Kolorowe posty 10633 26

Ankieta

Zakaz pisania postów w całości kolorową czcionką

Głosów w sumie: 40

O temacie

Autor Zysk

Zaczęty 13.02.2011 roku

Wyświetleń 10633

Odpowiedzi 26

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Proponuję wprowadzenie nowej zasady (patrz dyskusja w postulatach):
Spoiler
1. Zabrania się stosowania wyróżnień tam, gdzie nie ma potrzeby, w szczególności do całych wiadomości.
2. Wyróżnieniem jest każdy sposób prezentacji tekstu inny niż domyślny.
3. W szczególności wyróżnieniami są:
- wielkie litery
- zmiana rozmiaru
- pogrubienie
- kursywa
- podkreślenie
- skreślenie
- kolor
- umieszczenie tekstu w pliku graficznym
4. Za wprowadzenie tego przepisu w życie odpowiedzialni są moderatorzy.

Uzasadnieniem jest eliminacja używania koloru tekstu postów jako znaku rozpoznawczego, a więc takich wiadomości:
Co za durnota. Zachowujesz się jakby ten kolor wypalał ci oczy ale niech będzie. Jako, że to całkiem zabawne to podbijam i zaręczam, że jeśli ta durna ankieta o głupi kolor przejdzie to ja wywalam focha i znikam z forum :D .
Głosowanie kończy się 20 lutego o 23:59:59.99, chyba że cośtam.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Kolorowe posty
#1 2011-02-13, 21:03(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 02:11)
POPIERAM I JESTEM ZA

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wszyscy głosują na tak, bo chcą sprawdzić, czy faktycznie foch będzie :D

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
włącznie z Thoro :D

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent

dr inż. Fenix
The Modders

Kolorowe posty
#4 2011-02-14, 01:03(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 01:18)
A ja głosuję na nie z dwóch powodów:
1. Sam kolorek jako znak rozpoznawczy niech już zostanie, gdyż wielu po prostu ma potrzebę, by czuć się fajnymi. Przypominam, że przez długi czas większość moderatorów i adminów miało swój własny kolor (Edit By Fenix: I ma do dziś :D ), który wykorzystywało do robienia dopisków w cudzych postach. I odnoszę wrażenie, że było to coś więcej niż tylko odróżnienie swoich edycji od cudzych ;p  . Co do innych wyróżników, to moim zdaniem będą zbyt oczojebne, więc im jestem przeciwny.
2. Mam niejasne wrażenie, że ta ankieta jest dla powiększenia i tak już ogromnej sławy Thora na tym forum.

no a niektórzy właśnie do dziś wolą kolorki :D
ps. w kontraście z twoim, mój fajny kolorek już nie jest taki fajny :C

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no to ja też sobie przyswoję swój nowy kolorek dla lepszej czytelności forum

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Kolorowe posty
#6 2011-02-14, 08:45(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 08:45)
Fenix, co innego dopiski a co innego całe posty kiedy nie ma to żadnego uzasadnienia.
Kolor ma wyróżnić treść, zwykle jest to niewielki fragment, ale jak widać niektórzy czują potrzebę wyróżniania się w ogóle.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Postuluję o wprowadzenie dla mnie zespołu botów, które będą pisały dwa posty wprowadzające dla każdego mojego posta, oraz dwa później, do niesienia sygnaturki jak w lektyce.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
no to ja też sobie przyswoję swój nowy kolorek dla lepszej czytelności forum
Aztek, czy sam przyznajesz, że twoich postów nie warto czytać? :D

Fenix, co innego dopiski a co innego całe posty kiedy nie ma to żadnego uzasadnienia.
Kolor ma wyróżnić treść, zwykle jest to niewielki fragment, ale jak widać niektórzy czują potrzebę wyróżniania się w ogóle.
Avallach, ja po prostu kolory (i tylko kolory) traktuję jak kolejną metodę personalizacji postów. Obok avatarów i sygnatur. Przyznam szczerze, że w okresie, gdy modne na forum stało się korzystanie z cudzych avków jako prowokacji, różne kolory pozwoliły by przynajmniej odróżnić konkretnych userów (tak wiem, kolorek też można podrobić, ale wtedy wracamy do punktu wyjścia i czytania nicku przy poście.)

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Kolorowe posty
#9 2011-02-14, 10:20(Ostatnia zmiana: 2011-02-14, 10:42)
Cytat: Ogrodnik#msgote author=Ogrodnik
Przyznam szczerze, że w okresie, gdy modne na forum stało się korzystanie z cudzych avków jako prowokacji, różne kolory pozwoliły by przynajmniej odróżnić konkretnych userów (tak wiem, kolorek też można podrobić, ale wtedy wracamy do punktu wyjścia i czytania nicku przy poście.)
W pełni się z tym zgadzam

Edit By Fenix: Ha-Ha

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po przemyśleniu stwierdzam, że każdy powinien pisać takim kolorem, jak mu się podoba. W końcu to forum, to jedno wielkie przedszkole dla dzieciaków :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Avallach, ja po prostu kolory (i tylko kolory) traktuję jak kolejną metodę personalizacji postów. Obok avatarów i sygnatur. Przyznam szczerze, że w okresie, gdy modne na forum stało się korzystanie z cudzych avków jako prowokacji, różne kolory pozwoliły by przynajmniej odróżnić konkretnych userów (tak wiem, kolorek też można podrobić, ale wtedy wracamy do punktu wyjścia i czytania nicku przy poście.)
Dla rozpoznawalności bozia stworzyła avatary i nicki :ok:  Kolorki może i byłyby fajne, gdyby nie mocno ograniczona ich liczba (przyjmijmy tu 12 kolorek kredek bambinoo, bo nie będę się bawił w rozróżnianie #ffffff z #fffff0).

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W końcu to forum, to jedno wielkie przedszkole dla dzieciaków :)  

to po co tu siedzisz? żenujące jest te pierdolenie o tym jaki tu panuje marazm i głupota w przypadku bycia aktywnym bywalcem forum.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
1. Sam kolorek jako znak rozpoznawczy niech już zostanie, gdyż wielu po prostu ma potrzebę, by czuć się fajnymi. Przypominam, że przez długi czas większość moderatorów i adminów miało swój własny kolor (Edit By Fenix: I ma do dziś :D ), który wykorzystywało do robienia dopisków w cudzych postach. I odnoszę wrażenie, że było to coś więcej niż tylko odróżnienie swoich edycji od cudzych ;p  .
Gdyby więcej niż kilka osób używało kolorków to albo kolory by się powtarzały albo byłyby bardzo nieprzyjemne (a i tak są niewygodne). Nie podoba mi się pomysł, że niektóre osoby mają fajniej, w jakimkolwiek sensie, pokazane posty niż inni mogą mieć.

Swoją drogą nigdy mi się nie podobało nadużywanie przez moderatorów edycji, zwłaszcza do celów poza-moderacyjnych. W każdym razie nie zdarza się to jakoś koszmarnie często, więc to kolorowanie nie jest tak problematyczne. No i twój kolor jest znacznie mniej jaskrawy od Thora, ale to i tak nie usprawiedliwiłoby używania go we wszystkich postach.

No i celem ankiety nie jest promowanie Thora, a raczej przyciśnięcie go do rezygnacji z kolorka.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i celem ankiety nie jest promowanie Thora, a raczej przyciśnięcie go do rezygnacji z kolorka.
Żartujesz? I tak nie zrezygnuje, żeby wyjść naprzeciw, przecież znamy się tu nie od dziś :ok:  Powiedzmy więc po prostu, że jak już ankieta wyjdzie na 'tak', to moderatorzy będą zmieniać kolorek na domyślny :ok:  No, że Thora czy tam innych i tak się nie warnuje nie widzę innego rozwiązania :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Thoro prowo succesfull :ok:

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Mam problem z rozroznianiem barw, wiec i tak nie widze jaki kolor uzywa thoro

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Żartujesz? I tak nie zrezygnuje, żeby wyjść naprzeciw, przecież znamy się tu nie od dziś :ok:  Powiedzmy więc po prostu, że jak już ankieta wyjdzie na #msg137057tak#msg137057, to moderatorzy będą zmieniać kolorek na domyślny :ok:  No, że Thora czy tam innych i tak się nie warnuje nie widzę innego rozwiązania :ok:
Napisał, że opuści forum, uważam że to całkiem możliwe, choć nie było to moim celem.

Jeśliby stawiał opór, to oczywiście trzeba by zacząć stosować bany kilkugodzinne i kilkudniowe. Nie widzę powodu, dlaczego miałoby to być niemożliwe.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Gdyby więcej niż kilka osób używało kolorków to albo kolory by się powtarzały albo byłyby bardzo nieprzyjemne (a i tak są niewygodne). Nie podoba mi się pomysł, że niektóre osoby mają fajniej, w jakimkolwiek sensie, pokazane posty niż inni mogą mieć.
Czy Ciebie kwrva koleś całkiem popierdoliło? Zachowujesz się jakby Thoro zadeklarował, że będzie tego koloru używał zawsze i wszędzie, a on sobie robi po prostu jaja i tak samo jak ja ma z tej całej nagonki wielki ubaw. Thoro sobie pokoloruje, ja sobie pokoloruje, Ty się będziesz pultał i pisał regulaminy, Avallach będzie się doszukiwał spisku a Fenix dopisze swoją filozofię jak by to było dobrze gdyby każdy miał swój kolor. Tu nie o to chodzi, każdy może sobie napisać w każdym momencie posta kolorowego, rozstrzelonego w pionie na metr, pełnego głupich obrazków z kotami czy cokolwiek i robienie z tego afery taką jaką uskuteczniasz Ty jest wyłącznie śmiesznie. Robimy to dla sportu, to jest sztuka forumowa i nic Ci do tego.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Nie chciałem afery. Spodziewałem się, że Thoro uszanuje, że jego ohydny kolor przeszkadza innym i spasuje. Temat okazał się mniej oczywisty, niż myślałem, ale odpowiedź wydaje się jasna. Niech większość zadecyduje.

Nie ukrywam, że cały temat jest dość zabawny. Nie ogarniam twojego pojęcia "sztuki".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry