Wiele osób chciało rozpowszechnić jakąś inną grę do moddingu oprócz Gothic'a, więc teraz jest taka okazja!
Rybopiotr ostatnio zaczął umieszczać tutoriale na temat moddingu M&B, ale bez żadnego wsparcia taka inicjatywa po prostu utonie w oceanie Goticzka. Otóż proponuję utworzyć nowy, większy dział traktujący o moddingu Mount&Blade. Teraz teoretycznie jest takie małe subforum, ale patrząc z punktu widzenia nowego użytkownika, co warto modować - grę, o której na forum jest 5 tematów, czy grę, której poświęconych jest kilka sporych i często odwiedzanych działów? Rybopiotr jest modderem Mount&Blade, ja też jakieś pojęcie na ten temat mam i coś tam potrafię zrobić, więc moglibyśmy umieszczać w tym dziale jakieś materiały i zaprosić na forum kilka osób z innych for o Mount&Blade.
Wiem, że dodanie nowego sporego działu, to nie jest taka błaha decyzja, ale do cholery, jeśli nie teraz, to kiedy? Macie zamiar cały czas tylko narzekać, że wszyscy paprają się w Goticzkum skoro są inne gry? Sam moduję Gothic'a, ale gdybym znalazł tutaj w stosownym czasie informacje o moddingu M&B, to zapewne tą właśnie grę zacząłbym już wtedy modować.
Może moja wypowiedź zawiera nieco zbędnej krytyki, ale wydaje mi się to konieczne, aby niektóre osoby uświadomiły sobie "powagę sytuacji".