowiedzi 31

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Witam Panów uprzejmie,

Nadszedł dzień 18 czerwca 2012, a zdaje mi się, że to dokładnie 6 lat temu, 18 czerwca 2006, zostałem ściągnięty na The Modders przez - uwaga - Siekacza, wraz z Izdebem. Stare dobre czasy modders.go.pl, Vajhalli i chyba największej aktywności Tawerny.

Pozdrawiam jednocześnie wszystkich starych pryków, którzy swoje szóste urodziny już obchodzili, a wśród aktywnych uczestników forum zbyt wielu już ich nie zostało. Proszę o gromkie owacje dla wszystkich zgromadzonych oraz także tych zapomnianych w odmętach poprzednich wersji forum. Reszta niestety do swoich szóstych urodzin będzie musiała jednak nieco poczekać, ale już teraz możecie się wszyscy poczęstować tortem:

Spoiler
CHUJA! Tortu nie ma.

Nie ma jednak co się rozczulać. Czekam na życzenia (◕‿◕)

PS: Oprócz mojego święta warto jeszcze przypomnieć obchodzony wczoraj po raz pierwszy Dzień Wygnańców - hulanka trwa trzy dni! Tak cudowna okazja do świętowania długo się nie powtórzy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pierdol, dawaj tą wódę.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czekam na życzenia
Czy powiedzenie "Sto lat" przy takiej sytuacji jest stosowne? Chyba nie chcesz tu zmarnować aż tyle życia :lol:
Tak czy inaczej, długiego i owocnego trollowania oraz wielu udanych prowokacji, życzy Wiecznie Narzekający Noob - Sawik.

Jak się czujesz wiedząc że zatraciłeś sześć lat swojego życia na jakimś gothiczkowym forum? Zmusza do refleksji?

Skoro jak wnioskuję temat ma być powodem do wspominek zarzucam wywiadem z Kazzmirem. :lol:
Wywiad z Kazzmirem
Taki tam staroć, ale kilka tekstów mnie położyło. Taki przykład:
Spoiler
LMVIII:    Co sobie stawiacie za cel?
Kazzmir:   Sławę i pieniądze.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Życzę sto lat marnowania życia na TM, a w prezencie garść sucharów(dam potem)
Życzy król suchego suchara(uczeń Karola)- Luk aka Ksiądz Kapelan

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

kazzmir
  • Gość
już w 2006 gothic był starociem xD

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie pierdol, dawaj tą wódę.
Wieczorem.

Czy powiedzenie "Sto lat" przy takiej sytuacji jest stosowne? Chyba nie chcesz tu zmarnować aż tyle życia :lol:
Ktoś musi opłacać serwer, więc raczej nie :lol2:

Jak się czujesz wiedząc że zatraciłeś sześć lat swojego życia na jakimś gothiczkowym forum? Zmusza do refleksji?
The Modders to mój dom. Tu się wychowałem, wyrobiłem sobie filozofię i poznałem prawdę życiową Thora. Gdzież indziej mógłbym to otrzymać?

No dajesz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
GORY PROPSOW

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Hepi berzdej

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

co by nie mówić, daje to wiele do myślenia.
naprawdę nie wiem co niektórzy tu jeszcze robią...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

co by nie mówić, daje to wiele do myślenia.
naprawdę nie wiem co niektórzy tu jeszcze robią...
Zaczynają, od czegoś trzeba zacząć, a gothic jest na tyle oklepany że zacząć z nim jest łatwo.

Zacząć łatwo, trudniej skończyć...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zaczynają, od czegoś trzeba zacząć, a gothic jest na tyle oklepany że zacząć z nim jest łatwo.
Zaczynajcie z genetyką, nie jest jeszcze oklepana:

:lol2:

(chociaż chyba nie fizykowi powinienem to mówić :D )

Mark Twain

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moje kondolencje !

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja pragnę zauważyć, że dzisiaj swoje urodziny ma sam mistrz XLukasGX, autor bestsellerowego opowiadania "Pewien zły mag"!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Specjalnie urodził się w tym dniu!

Mark Twain

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Urodziny
#15 2012-06-18, 13:54(Ostatnia zmiana: 2012-06-18, 13:56)
No dajesz.
Na serio mogę?! Bo wiesz, staram się ograniczyć, żeby odzyskać dostęp do SB.

PS
Masz szczęście, że nie trzynastego(w tym dniu narodził się nasz forumowy archeolog)

Spoiler

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dajesz dajesz. Prezent to prezent, a na SB i tak Cię nie potrzebujemy.

Mark Twain

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Dajesz dajesz. Prezent to prezent, a na SB i tak Cię nie potrzebujemy.
Wowoz i Buła powiedzieli, że jak ograniczę suchary to mi odblokują, ale skoro mam zezwolenie, to pozostaje mi coś wymyśleć muszę pomyśleć. Do wieczora coś wymyślę.

Spoiler

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to czekam.

Mark Twain

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Urodziny
#19 2012-06-18, 14:47(Ostatnia zmiana: 2012-06-18, 14:48)
Kurcze szukałem. Skończyły się :fochface: . Pójdę do żabki kupię pare wielkich buł, i zostawię je na kilka godzin. Na wieczór będą.

Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
a tak na serio to był już mój suchar. Więcej dzisiaj nie będzie. Staram się to rzucić, średnio wychodzi, ale się staram.

Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry