Jeśli jesteś początkujcym grafikiem, prawdopodobnie nie poprawisz ich jakości - zwłaszcza w G2 są zrobione z reguły dobrze, tylko zeskalowane do niższej rozdzielczości dla dostosowania do możliwości komputerów w momencie kiedy gra została wydana.
Tekstury są przechowywane w plikach .tex, zawierających dołączone mipmapy i skonwertowanych. Możesz je przekonwertować z powrotem na edytowalny format jakim jest tga za pomocą programów GoMan (łatwy w obsłudze i wielofunkcyjny, ale pracujący na pojedynczych plikach), lub zTex (prosty w budowie, ale chyba dla niektórych trudniejszy w obsłudze, za to pracuje także na całych woluminach). Tekstury jak w każdej grze muszą mieć wymiary które są potęgami liczby 2. Nie jestem pewien, ale proporcje prawdopodobnie muszą być 1:1, a przynajmniej tak chyba było we wszystkich oryginalnych. Nie przesadzaj z rozdzielczościami, dwukrotne powiększenie w stosunku do standardowych powinno być w większości przypadków aż nadto wystarczające.
@down - nie jestem tego pewien, ale nie mam możliwości sprawdzenia. Wydawało mi się że przynajmniej wąż błotny był jednak jakoś w 1:1, z moddingiem g2 prawie nie miałem do czynienia więc nie pamiętam tym bardziej jak było ze smokiem.