Dialog "sam do siebie" 4093 9

O temacie

Autor Saturas321

Zaczęty 30.05.2011 roku

Wyświetleń 4093

Odpowiedzi 9

Saturas321

Saturas321

Użytkownicy
posty61
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak powinien wyglądać skrypt dialogu, gdzie Bohater gada sam do siebie (Coś takiego jak na początku Jaktylu)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Saturas - i znowu błąd w temacie. Nazwa tematu powinna brzmieć Bohater - Monolog. I nie pisz "jak powinien wyglądać skrypt dialogu" z myślą, że ktoś napisze go za ciebie, bo tak właśnie Z PEWNOŚCIĄ myślałeś zakładając ten temat. Naprawdę - wku*wiają mnie tacy ludzie do granic wytrzymałości, którzy zamiast cokolwiek SAMEMU popróbować, od razu napie*dalają tematami. Najpierw coś zrób, pokaż o co ci chodzi i pokaż ŻE COŚ UMIESZ, a później EWENTUALNIE możesz dać tutaj gotowy skrypt do poprawki.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Saturas321

Saturas321

Użytkownicy
posty61
Propsy1
  • Użytkownicy
Saturas - i znowu błąd w temacie. Nazwa tematu powinna brzmieć Bohater - Monolog. I nie pisz "jak powinien wyglądać skrypt dialogu" z myślą, że ktoś napisze go za ciebie, bo tak właśnie Z PEWNOŚCIĄ myślałeś zakładając ten temat. Naprawdę - wku*wiają mnie tacy ludzie do granic wytrzymałości, którzy zamiast cokolwiek SAMEMU popróbować, od razu napie*dalają tematami. Najpierw coś zrób, pokaż o co ci chodzi i pokaż ŻE COŚ UMIESZ, a później EWENTUALNIE możesz dać tutaj gotowy skrypt do poprawki.
Człowieku, ja to próbuje już zrobić od tygodnia, i cały czas, albo crash albo błędy, no i ok, masz rację powinienem napisać monolog, na nazwach też się za bardzo nie znam, na pewno siedzisz dłużej w tym biznesie, cóż w każdym razie zmieniam formę pytania ok?
Czy mógłby ktoś dać linka do tutka MONOLOGU bohatera?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No i znowu ? :

Człowieku, ja to próbuje już zrobić od tygodnia, i cały czas, albo crash albo błędy, no i ok,
A po chwili dodajesz :
Czy mógłby ktoś dać linka do tutka MONOLOGU bohatera?

Wniosek : Sam sobie zaprzeczasz. Z jednej strony mówisz, że zrobiłeś już skrypt tylko przy próbie testu masz "crash albo błędy", czyli JESTEŚ W STANIE DODAĆ TUTAJ TEN CHOLERNY SKRYPT DO SPRAWDZENIA PRZEZ OSOBY TRZECIE, KTÓRE SIĘ NA TYM ZNAJĄ czyt. zaawansowanych skrypterów. Natomiast z drugiej strony NADAL nagminnie prosisz się o tutka czy o skrypt. Skoro skrypt napisałeś to po co ci tutorial ? Powtórzę : wklej tutaj skrypt, a prędzej czy później KTOŚ NA BANK CI POMOŻE GO POPRAWIĆ.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Saturas321

Saturas321

Użytkownicy
posty61
Propsy1
  • Użytkownicy
No i znowu ? :

A po chwili dodajesz :

Wniosek : Sam sobie zaprzeczasz. Z jednej strony mówisz, że zrobiłeś już skrypt tylko przy próbie testu masz "crash albo błędy", czyli JESTEŚ W STANIE DODAĆ TUTAJ TEN CHOLERNY SKRYPT DO SPRAWDZENIA PRZEZ OSOBY TRZECIE, KTÓRE SIĘ NA TYM ZNAJĄ czyt. zaawansowanych skrypterów. Natomiast z drugiej strony NADAL nagminnie prosisz się o tutka czy o skrypt. Skoro skrypt napisałeś to po co ci tutorial ? Powtórzę : wklej tutaj skrypt, a prędzej czy później KTOŚ NA BANK CI POMOŻE GO POPRAWIĆ.
Niestety tak mnie nerwica brała z tym skryptem że go usunełem, i zdecydowałem że może lepiej zobaczyć jak powinien wyglądać prawidłowy skrypt monologu bohatera, dlatego tu napisałem, "Jak powinien wyglądać" a nie "Napiszcie mi skrypt bo nie umiem"

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Z powyższego wnoszę - alboś głupi (powód : usunięcie skryptu nad którym się napracowałeś) alboś leniwy (powód : nie chce ci się ponownie pogrzebać, ustawić tego wszystkiego do stanu wyjściowego i wkleić owego skryptu tutaj, pomimo tego, ŻE WIESZ jak to zrobić), albo i to i to. A skoro brała cię "nerwica" to po co się za coś takiego "denerwującego " brałeś ? Nie lepiej pobawić się tylko w "nienerwicujące" przerabianie oryginalnych pancerzy czy statystyk postaci ? Ten temat to bezsens i raczej poza mną (chociaż właściwie nie wiem po co to robię) nikt ci tu nie odpowie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dialog "sam do siebie"
#6 2011-05-30, 14:47(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 14:49)
Jak w przypadku xSzymciax zgadzam się z  Mahridspoland, chociaż tu sytuacja nie jest aż tak absurdalna. Nie wiem jak możecie mieć takie problemy z monologiem - ludzie, monolog to PO PROSTU zwykły dialog w którym jako rozmówca jest ustawiony PC_HERO. Nic więcej. Żadnego kombinowania. Normalny dialog jakich w grze od groma, ze zwykłymi infosami, conditionami itd. Co najwyżej możecie chcieć oddzielić od siebie różne monologi (np odpalane przy łóżku i kowadle) ale raz że nie jest to niezbędne, a dwa że także do zrobienia i jest nawet rozpisane w formie tutoriala.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Avallanch ale im bardziej chodzi o takie gadanie do siebie jak mają w rutynach npc i tam gadają między sobą i niekiedy ta taka rameczka się wyświetla ;X

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jurigag - nie "nam" tylko Saturasowi. I pewnie masz rację - chodzi mu o coś takiego : bohater momentalnie staje (lub idzie, zależy od danej funkcji) i zaczyna coś mówić. Normalnie słychać ten monolog (jeśli jest dubb) ,a jeśli nie to widać pojawiające się w ramkach czerwone napisy. Jak np. bezi przy kowadle per "nie mogę tego użyć" czy "jak" albo przy próbie przeszukania ograbionej do cna postaci "tu nic nie ma" lub "nie ma czego plądrować".

Saturas321

Saturas321

Użytkownicy
posty61
Propsy1
  • Użytkownicy
Avallach
Masz propsa, i jesteś jedynym który rozwiązał mój problem!
A co do innych, którzy piszą na mnie różne rzeczy, jeśli robiłeś moda, nigdy ci się nie zdarzyło że byłeś tak zdenerwowany przez crashe że usunełeś go w końcu? A ja chciałem wrócić do projektu i go odbudować!

A co do "Mahridspoland"
Człowieku, po co ty sobie nabijasz posty?
Nie bluzgaj od razu kogoś, tylko normalnie napisz!

Do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry