e-Deklaracje 4414 3

O temacie

Autor Dracon

Zaczęty 5.06.2012 roku

Wyświetleń 4414

Odpowiedzi 3

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

e-Deklaracje
2012-06-06, 00:05(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 00:09)
Ostatnio przeinstalowywałem system i skopiowałem ten program na inny dysk z myślą, że wszystkie zapisane dane w nim pozostaną. Popełniłem błąd, i teraz dwa ważne papierki zniknęły, a dzisiaj zauważyłem w programie opcję "eksportuj"...
Nigdy nie odzyskiwałem danych po ich usunięciu, po prostu nigdy nie popełniłem takiego głupiego błędu. Ech...
Wie może ktoś w jaki sposób można by było odzyskać dane tego programu? Szukałem w Google, ale znalazłem tylko "aby zabezpieczyć dane przed uszkodzeniem, użyj opcji eksportuj".
Proszę o pomoc.

//Edit: Aha. Po pierwszym formacie, za niedługi czas podzieliłem partycję na pół, zainstalowałem na nowo powstałej Win7, a potem, tego samego dnia stwierdziłem, że połączę partycje z powrotem w całość i zainstaluję tylko Win7. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games

wietrzyk

e-Deklaracje
#1 2012-06-06, 00:28(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 00:31)
W domowych warunkach masz zerowe szanse, wątpię czy jakakolwiek firma podjęłaby się odzyskania danych. Format to był pierwszy błąd, dzielenie partycji drugi. A trzecim prawdopodobne nadpisanie dysku. Nawet jak coś odzyskasz, to nie będzie nadawało się już do użytku.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

e-Deklaracje
#2 2012-06-06, 10:54(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 10:56)
Jak wyżej, sam format o niczym jeszcze nie przesądzał, ale nadpisanie danych już tak.
Co się da, musisz samemu odtworzyć, i zgłosić sprawę gdzie trzeba. O ile wiem żadne cywilnie dostępne narzędzia nie są w stanie takich odzyskać.

Właściwie to jest pewna szansa - gdyby pliki danego programu były na tej części dysku której akurat nie nadpisałeś. Możesz przeczesać dysk którymś programem do odzyskiwania danych, w ostateczności ręcznie szukać edytorem szesnastkowym.

kazzmir
  • Gość
mimo wszystko, nic nie stoi na przeszkodzie żeby puścić skan, wielokrotnie używałem Ontrack EasyRecovery z różnymi, mniejszymi lub większymi skutkami...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry