Wasze początki z Gothic'em 12068 44

O temacie

Autor Madness

Zaczęty 11.07.2011 roku

Wyświetleń 12068

Odpowiedzi 44

Madness

Madness

Użytkownicy
posty56
Propsy85
  • Użytkownicy
Wasze początki z Gothic'em i ogólnie z fantastyką i grami rpg

Gdy miałem 6 lat dostałem pierwszego kompa kolega pożyczył mi grę Age of Empire
po niedługim czasie kupowałem sobie gry nazywane przeze mnie "grami o rycerzach" (miałem 6 lat) były to najczęściej RPG i RTS'y
w wieku 8 lat kupiłem w biedronce Gothic'a nie miałem dobrego sprzętu a akurat kuzynka mieszkająca obok dostała komputer więc grałem u niej.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wasze początki z Gothic'em
#1 2011-07-11, 20:43(Ostatnia zmiana: 2011-07-11, 20:44)
Nazywam się Avallach i nie modduję Gothica od jakiegoś roku. Z graniem udało mi się zerwać o wiele wcześniej.
Grę tą polecił mi w dobrej wierze znajomy, już spory czas po premierze drugiej części. Grywałem u niego, później u mnie. Zwiodły mnie pozornie organiczny i żyjący świat, z którym nigdy wcześniej w komputerowej rozgrywce się nie zetknąłem.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

#2 2011-07-11, 20:56(Ostatnia zmiana: 2011-07-11, 20:58)
Nazywam się Avallach i nie modduję Gothica od jakiegoś roku.
wiedziałem że od tego zaczniesz kurna :lol2:

nazywam sie eto i nie modduje Gothica od nie pamiętam kiedy, ale dawno. WOLE CRYSISA BICZ!

po niedługim czasie kupowałem sobie gry nazywane przeze mnie "grami o rycerzach" (miałem 6 lat) były to najczęściej RPG i RTS'y
W LEGO RACERS się grało. zapraszało sie kumpli i sie grało na dzielonym ekranie. "gry o rycerzach" kuhwa... LEGO THE BEST... a w gothica to sobie grałem, w mody sobie grałem też ale mi się znudziło i nie gram w tę smutną grę, trzymam ją na dysku by udawać że sprawdzam skrypty do jurana.

teraz ciężko pracuje w The Sect Team, ale gupi allach mnie zmusza do vobowania lokacji, dziad jeden :< to siedze i robie dużo bardzo. a taki rysa czy wowoz siedzą i nic nie robią.. FOCH :<<< jak odmówię to mnie straszy pokazując swoje nagie fotki :( no to wracam do pracy... i tak w kółko robie i robie...

...chociaż dobrze że mnie wowoz swoimi fotkami nie straszy...

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#3 2011-07-11, 20:59(Ostatnia zmiana: 2011-07-11, 21:03)
To fotki wowoza, wybacz ale nie miałem sumienia wyznać ci tego wcześniej.
BTW, coś nie widzę u was jakiegoś specjalnego żalu czy skruchy. Jakby co polecam terapię szokową - jak Eto już wspomniał jemu pomagamy zerwać z Gothicem na przemian zmuszając do ciągłego vobowania tego samego wychodka i strasząc fociami WWZa.

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka

Godefroy93
Rzeka

#4 2011-07-11, 21:47(Ostatnia zmiana: 2011-07-11, 21:51)
Nazywam się Godefroy;P. Pierwszy raz zobaczyłem tą gierkę u kuzyna, ale nie wiedziałem wtedy oco w niej chodzi. Zapamiętałem jak ganiał z jakimś niebieskim szalem i był "szkodnikiem". Wtedy nie wiedziałem oczywiście co to jest. Potem miał iść z starej kopalni do starego obozu. Gdy doszedł do kopalni, z powrotem miał iść do starego obozu miałem tylko naciskać strzałkę do przodu tak więc ją nacisnąłem, ale niestety zaprowadziło mnie to nie do obozu tylko prawdopodobnie do tunelu z zębaczami (jego przy tym nie było;P), nie wspominając o tym, że tego nie zapisał i musiał znowu wykonać kierunek nowy obóz > stara kopalnia> stary obóz.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Zacząłem grę w gothic II, jak pamiętam krótko przed premierą dodatku Noc Kruka. Na początku grałem z poradnikiem  :lol:   w którym było napisane, że po wyjściu z wieży xardasa trzeba zwiedzić dolinę z Lesterem. Miałem cholerny problem z pokonaniem 2 polnych bestii ,jeszcze na moim starym kompie w którym ekran był strasznie ciemny - tak, że w jaskini nic nie widziałem , oraz niedziałająca muzyka (słychać tylko efekty np wyciąganie broni) :blink:  , na dokładke byłem  takim noobem, iż nie wiedziałem, że w ogóle istnieje. Potem miałem rzucić całego gothica , nie umiałem zrobić misji na czeladnika oraz zwiększyć siły. W rezultacie biegałem po mieście z wilczym kłem, na szczęście po kilku dniach wszystko się poukładało i przeszedłem całą grę.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
a ze mną było to tak że kumpel mi pożyczył jedynkę jakieś 6-7 lat temu i jak przeszłem jedynke to pożyczył mi dwójke a pózniej noc kruka i tak jakoś mnie ta gra wtargała i grałem w nią troche a teraz czekam tylko na jakieś fajne modyfikacje :P

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Po prostu kolega pożyczył mi grę i zacząłem grać-spodobało mi się- wiec grałem dalej w nastepne cześci. od jakiegoś roku pojebałem gothica i wolę zagrać w jakiś nowsze i bardziej ambitne tytuły.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Imię itp masz po lewej a co do gothica to dostałem od kumpla z bliżej nie znanej okazji i teraz go mogę przekląć bo kupuję ps3 tylko dla gothica IV :D
Za pierwszym razem jak odpaliłem gothica powiedziałem że to jest gówno i nie będę w to grał ale jak po jakimś czasie znudziło mi się diablo 2 lod to postanowiłem dać gothicowi jeszcze jedną szansę jak się wczułem to teraz na kompie mam zainstalowane trzy części (były by cztery ale G4 mi nie działa a nie chce mi sie kompa znowu optymalizować)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#9 2011-07-12, 09:32(Ostatnia zmiana: 2011-07-12, 09:33)
Nazywam się Kasia i nie modduję Gothica od czasów porzucenia moda Surface do G2. Wprawdzie mam zamiar do niego wrócić, ale i tak osobiście jeszcze przez długi czas nic do niego nie dorobię.
Gothica poznałem, gdy moja matka kupiła cd-action tylko i wyłącznie po to, żeby pośmiać się z głupkowatych żartów na końcu gazetki. Chociaż nie byłem ich fanem, nie próbowałem jej tego wybijać z głowy, albowiem co jakiś czas pojawiały się tam na płytkach całkiem niezłe gry. Poza Fable, jedną z nich był Gothic 2. Już po pierwszym uruchomieniu rozkochałem się w tej grze tak, że mógłbym z nią uprawiać wyuzdany seks. Głównie, co mi się podobało, to to, że zaczynało się jako zwykły człowiek, zawsze tak samo, a później można było wybrać klasę, która ulepszała bohatera w jednym kierunku(a nie tak jak w innych RPG'ach, szczególnie TES, że każda nowa postać niesamowicie różni się od innej, ale wraz z jej rozwojem coraz bardziej przypomina inne klasy niż ta, którą oryginalnie się wybrało). Również spodobał mi się świat, w którym można było pójść w każde miejsce, choć często, żeby się tam dostać, trzeba było wykonać zadania, a więc nie poznawało się wszystkiego od razu. Również świetna była muzyka, która naprawdę podsyciła klimat tej gry. Pamiętam, że później kupiłem Gothic 3(kupiłem go na wakacjach bo z jakiegoś powodu nie było go wtedy w Łomży), który również był świetny, chociaż miał już zupełnie inny klimat, a na końcu Gothic 1(dostałem na gwiazdkę).
I nie no, ja w tą grę nadal lubię zagrać. Sry, ale naprawdę jest to w sumie jedyne RPG, które mi się podoba od początku do końca. :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Imię itp masz po lewej a co do gothica to dostałem od kumpla z bliżej nie znanej okazji i teraz go mogę przekląć bo kupuję ps3 tylko dla gothica IV :D
odpuść sobie w takim razie kupno konsoli, chyba że masz za dużo pieniędzy.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#11 2011-07-12, 11:27(Ostatnia zmiana: 2011-07-12, 11:59)
Jeśli chcesz zmarnować pieniądze to daj je mi. Wydam je na piwo i mężczyzn kobiety.

Ty przeciez piwa nie wypijesz :lol:
No to co

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ten idiotyczny temat i jego popularność jest gwoździem do trumny wobec tego co się tu ostatnio dzieje.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ten idiotyczny temat i jego popularność jest gwoździem do trumny wobec tego co się tu ostatnio dzieje.
Do trumny na świeckim pogrzebie

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nazywam się Kasia
Gothica poznałem, gdy moja matka kupiła cd-action tylko i wyłącznie po to, żeby pośmiać się z głupkowatych żartów na końcu gazetki. Chociaż nie byłem ich fanem
??  :lol:  

A ja gothic`a poznałem bo mój tata lubi takie gry :D  Więc tata kiedyś kupił G1 i się zaczęło (z 9 lat miałem xD). Jak miałem gdzieś z 15 lat przez przypadek trafiłem na modyfikacje mroczne tajemnice. Przeszedłem ją do pewnego momentu xD gdzieś u pradawnych się zgubiłem  :lol2:  a potem zacząłem szukać jak coś takiego zrobić. No i tak znalazłem najpierw filmiki czip`a 17 a zaraz potem wspaniałe forum tm xD

Modowanie rzuciłem z 3 miechy temu :D  i może wrócę żeby skończyć mojego moda jak będę na emeryturze xD niedługo premiera zostało tylko 48 lat xD. Teraz ograniczam się do pomagania na forum jak mam czas. ;d

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
??  :lol:  
Jeszcze wiele musisz się nauczyć.

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak

nouwak

#16 2011-07-12, 18:08(Ostatnia zmiana: 2011-07-12, 18:09)
Nazywam się Avallach i
[/size][/font][/color]
Nazywam się Godefroy
[/size][/font][/color]
Nazywam się Kasia i
[/size][/font][/color]
Normalnie jak jakieś spotkanie AA. Albo AM w sumie.

Wytrzymałem już prawie 3 dni bez zaglądania do skryptów Gothica.
[/size][/font][/color]
To jest silniejsze ode mnie! Gdy widzę te kwadratowe twarze i patrzę na te płynne animacje, mam nieodpartą ochotę na stworzenie animek duali. Ale walczę z tym.
[/size][/font][/color]
Ostatnio mi się pogorszyło. Ilekroć patrzę na plakat promujący Wiedźmina, mam ochotę siąść przy Gothicu i zrobić przygodę Białego Wilka na 100h gry.
[/size][/font][/color]

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Normalnie jak jakieś spotkanie AA. Albo AM w sumie.

To samo chciałem napisać na początku, jednak nie wiedziałem jak to ująć. Props.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Mam na imię Błażej. Do skryptów Gothica nie zaglądałem już parę dobrych miesięcy, jednak ostatnio zacząłem myśleć nad konkretnym, bardzo dobrym modem, którego zrobię razem z Dawidem. Mówię z góry, że ten mod rozkurwi TM ;).
Grę w te Wspaniałe Cudo Niemieckiej Techniki Komputerowej zacząłem jakoś w wieku 7 lat i bardzo mi ta czynność zryła banię. Teraz nie mam czasu na głupoty.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry