Przenoszenie modelu 3d z Morrowinda 2400 8

O temacie

Autor Mattti

Zaczęty 23.02.2012 roku

Wyświetleń 2400

Odpowiedzi 8

Mattti

Mattti

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Czy da się jakoś przenieść np. model hełmu z Morrowinda do wingsa? Chciałbym go umieścić w Gothicu, ale format plików w Morrowindzie jest jakiś inny: .NIF i po zamianie na .3ds jest do wyrzucenia.

Mattti

Mattti

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C
Zapewne zmieniasz nazwe z .NIF na .3ds  :facepalm:  poszukaj w google kit tools-ów czy jakiegoś programu do tego rozszerzenia NIF, ew. znajdź sobie toturial importowania/eksportowania modeli przez program graficzny, znajdziesz bo widziałem sporo.

Edit: nie widziałem co napisałeś,
Google nie boli...
true

Mattti

Mattti

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Widzę że tu jest trochę więcej roboty. Lepiej dam sobie spokój bo jak na razie na moje początkujące umiejętności to...

Zapewne zmieniasz nazwe z .NIF na .3ds  :facepalm:  poszukaj w google kit tools-ów czy jakiegoś programu do tego rozszerzenia NIF, ew. znajdź sobie toturial importowania/eksportowania modeli przez program graficzny, znajdziesz bo widziałem sporo.

Edit: nie widziałem co napisałeś,
Google nie boli...
true
Myślisz że zamiana nazwy z .Nif na .3ds to o tym nie pomyślałem? Przecież to pierwsze co zrobiłem. Gdyby to zadziałało to bym wcale nowego wątku nie zakładał.
A poza tym jak już kit tools jest to do 3ds maxa albo blendera a ja wingsa używam :)

Mattti

Mattti

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Nie pisz posta pod postem.
Jak napisałem tego pierwszego to jeszcze nie wiedziałem że już ktoś odpisał, i dlatego ten drugi post jest odpowiedzią.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Opcja edytuj.

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
nie masz łochu zmieniać nazwy (formatu np: "a.Nif" na "a.3ds") pliku tylko go przekonwertować programem :lol2:  
nazwa zmieni się sama

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry