//edit:
Udało mi się dojść do końca.
Walki są trochę dziwne. Umiejętności którymi dysponuje gracz są w większości śmiesznie słabe w porównaniu ze zwykłym "atakiem" (który potrafi zadawać kilka razy po kilkaset punktów, a skille raz po kilkadziesiąt). W zasadzie cała walka z bossem to bicie go "atakiem" i irytacja kiedy ot tak leczy sobie po grubo ponad tysiąc punktów (czego gracz robić nie może w ogóle, nie ma czaru leczenia). Użycie miksturki leczenia wygląda tak, że poświęca się tą całą turę żeby przywrócić sobie 500 hp, ale przeciwnik w swojej kolejce zabiera znowu dwa razy tyle. Innymi słowy, w najlepszym przypadku nie szkodzi, kiedy otrzymane przez to rany są chociaż wyrównywane przez wyleczone punkty.
Ogólnie fajnie że udało ci się to wykończyć. Ciągle powstają pomysły "forumowych" modów, jednak prace coś słabo idą, mimo że angażują się w to całe grupy.
Ot to, postaram się to poprawi(nawet już się za to wczoraj wziąłem,no ale musiałem też z niemca na spr kuć...) a z tym uleczaniem to tak w sumie i specjalnie i losowo.
Specjalnie, aby za szybko się go nie pokonało,a losowo to dałem mu kilka czarów i on je sobie losowo wybiera.
A co do naszych zaklęć to przyznaje się bez bicia że zapomniałem podwyższyć skille

Cholera nie poznałem swojej mamy i obrobiłem swoją chatę xD
Nie myślałem ze się znajdę z grze ;d dzięki ;)
a i dialogi odpalam spacją xD zamiast #msg1016993z#msg1016993 jak jest podane ;p
No tak RPG maker ma to do siebie że jedną opcję można wykonać kilkoma klawiszami.
Proszę bardzo, kiedyś jakoś mi pomogłeś to postanowiłem się odwdzięczyć.
Boże, twierdzówka. Nawet mapki tak samo straszne.
Ściągam.
EDIT: Czemu Adanos ma skrzydła?
EDIT2: No dobra, skończyłem.
Ogólnie to imo słabo. Ja rozumiem, że to zwyczajna twierdzówka na RTP, bez żadnych skryptów i z potępieniem dla RGSS, ale tutaj nawet gameplay i walki były proste i nieciekawe. Dialogi też drętwe i zupełnie niepasujące do postaci(I mean, dla przykładu zrobiłeś z Ogrodnika idiotę, nad którym władzę ma kaczka. Ogólnie ta twoja hierarchia themodders jest jakaś dziwna. Anyway, wybaczcie, ale gdyby kaczka i Ogrodnik mieli jakieś starcie, to ten pierwszy zostałby zmieciony z powierzchni Ziemi). Mapki też blado wypadły, nawet jak na rmvx.
Ogólnie to wyszło blado, bardzo blado.
Bo mi się z aniołkiem kojarzy

Nie no zmienię to mam już tego samego charseta tylko bez skrzydeł, nie chciało mi się wtedy usuwać pixela po pixelu bo nie przyciąć np kawałka ręk, a zresztą tak mi się Adanos z aniołem stróżem kojarzy bo obniża mi upomnienia ^___^ taki opiekun

.
No tak faktycznie nie jest to szczyt marzeń, no ale dopiero ogarniam i to była moja pierwsza gierka na tym programie i chciałem się oswoić ;]
A co do tych rang to nie zwracałem czy np Buła jest adminem,żydem czy jeszcze kimś innym, po prostu tak jak napisałem w napisach końcowych gra nie odzwierciedla ich charakterów i są raczej dostosowane pod fabułę.
A co do dialogów to nie mówię że nie, nie każdy lubi to samo, zresztą ja nigdy nie miałem gadane

Poprawioną wersję powinienem wrzucić w poniedziałek ^_____^
I dam do tego jakąś solucję bo nie było problemów jak u Avallacha