mała liczba fps w spacerze 6572 18

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 9.02.2011 roku

Wyświetleń 6572

Odpowiedzi 18

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
witam. mój problem jest następujący.. gdy włanczam spacera, w moim świecie (zrobionym przeze mnie) jest tylko 7-9 fps. gdy tylko zrobie parę ruchów spacer zacina się, i trzeba go zamknąć poprzez menadżera zadań. gdy otwieram świat z gothic fsp jest ponad 100.. a nieda się modzić przy tak wyłanczającym się spacerze... wie ktoś jak zwiększyć liczbę fps? bo to chyba przez to się zacina..

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
pewnie za dużo renderuje na klatkę. jakiej wielkości masz świat i z jaką liczbą tris?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
Wydaje mi się żę:
*Twoj swiat jesli to indoor - ma jakies "dziury" (w opcji compile wybierz detect leak), ogolem jezeli wyrenderujesz go jako outdoor i bedzie odpowiednia il. klatek oznacza to ze jest to prawda.
*Za duzo dynamicznego swiatla? Nigdy nie wiadomo.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

mała liczba fps w spacerze
#3 2011-02-09, 17:30(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 17:31)
bez przesady. świat ma 20k trisów, jest pare vobów które mają po 1k tris (może z 5-6) a reszta to voby normalne, których w gothicu jest masa. ale znalazłem sposób jak modzić. gdy w gothicu zmniejsze zasięg widzenia z 300 do 150 to spacer się nie zacina, noi mogę pracować, ale i tak coś tu niegra bo w świecie z gothica fps mam normalnie 100-300

// świat jest outdor

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
bez przesady. świat ma 20k trisów, jest pare vobów które mają po 1k tris (może z 5-6) a reszta to voby normalne, których w gothicu jest masa. ale znalazłem sposób jak modzić. gdy w gothicu zmniejsze zasięg widzenia z 300 do 150 to spacer się nie zacina, noi mogę pracować, ale i tak coś tu niegra bo w świecie z gothica fps mam normalnie 100-300

// świat jest outdor

G1 czy G2?

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

#5 2011-02-09, 17:34(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 17:35)
g2 nk. ale ja moge pracować na widoczności 150, ale chce mieć pewności że gdy już skończe świat to w grze jak zaczne pykać na 300 to nie zacznie lagować.

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
g2 nk. ale ja moge pracować na widoczności 150, ale chce mieć pewności że gdy już skończe świat to w grze jak zaczne pykać na 300 to nie zacznie lagować.

Sproboj przez gothicstarter_mod uruchamiac spacera z parrametrem:
-zmaxframerate:30

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
spacera ? przez gothic starter mod? chyba coś ci się pokićkało. a jak nie to jak to zrobić..?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
caesum miał kiedyś podobny problem, kiedy bodajże nakładały się u niego pfxy. to może to?

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders

orcwarrior
The Modders

#9 2011-02-09, 17:42(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 17:45)
Uruchamiasz GothicStarter_mod.exe, wybierasz swojego moda, w parrameters: wpisujesz to co podalem powyzej i klikasz Start the Editor, to takie trudne?

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

#10 2011-02-10, 11:41(Ostatnia zmiana: 2011-02-10, 11:48)
a więc : te sposób z maxframerate nic niedał. mi już niechodzi ile w spacerze będzie fps bo dam rade dokończyć worlda, ale żeby się grało bez lagów! zaraz sprawdzę frapsem ile mam fps z modzie i editne.

# edit - w grze fraps wskazuje 40-50 fps, czyli tylko co w świecie z normalnego gothica (to nie dużo, ale w frapsie maksimum mam ustawione 50). i nie ścina na 300% znikanie i zasięg. dziś jeszcze wyśle ten world kumplowi żeby na innym kompie zobaczył czy się nie ścina.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Orc a to -zmaxframerate:30 można dopisać w pliku ini moda?

karus

karus

Użytkownicy
posty122
  • Użytkownicy
Także miałem spore lagi, ale pomogło odpalenie spacera przez Gothic starter mod. :lol:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
*Twoj swiat jesli to indoor - ma jakies "dziury" (w opcji compile wybierz detect leak), ogolem jezeli wyrenderujesz go jako outdoor i bedzie odpowiednia il. klatek oznacza to ze jest to prawda.
A jeśli outdoor to jak wyeliminować takie dziury

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
dziury w outdor? w outdor jedną wielką dziurą jest niebo.. przecierz jest to teren otwarty.

(chyba)  :naughty:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

#16 2011-02-10, 20:03(Ostatnia zmiana: 2011-02-10, 20:11)
dzięki wowoz ! o to nam chodziło ! pomogłeś ! jeśli wiesz że pisze źle to może byś poprawił a nie facepalma sadził. jak widze gdy w niektórych tematach piszesz - spamisz, post nic nie wnosi do tematu to mi się śmiać chce.
// edek ty też? to proszę wytłumacz o jakie dziury chodzi  :roll:

//wowoz

może i tak ;d  ale możesz walnąć  :facepalm:  jeśli wiesz co ja źle mówie. a jagbyś wiedział to byś powiedział.

// możecie zamknąć temat. ja w spacerze jakoś wydalam a jak odpalam gothic to problem z fps znika. chyba że edek jeszcze chce coś wiedzieć ale jeśli zasadził facepalma to pewnie wszystko wie  :lol:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Czasem jeden facepalm zastępuje 1000 słów, ktorych znaczenia i tak bys nie zrozumial.

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
dziury w outdor? w outdor jedną wielką dziurą jest niebo.. przecierz jest to teren otwarty.

(chyba)  :naughty:

Zgadza sie, nie sugeruj się osobami które nie mają o niczym pojęcia
(Tak, Naprawde.)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry