Problemy z fabułą/zadaniami 561994 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 561994

Odpowiedzi 1539

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
insert przed tym kodem

dawideu12

dawideu12

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
ludzie kto wie jak zrobic by inextremo było ich słychac aa nie tylko widac ze graja ... a jak cos to sory bo nw w którym temacie by to zamiescic

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chodzi ci o Mroczne tajemnice?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
Moderator działu

Problemy z fabułą/zadaniami
#1223 2013-05-22, 21:41(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 21:41)
Dział to MT? Nie. In extremo masz [hide]na placu przed koszarami [/hide]
Spoiler
musisz im zapłacić

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest przepis na miksture dodającą HP z jagódek ? I ile daje HP ?
Oraz kto ma inne interesujące przepisy ?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szukaj u alchemików,magów,Sagity,itp

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Można również zrobić kompot z jagód - będzie chyba taki sam efekt jak przy miksturze z jagód. Kompot można uwarzyć w kotle, jest np. przy domu Halvora. Przepisy ma również Tandor, ten rycerz z zamku. Bd. miał przepis na miksturę siły z serc orków i zręczności z serc jaszczuroludzi. Przepis na siłę napewno ma, ale czy na zręczności to już nie wiem.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

Problemy z fabułą/zadaniami
#1227 2013-05-23, 09:29(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 09:58)
Macie jakiś dobry sprawdzony sposób na złoto? (jestem czeladnikiem bospera) rozczarowała mnie ilość zlota ktorą dostajemy za skóry. A takie 1250 złota na 25 hp to jednak bardzo sporo.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
1. Gildia myśliwych
2. Wydobycie rudy
3. Sprzedaż Halvorowi talerzy i pucharów
4. Mordowanie wszystkiego co się rusza ;)

A jak już naprawdę jesteś zdesperowany to bug z kowalstwem. Ale to się pod cheaty kwalifikuje.

Nefratum

Nefratum

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Na wstępie napiszę, że pobrałem moda z chomika, który jest w pierwszym, przyklejonym temacie. Do tego zassałem spolszczenie również z tego linka. Zaistanlowałem moda, potem przekopiowałem pliki spolszczenia w odpowiednie miejsce i gdy chcę odpalić jakąkolwiek opcje w starterze, to nic się nie dzieje. No prawie nic... Starter bowiem jest jakby w trybie działania gdyż nic tam się kliknąć później nie da, a w procesach mam Gothic.exe ale waży 5,5 kb więc tego nie można nawet nazwać działaniem. Gra się oczywiście nie odpala. Pytanie więc brzmi, co zrobilem źle? A może coś jest jeszcze wymagane? Oczywiście czytałem temat o instalacji gdzie widnieje uprzednie wgrywanie plików video i opcjonalnie tekstur i dubbingu rosyjskiego. Jednakże myślałem, że można się bez tego obejść w tym "full packu". Myliłem się? Mogę liczyć na jakieś wyjaśnienia? Jest tego już tutaj tyle, że idzie się pogubić co trzeba wgrać i w jakiej kolejności.

BezimiennyBrony

BezimiennyBrony

Użytkownicy
posty14
Propsy2
  • Użytkownicy
Hm, a bez tego moda, Gothic uruchamia się normalnie, czy również szwankuje?

Staram się pomóc. Co z tego wyjdzie - nie wiem.

Nefratum

Nefratum

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Odpala się bezproblemowo i działa bezproblemowo. Problem występuje jedynie po instalacji moda i wrzuceniu spolszczenia.

BezimiennyBrony

BezimiennyBrony

Użytkownicy
posty14
Propsy2
  • Użytkownicy
A sprawdzałeś może, czy mod działa BEZ spolszczenia? Bo może to jego wina. Ewentualnie możesz zobaczyć, czy nie masz włączonego rundll32.exe (czasami powoduje problemy z działaniem komputera) lub możesz zresetować komputer (jeśli u mnie jakiś mod nie odpalał, po resecie wszystko było dobrze)

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
(...)Ewentualnie możesz zobaczyć, czy nie masz włączonego rundll32.exe (czasami powoduje problemy z działaniem komputera)
Proces Rundll23.exe umożliwia uruchamianie bibliotek dll dołączonych do aplikacji. Bez niego nie będzie możliwe włączenie większości gier (także gothic). Pierwsze widzę, żeby on był szkodliwy. Skąd Ty wziąłeś takie informacje?

BezimiennyBrony

BezimiennyBrony

Użytkownicy
posty14
Propsy2
  • Użytkownicy
Skąd wziąłem? Pamiętam, że przez jakiś czas nie działał mi Gothic. Kiedy wyłączyłem rundll, Gothic od razu się włączył. Podobno tak jest tylko przy Windows 7, no ale...

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Jeżeli jesteś tak bardzo "zdesperowany", to stwórz nowe konto użytkownika, i tam odpal Returning, powinno zadziałać bezproblemowo.

Nefratum

Nefratum

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
w starterze modów jest wybór między tym ze spolszczeniem i tym bez. Bez różnicy, który odpale bo i tak nic się nie dzieje tak jak opisałem wyżej. Dodam, że podczas instalacji moda wywaliło dwa błędy typu "Nieprawidłowe parametry" czy jakoś tak. Jednak sama instalacja poszła dalej i niby wszystko było okej. Tak czy siak, kompletnie nie rozumiem o co chodzi.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja uruchomilem jako administrator gothic starter i smiga, a mialem tak samo( win 7).

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
w starterze modów jest wybór między tym ze spolszczeniem i tym bez. Bez różnicy, który odpale bo i tak nic się nie dzieje tak jak opisałem wyżej. Dodam, że podczas instalacji moda wywaliło dwa błędy typu "Nieprawidłowe parametry" czy jakoś tak. Jednak sama instalacja poszła dalej i niby wszystko było okej. Tak czy siak, kompletnie nie rozumiem o co chodzi.

Jak napisałem, zrób nowe konto użytkownika, i tam odpal grę. Nie wiem czy nie będziesz musiał jej pobierać jeszcze raz. To co ci się dzieje, to typowy bug "siódemki", i to jeden ze sposobów jego rozwiązywania, możesz także wejść w folder AppData (%appdata% w wyszukaj) i powywalać wszystkie foldery, które wydają się być powiązane z Gothicem, pomogło mi to gdy miałem identyczny problem z innymi dwoma programami, ale nie wiem jak to wpłynie na Gothica.

0 użytkowników
Do góry